reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

O no to mnie uspokoiłas. Myślałam że znowu się coś dzieje ze mną.
Tak moga tyle trwac.Ja zawsze plamilam nawet po 5 dni.Zawsze te plamienia byly w polowie.cyklu mniej wiecej od 14do 18dc w zaleznosci w jaki miesiac.Takze tym bym sie nie przejmowala akurat bo mialam tak pare lat.Nie w kazdy cykl ale bardzo czesto.

reklama
Tak moga tyle trwac.Ja zawsze plamilam nawet po 5 dni.Zawsze te plamienia byly w polowie.cyklu mniej wiecej od 14do 18dc w zaleznosci w jaki miesiac.Takze tym bym sie nie przejmowala akurat bo mialam tak pare lat.Nie w kazdy cykl ale bardzo czesto.
Jesli cykl trwa od 27 do 35 dni i sa nawet plamienia w srodku cyklu to jest wporzadku.Gorzej jak owulacja jest np.16dc a miesiaczke dostaje sie 23dc tak jak u mnie.Zanim urodzilam dwie.moje córki miałam cykle.po okolo 40dni i owulacje mniej wiecej 18-20dc i donosilam ciaze.Teraz od roku mam cykle po 23dni a owulacje 15-16dc takze zdecydowanie druga polowa cyklu jest za krotka i pewnie stad to poronienie.Bierzesz duphaston wiec mozliwe ze plamienia w okresie okoloowulacyjnym wkoncu znikna chociaz nie sa grozne.

Jesli cykl trwa od 27 do 35 dni i sa nawet plamienia w srodku cyklu to jest wporzadku.Gorzej jak owulacja jest np.16dc a miesiaczke dostaje sie 23dc tak jak u mnie.Zanim urodzilam dwie.moje córki miałam cykle.po okolo 40dni i owulacje mniej wiecej 18-20dc i donosilam ciaze.Teraz od roku mam cykle po 23dni a owulacje 15-16dc takze zdecydowanie druga polowa cyklu jest za krotka i pewnie stad to poronienie.Bierzesz duphaston wiec mozliwe ze plamienia w okresie okoloowulacyjnym wkoncu znikna chociaz nie sa grozne.
Moje cykle trwały od 24dni do nawet 70 dni. W zeszłym cyklu dzięki duphastonowi dostałam okres po 29dniach a owu z wykresu temperatury w 23dc a teraz owu z wykresu 14dc i mam nadzieję że okres przyjdzie na 28 albo 29dzien.

Mi lekarz mowil, ze jak dochodzi do ciąży, to plemnik musiał być Ok. Mój mąż tez miał słabe nasienie, ale w ciąże zachodziłam
W żaden sposób nie chcę podważać autorytetu Twojego lekarza, ale to bzdura. Czytałam artykuł i chyba nawet był tu kiedyś przytaczany, że do większości poronień na wczesnym etapie ciąży dochodzi przez wadliwe nasienie.
Swojej straty nigdy nie chciałam na nikogo zrzucać, ale uważam że winne było właśnie słabe nasienie partnera. Nie dość, że był po chemii to jeszcze bliżej mu do pięćdziesiątki niż dalej. A moje wyniki po poronieniu były książkowe. Mój syn natomiast ma innego ojca, fakt ciąża była od początku zagrożona, ale na późniejszym etapie z mojej winy, bo miałam nadciśnienie ciążowe i niewydolność szyjki. Początkowe plamienia były natomiast wynikiem nisko osadzonego łożyska.
Także jestem skłonna napisać, że jestem żywym przykładem zaprzeczającym słowom Twojego lekarza.

Ostatnia edycja:
Robila sobie ktoras z was zastrzyki z heparyna ? Ja wlasnie jestem po pierwszym.. bolalo i jakos mi sie slabo zrobilo 🤢 a myslalam ze nie mam problemu ze strzykawkami, no chyba ze cos zle zrobilam ale kurde raczej ok. Dzisiaj mialam potwierdzone bijace serduszko, lekarz przepisal heparyne i od razu wyslal na l4 bo z powodu poprzednich powiklan ciazowych moja kazda ciaza bedzie jako zagrozona.. tez pracuje z ludzmi, dokladnie w handlu, zespol juz mi placze czemu tak szybko to l4, swieta blisko, mialy byc urlopy.. ale ja sie ciesze ze juz nie bede musiala sie meczyc z tymi niektorymi klientami, chociaz 90% byla ok 😉 ale to juz chyba troche wypalenie zawodowe.. 😩

@mohaaa ja popieram to co napisała @Madlein place nasienie często jest przyczyną poronien. Do zapłodnienia może dojść, ale jak plemnik ma wadę to może to wyjść właśnie na wczesnym etapie rozwoju ciąży.

