roki_1991
Fanka BB :)
Ciezko znalezc kobietę ktora będzie miała wszystkie wyniki w normie, z dwoch powodów - po pierwsze jesli ciaze przebiega bezproblemowo to żadna się nie bada, wiec nie wiadomo czy i tak czegoś nie ma. Po drugie, nawet my po stratach nie zawsze robimy wszystkie badania, ale w tym co robimy zawsze którejś coś wyjdzie. A czemu cie przeraziło ze kobiety w zdrowych ciążach tez mogą coś mieć nie tak i o tym nie wiedzieć?Dziewczyny rozmawiałam z ginem na temat badań po poronieniu i powiedział mi tak, że jest mały odsetek kobiet, którym wyszłyby wszystkie możliwe badania do zrobienia dobrze. Przeraził mnie tym trochę, bo powiedział że kobiety w zdrowych ciążach też mająvadanua nie teges i nawet o tym nie wiedzą...
Czy miałyście Wy lub znacie kobiety, które miały wszystkie badania w normie, czy zawsze coś wychodziło nie tak...
Sama obecnosc genu z mutacją nie oznacza ze będziemy mieć jakieś problemy z tym związane i to w sumie bez względu na wiek, kondycję czy zdrowe odżywianie. Najważniejsze żeby móc donosić ciaze i urodzić zdrowe bobasy w naszym przypadkuPewnie to zależy od miliona rzeczy. Jeśli chodzi o geny i trombofilie to jeśli ktoś jest młody, rusza się i w miarę zdrowo je to mimo obciążenia genetycznego może to nie mieć znaczenia w ciąży. Poza tym jakieś małe odchylenia od norm tez mogą być nieistotne. Myśle, ze to co powiedział ginekolog może być pocieszeniem dla tych zdiagnozowanych ze mimo przeszkód zdrowotnych, dużo kobiet rodzi zdrowe dzieci