reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie wiem co powiedzieć. Bardzo Ci współczuję. Tulę mocno.
K
Hej,

dzięki za wiadomość. Nie wiem czy jest sens badać męża bo to nasze 3-cie podejście i za każdym razem udane. Za pierwszym razem problemem była tarczyca i mthrf (nie wiedziałam że mam Hashi) a teraz nie wiadomo - czy genetyka czy infekcja. Syn urodził się zdrowy 3 lata temu - ciąża bez problemów
Ja rozmawialam na ten temat w klinice plodnosci i niestety nie jest to do konca tak jasne.Ja tez mam dwojke dzieci mimo slabego nasienia.Ale nasienie co 3msc jest inne i mi znowu mowiono ze jesli. jest duzo uszkodzonych plemnikow to mimo iz dojdzie do zaplodnienia moze on zawierac duza ilosc wad.

reklama
K

Ja rozmawialam na ten temat w klinice plodnosci i niestety nie jest to do konca tak jasne.Ja tez mam dwojke dzieci mimo slabego nasienia.Ale nasienie co 3msc jest inne i mi znowu mowiono ze jesli. jest duzo uszkodzonych plemnikow to mimo iz dojdzie do zaplodnienia moze on zawierac duza ilosc wad.
Ale u Ciebie jest tarczyca chora wiec pewnie to bylo przyczyna.Ja dopiero jestem w trakcie badan i zobaczymy jak moja tarczyca.Dzisiaj zaczelam plamic w 9 dniu brania duphastonu i nie wiem czy to normalne

Ale u Ciebie jest tarczyca chora wiec pewnie to bylo przyczyna.Ja dopiero jestem w trakcie badan i zobaczymy jak moja tarczyca.Dzisiaj zaczelam plamic w 9 dniu brania duphastonu i nie wiem czy to normalne
W 3 ciaze ta stracona zaszlam za 1 razem wiec musial byc mocny ten plemnik no ale nie wyszlo.Troche sie gubie w tym wszystkim bo dopoki biore duphaston nie powinnam plamic a jednak

Ja w poprzednim cyklu zaczęłam przygodę z duphastonem. Od 16dc do 25dc w dawce 10mg i plamilam dziennie aż do okresu. Teraz zwiększona dawka 2x1 również od 16dc do 25dc dzisiaj obecnie 3 dzień zażywania duphastonu i plamien nie mam.

Może Ci się już @ zaczyna.? Nie które dziewczyny zaczynają miesiączkę w trakcie zażywania duphastonu lub luteiny.

Ja w poprzednim cyklu zaczęłam przygodę z duphastonem. Od 16dc do 25dc w dawce 10mg i plamilam dziennie aż do okresu. Teraz zwiększona dawka 2x1 również od 16dc do 25dc dzisiaj obecnie 3 dzień zażywania duphastonu i plamien nie mam.

Może Ci się już @ zaczyna.? Nie które dziewczyny zaczynają miesiączkę w trakcie zażywania duphastonu lub luteiny.
Mozliwe dzisiaj jest moj 24dc i dopiero dzisiaj pojawilo sie lekkie plamienie, zobaczymy czy sie rozkreci.Bede zazywac jeszcze 2 dni i zrobie test,zeby miec pewnosc ze nie jest to np.plammienie implatacyjne bo wspolzylismy dosx regularnie i od 1 stosunku dzisiaj mija 10 dzien.

Mozliwe dzisiaj jest moj 24dc i dopiero dzisiaj pojawilo sie lekkie plamienie, zobaczymy czy sie rozkreci.Bede zazywac jeszcze 2 dni i zrobie test,zeby miec pewnosc ze nie jest to np.plammienie implatacyjne bo wspolzylismy dosx regularnie i od 1 stosunku dzisiaj mija 10 dzien.
Wczoraj wprawdzie zrobilam test i wyszla blada druga kreska ale moze to byc pozostalosc po ciazy wiec za 2 dni powinna byc mocniejsza jesli to nowa ciaza.

Tak zrób. Lepiej dmuchać na zimne. Trzymam mocno kciuki by to była nowa ciąża.

Tak zrób. Lepiej dmuchać na zimne. Trzymam mocno kciuki by to była nowa ciąża.
Nie dziekuje. Bedzie co ma byc. Nie ogarniam tego za bardzo bo tyle sie naczytalam,ze okres po poronieniu przychodzi kiedy beta bedzie bliska 0.Wiec jesli to okres sie rozkreca a test wwyszedl pozytywny wczoraj to bede chyba jakims wyjatkiem

@nnat. Kochana po dzisiejszym dniu to mam ludzi i tej pracy dosyć... Już zapomniałam jak to bywa z ludźmi. Chyba nie zdecyduje się na kolejną umowę te dojazdy i zarobki to mi się słabo kalkuluje ale na decyzję mam jeszcze miesiąc i w sumie nikt mnie nie pyta więc okaże się.
Od którego Tc używasz detektora? I jesteś zadowolona z niego? :)

@młoda1994 jak tam u Ciebie? Cykl reguluje się po duphastonie?

reklama
Tak boję się kolejnej straty. Po ostatniej byłam bardzo zalamana. Teraz już jest lepiej ale ból strach pozostał. Nie umiem już myśleć pozytywnie że kolejna ciąża będzie wporzadku i że donosze
Doskonale Cię rozumiem. Mnie ten strach aż paraliżuje. I czasem się zastanawiam czy te wszystkie cyrki z moimi cyklami nie są spowodowane stresem. Wszystko się zaczelo mieszać gdy zaczęliśmy się starać. Dziś 21dc i nadal plamię. Wczoraj tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że zaraz dostanę @. Dziś miałam test krwi żeby sprawdzić hormony, zobaczymy co wyjdzie.

@Dagulina przytulam Cię i życzę dużo siły!

Do góry