reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie dowiedziałam się konkretu. Zbadana na fotelu byłam. Zrobiony dziś progesteron, HCG i morfologia. Mam wysłać wyniki SMS. Biochemiczna chyba ale może pozamaciczna. Dziewczyny ja już mam dosyć tego naprawdę. Dlaczego to takie ciężko? Nie zrobiła mi usg, bo za mała beta żeby coś było widać. Jeśli to pozamaciczna to już mogę się pożegnać z jajnikiem? Czy to tylko operacyjnie.?

reklama
Nie dowiedziałam się konkretu. Zbadana na fotelu byłam. Zrobiony dziś progesteron, HCG i morfologia. Mam wysłać wyniki SMS. Biochemiczna chyba ale może pozamaciczna. Dziewczyny ja już mam dosyć tego naprawdę. Dlaczego to takie ciężko? Nie zrobiła mi usg, bo za mała beta żeby coś było widać. Jeśli to pozamaciczna to już mogę się pożegnać z jajnikiem? Czy to tylko operacyjnie.?
Ja się niestety nie znam, niech dziewczyny się wypowiedzą, ale trzymaj się jakoś, jesteśmy tu z Tobą 😘

Można farmakologicznie. Jajnik usuwa się jak jajnik pęka lub leki nie działają. To wcale nie musi być pozamaciczna. Trzeba skontrolować kilka razy betę i popatrzyć. Znowu straszenie przed badaniami. Nie rozumiem tego

Ogólnie
Można farmakologicznie. Jajnik usuwa się jak jajnik pęka lub leki nie działają. To wcale nie musi być pozamaciczna. Trzeba skontrolować kilka razy betę i popatrzyć. Znowu straszenie przed badaniami. Nie rozumiem tego
[/Q
Ogólnie to nie był mój lekarz co zawsze, tylko młoda babka, ale też w tej klinice. I tak szybko wsyztsko było nic konkretnie nie powiedziała, nie uspokoiła. Tylko sama zapytałam czy biochemiczna czy co, ona ,że chyba i że wie że się boje pozamqcicznej, ale bez badań nie może powiedzieć. I USG nie zrobiła. Trochę mnie zlała, spieszyła się...

Ogólnie to nie był mój lekarz co zawsze, tylko młoda babka, ale też w tej klinice. I tak szybko wsyztsko było nic konkretnie nie powiedziała, nie uspokoiła. Tylko sama zapytałam czy biochemiczna czy co, ona ,że chyba i że wie że się boje pozamqcicznej, ale bez badań nie może powiedzieć. I USG nie zrobiła. Trochę mnie zlała, spieszyła się...

@agaaataaaa najzwyczajniej lekarka Cię olała. Co to za gdybanie o pozamacicznej bez USG 🙄 Niepoważna jakaś.
Mnie też przy pierwszym USG w szpitalu przestraszyła, że może pozamaciczna, bo nic nie znalazła w jamie macicy. Rano jak dostałam silniejszych bóli i mocnego krwawienia, to położne kazały nic nie jeść, bo myślały że na zabiegu się skończy i pierwszą mnie na USG wyrzuciły. Na szczęście na strachu się skończyło.

Ostatnia edycja:
masz możliwośc pójścia do gina gdzieś indziej ? To trzeba sprawdzić, a nie gdybać, jeżeli się w porę na pozamaciczną zareaguję, to można normalnie lekami ją ronić, z jajowodem nic się nie stanie.
Ehh a jak ci beta stanie, to też nie będzie szukała, bo nie będzie nic widać? Nie mam czasem słów na tych lekarzy.

A z dobrych rzeczy to wszystko ok.
Jak nic samo się nie wydarzy to 23.11 kładę się do szpitala a 24 indukcja [emoji846]
To już tuż tuż :)
U mnie dopiero indukcja tydzień po terminie. Czyli jak nic nie ruszy to 30.11 mam się zgłosić do szpitala.
Wczoraj miałam wizytę i na razie się nie zapowiada. Rozwarcie delikatne 1 cm a glowka jeszcze nie jest do końca wstawiona. Bardzo chciałabym żeby samo się zaczęło.
Masz robione teraz KTG czy tylko przepływy?

reklama
Do góry