reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam zaglostke. Wczoraj robiłam test owu- kreska testowa była bledsza od kontrolnej- ewidentnie test negatywny natomiast po śluzie powiedziałabym że płodny, było go naprawdę sporo. Dziś natomiast kreska testowa taka sama jak kontrolna na teście owu a śluzu jakby mniej,dalej rozciągliwy i koloru kurzego jaja ale jednak mniej . Co o tym myśleć?
Na niektóre kobiety testy owulacyjne nie działają ;) moja koleżanka jest tego przykładem. Paski i śluz i temperatura wskazywały jej na owulacji i wtedy się starali, a potem okazało się że owulacja była 2 dni wcześniej i ciągle zajście w ciaze było utrudnione już. ;) także czasem dobrze zrobić monitoring cyklu podparty swoją temperatura i sluzem i paskami. Ja tak zrobiłam i wiedziałam że mi się to wszystko pokrywa. ;)

reklama
a jeszcze lepiej kochac się po prostu reguralnie co 2-3 dni. i wtedy na pewno się trafi w owu bo plemniki też trochę żyją
oczywiście pod warunkiem że owulacja jest.
można spr ze dwa razy na monitoringu co i jak rośnie i czy pęka
Na niektóre kobiety testy owulacyjne nie działają ;) moja koleżanka jest tego przykładem. Paski i śluz i temperatura wskazywały jej na owulacji i wtedy się starali, a potem okazało się że owulacja była 2 dni wcześniej i ciągle zajście w ciaze było utrudnione już. ;) także czasem dobrze zrobić monitoring cyklu podparty swoją temperatura i sluzem i paskami. Ja tak zrobiłam i wiedziałam że mi się to wszystko pokrywa. ;)

Działamy co dwa trzy dni właśnie więc mam nadzieję, że jakoś się wstrzelimy w ten czas, nie ukrywam że cholernie mi zależy , nie wiem czy aż za bardzo się nie nakręcam ale chyba wiecie że na nic mówienie sobie odpuść bo i tak nie odpuszczę. No nic co ma być to będzie :) temperatury nigdy nie mierzyłam a że wstaje o bardzo różnych porach-raz o 4 rano, drugim razem i o 9 więc nie wiem czy w ogóle ma to sens.

Dziewczyny! ;) w którym tygodniu wam lekarze zmniejszyło dawkę Duphastonu. Jestem w 17tc i Pani doktor z układu 2x1x2 mówiła abym spróbowała 1x1x1. I tak się zastanawiam co z tym fantem zrobić. Czy może się coś dziać? [emoji846]

Ja miałam brać luteinę do 24 tc i jak jakoś tak mi wizyta wypadała, to lekarz powiedział ze mam wziąć do końca to co mam w domu i już wtedy mi nie przepisał ... a jakoś miałam chyba z 1,5 opakowania wiec brałam do Ok 26 tc i ją akurat z dnia na dzień odstawiłam ...
A Ok 15 tc (nie pamietam dokładnie🤭) zmniejszył mi dawkę z początkowej 3x2 na 2x2...:) ale nie wiem czy z dupkiem na tym samym to polega [emoji848]

Dziewczyny czym różni się beta HCG od beta HCG całkowite? W necie szukałam, ale jakoś nie bardzo rozumiem. Gin dał mi skierowanie na te dwa badania.

Na mnie też testy owulacyjne nie działają. W ogóle dla mnie to czarna magia 😉.

reklama
U mnie ciąża była ale się skończyła właśnie.