Hej dziewczyny, szukam wsparcia na forach a widze ze u was w miare sie dzieje 🙂 u mnie na chwile obecna 2 straty, obecnie jestem w 3 juz ciazy - 6 tc. Wlasnie dzisiaj dostalam wyniki na trombofilie, mam mutacje genu mthfr i pai 1. Czekam na konsultacja telefoniczna z genetykiem. Przed ta ciaza robilam badania hormonalne i rzekomo wszystko ok, tarczycowe, nadnerczowe i jajnikowe.. u lekarza bylam w piatek potwierdzic ciaze, narazie jest zbyt maly zarodek by w pelni moc potwierdzic ze serduszko bije, jutro mam kolejna wizyte ale juz u drugiego lekarza, i pytanie czy moge sobie chodzic do dwoch ginekologow i czy musze ich o tym fakcie informowac ? Bo teoretycznie jakby mi tak kazdy chcial l4 wypisac to chyba nie bardzo nie ? 🤔🤔 drugie pytanko, czy jezeli lekarz mi przepisze heparyne to czy jest to rownoznaczne z tym ze musze isc od razu na l4? Czy ktora z was bierze badz brala heparyne i chodzila normalnie do pracy ?
Branie heparyny nie oznacza przymusu l4. Ale czytałam ze dostałaś, także lez i odpoczywaj ;) a same zastrzyki bolą jeśli trafisz w złe miejsce. Ja np brałam sobie fald skóry, przykładałam igłę i patrzyłam czy boli. Jak boli zmieniałam miejsce i szukałam żeby nie bolało. Dojdziesz do wprawy ;)

@Dagulina kochana tak bardzo mi przykro :( zostań z nami. Służymy pomocą i wsparciem. Tule mocno ❤️

@roki_1991 haha u mnie to jeszcze odległy czas niestety :D mąż ma jeszcze szwy i w tym tyg chyba będzie musiał pójść na ściągnięcie bo same jeszcze nie odpadły. Jeszcze go boli i ciągnie. Ja po 20 spodziewam się @ także jeszcze trochę :) mam ogromną nadzieję, że już będzie wszystko dobrze. A jak tam u Was? Jak Wikunia? :)

@Paula919191 @mohaaa trzymam kciuki za dwie kreseczki ❤️

@Jivka u Ciebie to już tylko dotknąć :) życzę szczęśliwego rozwiązania i oby córeczka szybko wyzdrowiala ❤️. Może któraś z dziewczyn przejmie Twój brzuszek :D

@gigi_ cieszę się, że u Ciebie już troszkę lepiej i mdłości odpuscily :) trzymam kciuki za wizytę ❤️

@nnat. Oczywiscie za Ciebie i wizyte też mocno trzymam kciuki ❤️

@coco07 @Dzoana88 a jak tam u Was dziewczyny? :)

U nas różnie. Teraz idą zęby chyba więc jest więcej płaczu ale trzeba wytrzymać ;) a za ciebie trzymam nieustannie kciuki!! :*

@gigi_ U mnie lekarz każdą wizytę zaczynał od USG, bo jak nie zobaczyłam, że jest OK, to byłam nieobecna :p Mógł mówić, a ja i tak potem nic nie pamiętałam :)
Dokładnie! U mnie tak samo :p

@nnat. Dzieci szaleją podczas pełni. I stąd też dużo porodów :) Może jakiś instynkt?
Po porodzie chyba też... Bo takiej nocy jak ta to dawno nie miałam :(

Dziewczyny pomozcie. OTOZ o ile.moja historie po czesci znacie to moja bratowa zaszla w ciaze w tym samym czasie co ja.Nawet ostatnia miesiaczke mialysmy w ten sam dzien.Ja poronilam w 7tc bylo to 20 pazdziernika.Ona byla 21 pazdziernika na usg byl to 7tc i dziecko bylo i bilo serduszko wiec pomimo mojej tragedi bardzo sie cieszylysmy.Zle sie czula w ciazy nudnosci wymioty itd.Dzisiaj miala wizyte zwykla rutynowa.Podczas wizyty lekarka powiedziala ze serce przestalo bic i kazala jej przyjsc w poniedzialek.Nir ma zadnych plamiec,boli brzucha nic!!

reklama
Dziewczyny pomozcie. OTOZ o ile.moja historie po czesci znacie to moja bratowa zaszla w ciaze w tym samym czasie co ja.Nawet ostatnia miesiaczke mialysmy w ten sam dzien.Ja poronilam w 7tc bylo to 20 pazdziernika.Ona byla 21 pazdziernika na usg byl to 7tc i dziecko bylo i bilo serduszko wiec pomimo mojej tragedi bardzo sie cieszylysmy.Zle sie czula w ciazy nudnosci wymioty itd.Dzisiaj miala wizyte zwykla rutynowa.Podczas wizyty lekarka powiedziala ze serce przestalo bic i kazala jej przyjsc w poniedzialek.Nir ma zadnych plamiec,boli brzucha nic!!
Nie wiem jak mamy pomoc... To okropne ale tak się po prostu dzieje :( moje obie ciążę zakończyły się w ten sam sposób. Poronienie zatrzymane, żadnych oznak, zero plamien. Wyrok podczas rutynowego usg :(

Do góry