reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. Cieszę się że Zuzia nadal jest Zuzią;)
@Galadriela a co u Ciebie?

Dziewczyny przepraszam rzadko zaglądam bo ciężki to dla mnie temat..

Beta 630 ale progesteron 9,91..
Biorę duphaston 3x1 dzisiaj a wczoraj 2x1. Udało mi się na jutro umówić do ginekologa. Choć coś czuję że to próżna nadzieja bo głowa mnie boli jak zwykle przed okresem i już nie czuje żadnych "objawów ciążowych"

reklama
@nnat. Cieszę się że Zuzia nadal jest Zuzią;)
@Galadriela a co u Ciebie?

Dziewczyny przepraszam rzadko zaglądam bo ciężki to dla mnie temat..

Beta 630 ale progesteron 9,91..
Biorę duphaston 3x1 dzisiaj a wczoraj 2x1. Udało mi się na jutro umówić do ginekologa. Choć coś czuję że to próżna nadzieja bo głowa mnie boli jak zwykle przed okresem i już nie czuje żadnych "objawów ciążowych"

@enej trzymam za Ciebie kciuki, beta ładna - może po prostu ciąża jest młodsza? Dobrze, że masz jutro ginekologa, wszystko się wyjaśni. Głowa do góry :*

Jestem z Rzeszowa, niestety ciężko tutaj z hematologiem - tzn byłam u takiej jednej, pokazałam jej wyniki, ale tylko wzruszyła ramionami. Pani dr jest raczej z typu tych co to ma być wszystko tak jak w papierach - powiedziała, że gdybym miała powyżej 35 i 2 straty albo do 35 i 3 straty to wtedy profilaktyka się kłania (acard itd), natomiast ja straciłam TYLKO 1 dziecko.

Ale plus jest taki, że większość badań mam ogarnięte, z ginekolog jestem umówiona tak, że jak tylko będę mieć pozytywny test ciążowy to mam zacząć brać Acard 150, zastrzyki w następnej kolejności w zależności od tego co się będzie działo we wczesnej ciąży.

Będziemy jeszcze tylko robić kariotyp córki z bloczków parafinowych, ktoś kojarzy gdzie mogę takie badanie zrobić, jakie laboratorium się tym zajmuje i gdzie?
Zobacz na testdna.pl oni robią różne badania z bloczków

@Mamalipcowa dobrze ze tak szybko po stracie odnalazlas ta grupę! Ja trafiłam tu po kilku miesiacach od poronienia i wiem ze w dużej mierze dziewczynom z tego forum zawdzięczam to ze jakoś sobie z tym poradzilam. Ciąża po stracie jest pelna obaw i strachu o wszystko. Każdy jeden zly wynik z krwi czy mniejszcze ruchy juz w zaawansowanej ciąży to niewyobrażalny strach dla mnie tak duży az paralizujacy. Jednak warto przeżyć ten ciężki czas i potem cieszyć się największym szczęściem
Jak czytam wasze historie tutaj to coraz bardziej wierzę w to że jeszcze bedzie dobrze :) nasza strata to byl przypadek,muszę wierzyć że się wszystko ulozy i bedzie dobrze,ze corcia bedzie miala rodzenstwo :D dziękuję

Hej dziewczyny,
Mam pytanie. To mój czwarty cykl po poronieniu. Mam regularne cykle, z owulacjami. W zeszłą środę 08.01 'czułam' jajnik jak na owulację. W piątek gine potwierdził, że była owulacja i jest ciałko żółte. Myslałam, że juz nie trzeba się zabezpieczać, bo komórka jajowa żyje krótko... W sobotę niepełny, w niedzielę pełny stosunek i położna na czacie powiedziała mi, że może z tego być ciąża. Myślicie, że zrobienie bety z krwi 20.01 jak stosunki były 11 i 12.01 już powinno coś ew. wykazać? Okres mam mieć planowo 24.01 Biorę luteinę na regulację plamień przed okresem więc bez wyniku jej nie odstawię bo to grozi poronieniem...
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!

reklama
Hej dziewczyny,
Mam pytanie. To mój czwarty cykl po poronieniu. Mam regularne cykle, z owulacjami. W zeszłą środę 08.01 'czułam' jajnik jak na owulację. W piątek gine potwierdził, że była owulacja i jest ciałko żółte. Myslałam, że juz nie trzeba się zabezpieczać, bo komórka jajowa żyje krótko... W sobotę niepełny, w niedzielę pełny stosunek i położna na czacie powiedziała mi, że może z tego być ciąża. Myślicie, że zrobienie bety z krwi 20.01 jak stosunki były 11 i 12.01 już powinno coś ew. wykazać? Okres mam mieć planowo 24.01 Biorę luteinę na regulację plamień przed okresem więc bez wyniku jej nie odstawię bo to grozi poronieniem...
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!

najlepiej chyba zrobić w dniu miesiączki, najbardziej wiarygodne.

Do góry