Bardzo mi przykro..... :(

Dziewczyny poszłam do gina. Mi bardziej chodziło o to, żeby dał mi receptę na luteinę. Zbadał mnie, zrobił USG i dalej nic nie widać. Mówiłam mu, że mam dłuższe cykle do 40 dni, że beta w poniedziałek była 157, więc raczej za wcześnie. On się uparł, że już coś powinno być widać... I dał mi skierowanie do szpitala, żeby tam sprawdzili. Kurczę ale po to się spieszyłam do niego, żeby nie jechać na IP. Pojechałam dla świętego spokoju, ale było sporo dziewczyn i pielęgniarka powiedziała, że będzie długie czekanie. Co mam o tym sądzić?? Nic nie zauważył, nawet jak badał, to nie było śladów krwi. Jest to nowy ginekolog, wcześniej do niego nie chodziłam. Mam mieszane uczucia.

@Sandra094 przykro mi [emoji25]

Kochana, nie martw się na zaś, też uważam że to za wcześnie. Daj znać jak beta ;*

Może doradzicie jakieś kremy do ciała. Bardzo ostatnio na buzi i na nogach skora mi się wysuszyla A nie chce fasolce zaszkodzić

Ja mm do ciała oliwki babydream z rossmana a do buzi żel aloesowy :)

Dziewczyny! ;) w którym tygodniu wam lekarze zmniejszyło dawkę Duphastonu. Jestem w 17tc i Pani doktor z układu 2x1x2 mówiła abym spróbowała 1x1x1. I tak się zastanawiam co z tym fantem zrobić. Czy może się coś dziać? [emoji846]

Myślę że nic się nie stanie, lekarz wie co robi ;*

No i w piątek po 31 dniach od zabiegu przyszła @....
normalnie było 27/28 dni
pasuje też do objawów owu...

Niestety chwile szaleństwa nie wstrzeliły się w owu...bo miałam jednak cichą nadzieję...

umówiłam się na kontrolę za tydzień.
Mam nadzieję że do tego czasu krwawienie się skończy i że cykle wrócą do normy...

od 3 dc czyli dziś zaczynam brać znów nac...
Tylko kompletnie nie mam pojęcia czy uda się nam poprzytulac bo się strasznie mijamy od kiedy wróciłam do pracy...

poza tym tak sobie myślę że tego dziecka nic nie zastąpi...że nawet jak się uda zajść to już zawsze kogoś będzie brakować...

Boję się znów tej presji, mam wizje że nic z tego nie wyjdzie, że do tych przeszkód co są dojdą nowe - np zyrosty po łyżeczkowaniu i mój jedyny drożny jajowodów też się zapcha...
Albo że znów poronie bo jednak aż ok.40% komórek jajowych w moim wieku jest nieprawidłowych...

Nikt nigdy nie zastąpi Ci tego maleństwa. Ja jeszcze wczoraj płakałam mężowi bo teraz w grudniu miało się urodzić nasze maleństwo. I mimo że leci nam 20 tc, że zdrowa córeczka to żal w sercu nadal jest.
Nie martw się na wyrost, staraj się wierzyć, że będzie ok [emoji3590]
Dziewczyny mam zaglostke. Wczoraj robiłam test owu- kreska testowa była bledsza od kontrolnej- ewidentnie test negatywny natomiast po śluzie powiedziałabym że płodny, było go naprawdę sporo. Dziś natomiast kreska testowa taka sama jak kontrolna na teście owu a śluzu jakby mniej,dalej rozciągliwy i koloru kurzego jaja ale jednak mniej . Co o tym myśleć?

Ja przy owulacji prawie w ogóle śluzu nie miałam, a paski owulaculyjne pokazały pozytyw :) działajcie [emoji3590]

Dziewczyny czym różni się beta HCG od beta HCG całkowite? W necie szukałam, ale jakoś nie bardzo rozumiem. Gin dał mi skierowanie na te dwa badania.

Z tego co kojarzę to różne oznaczenia tego samego hormonu. Całkowite beta hcg oznacza się przy badaniach prenatalnych jeśli nic mi się nie pomerdalo :)

Witam Panie
Dziś 29dc zrobiłam teścior wyszedł mi cień ale na focie niestety go nie widać czekam jeszcze może za 2 dni wyjdzie coś więcej

Oho, trzymam kciuki [emoji3590]!

Do góry