reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Do tej pory było, że wszyscy szli na kwarantannę, bo mi jakoś na początku września pracownik ze względu na kontakt córki był na kwarantannie. A teraz zmienili, że tylko dziecko na kwarantannę, a ty bierz opiekuńczy albo kombinuj opiekę ;/

reklama
Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze 🥰 następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł 🤯 teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie 🙏

Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze [emoji3059] następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł [emoji2962] teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie [emoji120]
A to są te dokładne co też plec pokazuja. Sanco, nifty...
Ja robiłam tylko Prenatalne. Na taki rarytas mnie nie stać [emoji12]

Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze 🥰 następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł 🤯 teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie 🙏
Sluchaj ja nie robiłam i myślę że dopiero jak na prenatalnych coś wyjdzie nie tak to wtedy chyba warto zrobic to badanie. Wcześniej bym nie robiła

A to są te dokładne co też plec pokazuja. Sanco, nifty...
Ja robiłam tylko Prenatalne. Na taki rarytas mnie nie stać [emoji12]
Sluchaj ja nie robiłam i myślę że dopiero jak na prenatalnych coś wyjdzie nie tak to wtedy chyba warto zrobic to badanie. Wcześniej bym nie robiła
Dzięki 😃 ja kompletnie nie ogarniam tego. Czyli najpierw się umówić na prenatalne, potem w razie czego na tamte? Coś jeszcze polecacie? @Paula919191 Ty robiłaś prenatalne u tego, który on poleca u niego w klinice?

Ja też uważam że na ta Chwilę to zbędny wydatek. Zrób spokojnie prenatalne, A jak coś tam Cię zaniepokoi lub ryzyko z pappy wyjdzie bo to tylko głupia statystyka, to wtedy bym się dopiero zastanawiała ;)

Ja jak byłam na badaniach prenatalnych to lekarka, która je wykonywała mówiła, że te testy z wolnego DNA się robi jak ryzyko z USG i testu Pappa wychodzi większe niż 1 do tysiąca. Wcześniej nie ma sensu. Spokojnie umów się na normalne prenatalne a później zobaczysz :)
Cieszę się, że wszystko super! Na kiedy Ci termin wychodzi?

Jestem po wizycie i jest wszystko dobrze [emoji3059] następna wizyta za 3 tyg i w tym czasie mam tez prenatalne zrobić :) gin pytał czy chce zrobić badanie genetyczne, bo większość jego pacjentek po takich przejściach jak ja robi. Stwierdziłam, ze pewnie zrobię. Na koniec wizyty powiedział, ze to kosztuje 2700 zł [emoji2962] teraz to już sama nie wiem? Nazywa się sanco chyba? Doradźcie [emoji120]
Jej super wieści cieszę sie bardzo że po wizycie wszystko dobrze. Obym jutro też takie wieści przyniosła... :) a co do tych badań z doświadczenia z innej grupy w której mają takie dzieci jak ja ( córke niepełnosprawna) co robiły to badanie to nie wychodziły zgodne z prawdą a kosztują bardzo dużo.

reklama
Ja jak byłam na badaniach prenatalnych to lekarka, która je wykonywała mówiła, że te testy z wolnego DNA się robi jak ryzyko z USG i testu Pappa wychodzi większe niż 1 do tysiąca. Wcześniej nie ma sensu. Spokojnie umów się na normalne prenatalne a później zobaczysz :)
Cieszę się, że wszystko super! Na kiedy Ci termin wychodzi?
Nie wiadomo, mój gin twiedzi, ze na tym etapie sie terminu porodu nie wylicza 🙄 jeśli chodzi o termin z apki to około 11.06. Ulga niesamowita po wizycie 😅 tak jak mówicie, zrobię prenatalne, a potem ewentualnie pomyśle o tamtym, bo rozumiem, ze później tez mogę je zrobić

Do góry