reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@nnat. jak ty tak wszystko na forum ogarniasz?! No jesteś jedyna w swoim rodzaju :D ja próbuje, ale w głowie mam siano zamiast mózgu :) pstrzegali, że można trochę wolniej myśleć w ciąży ale nie sądziłam, że mnie to spotka... :) U Ciebie leci niedługo 20 tc ! Cudownie. u mnie niedługo 18 tc :) i przed świętami mam drugie prenatlane, więc czekam :)

@nnat. jak ty tak wszystko na forum ogarniasz?! No jesteś jedyna w swoim rodzaju :D ja próbuje, ale w głowie mam siano zamiast mózgu :) pstrzegali, że można trochę wolniej myśleć w ciąży ale nie sądziłam, że mnie to spotka... :) U Ciebie leci niedługo 20 tc ! Cudownie. u mnie niedługo 18 tc :) i przed świętami mam drugie prenatlane, więc czekam :)
Ja do 38 tygodnia udzielałam korków z chemii [emoji23] też bywało różnie, kalafioroza ciążowa momentami była bardzo nasilona

@Zabulinka_86 HCG składa się z dwóch części - wolnej podjednostki beta HCG i formy nienaruszonej HCG. HCG całkowite jest markerem chorób nowotworowych (w przypadku nowotworów dochodzi do zwiększenia ilości wolnej podjednostki beta HCG), natomiast ta druga postać (dimeryczna) służy do określenia ciąży. A żeby było ciekawiej, to ta forma nienaruszona (dimeryczna) składa się z podjednostek alfa i beta ;)

@Zabulinka_86 HCG składa się z dwóch części - wolnej podjednostki beta HCG i formy nienaruszonej HCG. HCG całkowite jest markerem chorób nowotworowych (w przypadku nowotworów dochodzi do zwiększenia ilości wolnej podjednostki beta HCG), natomiast ta druga postać (dimeryczna) służy do określenia ciąży. A żeby było ciekawiej, to ta forma nienaruszona (dimeryczna) składa się z podjednostek alfa i beta ;)
Czarna magia 😉😆. Teraz po tygodniu skoczyła mi ze 157 do 1960 to myślę, że ładnie przyrosła.

@nnat. Właśnie patrzę wynik bety i jest 1960, także rośnie. Jutro ma być ten wynik tej drugiej całkowitej.

No i ekstra skoro tak ;*

A ogarniam? :D
Bo mam wrażenie że nie ogarniam niczego a mózg mam wielkości orzeszka. :D
Gdzies czytałam że mózg w ciąży zmniejsza się o 6%, a my z Mężem się śmiejemy że mi to 6% zostało :D
Kiedy przed świętami wizytujesz?? :) ja 16 grudnia :) 21t5d będzie :)

Wczoraj miałam holtera założonego, ciekawe co mi tam wyszło, w czwartek idę na wizytę do kardiologa po odczyt :)

No i ekstra skoro tak ;*

Gdzies czytałam że mózg w ciąży zmniejsza się o 6%, a my z Mężem się śmiejemy że mi to 6% zostało :D

Wczoraj miałam holtera założonego, ciekawe co mi tam wyszło, w czwartek idę na wizytę do kardiologa po odczyt :)

Dziewczyny nie martwcie się![emoji6] ja tez należę do grona kobiet z bezmózgowiem ciążowym 🤦‍♀️[emoji51][emoji85] mąż mi na okrągło mówi, ze ma nadzieje ze ta moja dotychczasowa inteligencja nie poszła na zmarnowanie, tylko trafiła do małej [emoji28][emoji85]

[/QUOTE]
Ja mam 20 grudnia i będzie 20t2d ;) to mi chyba też zostali tylko 6%. A jeszcze kończę dodatkowe studia i pisze znowu pracę mgr. Idzie mi strasznie !
@coco07 dobrze wiedzieć że nie jestem sama z sianem w głowie!!!
Jeszcze głupia zjadłam dzisiaj słodkie prawie mleczko i mnie żołądek boli i zgaga złapała....eh. Czy wy też nie możecie słodkiego?

Dziewczyny nie martwcie się![emoji6] ja tez należę do grona kobiet z bezmózgowiem ciążowym [emoji2356][emoji51][emoji85] mąż mi na okrągło mówi, ze ma nadzieje ze ta moja dotychczasowa inteligencja nie poszła na zmarnowanie, tylko trafiła do małej [emoji28][emoji85]

Też mam taką nadzieję, że to nie poszło w świat :D

Ja mam 20 grudnia i będzie 20t2d ;) to mi chyba też zostali tylko 6%. A jeszcze kończę dodatkowe studia i pisze znowu pracę mgr. Idzie mi strasznie !
Jeszcze głupia zjadłam dzisiaj słodkie prawie mleczko i mnie żołądek boli i zgaga złapała....eh. Czy wy też nie możecie słodkiego?

Super, że robisz jeszcze coś dla siebie, powolutku dasz radę :*
Ja w drugą stronę.... Mogę żyć tylko słodkim..... [emoji16]

reklama
Ja do 38 tygodnia udzielałam korków z chemii [emoji23] też bywało różnie, kalafioroza ciążowa momentami była bardzo nasilona
Dziewczyny nie martwcie się![emoji6] ja tez należę do grona kobiet z bezmózgowiem ciążowym 🤦‍♀️[emoji51][emoji85] mąż mi na okrągło mówi, ze ma nadzieje ze ta moja dotychczasowa inteligencja nie poszła na zmarnowanie, tylko trafiła do małej [emoji28][emoji85]

To ja was "pociesze". Wiktoria ma już 7 miesięcy, a mój kalafior został :p

[/QUOTE]

Jejku... Ja tylko mogłam jeść słodkie!! Musiało być codziennie i to w dużych ilościach

Do góry