Zabulinka_86
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja do 38 tygodnia udzielałam korków z chemii [emoji23] też bywało różnie, kalafioroza ciążowa momentami była bardzo nasilona@nnat. jak ty tak wszystko na forum ogarniasz?! No jesteś jedyna w swoim rodzaju ja próbuje, ale w głowie mam siano zamiast mózgu pstrzegali, że można trochę wolniej myśleć w ciąży ale nie sądziłam, że mnie to spotka... U Ciebie leci niedługo 20 tc ! Cudownie. u mnie niedługo 18 tc i przed świętami mam drugie prenatlane, więc czekam
Czarna magia . Teraz po tygodniu skoczyła mi ze 157 do 1960 to myślę, że ładnie przyrosła.@Zabulinka_86 HCG składa się z dwóch części - wolnej podjednostki beta HCG i formy nienaruszonej HCG. HCG całkowite jest markerem chorób nowotworowych (w przypadku nowotworów dochodzi do zwiększenia ilości wolnej podjednostki beta HCG), natomiast ta druga postać (dimeryczna) służy do określenia ciąży. A żeby było ciekawiej, to ta forma nienaruszona (dimeryczna) składa się z podjednostek alfa i beta
@nnat. Właśnie patrzę wynik bety i jest 1960, także rośnie. Jutro ma być ten wynik tej drugiej całkowitej.
@nnat. jak ty tak wszystko na forum ogarniasz?! No jesteś jedyna w swoim rodzaju ja próbuje, ale w głowie mam siano zamiast mózgu pstrzegali, że można trochę wolniej myśleć w ciąży ale nie sądziłam, że mnie to spotka... U Ciebie leci niedługo 20 tc ! Cudownie. u mnie niedługo 18 tc i przed świętami mam drugie prenatlane, więc czekam
@nnat. jak ty tak wszystko na forum ogarniasz?! No jesteś jedyna w swoim rodzaju ja próbuje, ale w głowie mam siano zamiast mózgu pstrzegali, że można trochę wolniej myśleć w ciąży ale nie sądziłam, że mnie to spotka... U Ciebie leci niedługo 20 tc ! Cudownie. u mnie niedługo 18 tc i przed świętami mam drugie prenatlane, więc czekam
No i ekstra skoro tak ;*
A ogarniam?
Bo mam wrażenie że nie ogarniam niczego a mózg mam wielkości orzeszka.
Gdzies czytałam że mózg w ciąży zmniejsza się o 6%, a my z Mężem się śmiejemy że mi to 6% zostało
Kiedy przed świętami wizytujesz?? ja 16 grudnia 21t5d będzie
Wczoraj miałam holtera założonego, ciekawe co mi tam wyszło, w czwartek idę na wizytę do kardiologa po odczyt
Dziewczyny nie martwcie się![emoji6] ja tez należę do grona kobiet z bezmózgowiem ciążowym [emoji2356][emoji51][emoji85] mąż mi na okrągło mówi, ze ma nadzieje ze ta moja dotychczasowa inteligencja nie poszła na zmarnowanie, tylko trafiła do małej [emoji28][emoji85]
Ja mam 20 grudnia i będzie 20t2d to mi chyba też zostali tylko 6%. A jeszcze kończę dodatkowe studia i pisze znowu pracę mgr. Idzie mi strasznie !
@coco07 dobrze wiedzieć że nie jestem sama z sianem w głowie!!!
Jeszcze głupia zjadłam dzisiaj słodkie prawie mleczko i mnie żołądek boli i zgaga złapała....eh. Czy wy też nie możecie słodkiego?
Ja do 38 tygodnia udzielałam korków z chemii [emoji23] też bywało różnie, kalafioroza ciążowa momentami była bardzo nasilona
Dziewczyny nie martwcie się![emoji6] ja tez należę do grona kobiet z bezmózgowiem ciążowym [emoji51][emoji85] mąż mi na okrągło mówi, ze ma nadzieje ze ta moja dotychczasowa inteligencja nie poszła na zmarnowanie, tylko trafiła do małej [emoji28][emoji85]
Ja mam 20 grudnia i będzie 20t2d to mi chyba też zostali tylko 6%. A jeszcze kończę dodatkowe studia i pisze znowu pracę mgr. Idzie mi strasznie !A ogarniam?
Bo mam wrażenie że nie ogarniam niczego a mózg mam wielkości orzeszka.
Gdzies czytałam że mózg w ciąży zmniejsza się o 6%, a my z Mężem się śmiejemy że mi to 6% zostało
Kiedy przed świętami wizytujesz?? ja 16 grudnia 21t5d będzie
Wczoraj miałam holtera założonego, ciekawe co mi tam wyszło, w czwartek idę na wizytę do kardiologa po odczyt