reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Powiedzcie mi bo nie mogę dojść ładu jak jest 7w1d to jest 7 tydzień?
Są dwie szkoły:

1. Mówi, że jest to 7 tydzień - to coś jakby "dziś skończyłam 30 lat i przez najbliższy rok mówię, że mam 30 lat" (mimo, że leci mi już 31 rok życia)

2. Mówi, że jest to 8 tydzień (wg mnie jest logiczniejsza) - bo skończyłaś 7 tygodni, a ósmy tydzień trwa od 7t1d do 8t0d.

@gigi_ Dokładnie jak pisze witch... Ja mam 24+5 wiec jak idę do lekarza to podaje dokładnie 24+5 i on posługuje się wtedy 24 tygodniem.
Ostatnio jak zapisywalam się na szkole rodzenia i byłam jakoś 22+4 to podałam tak położnej i ona wpisała w papierach 22 tc. Wiec lekarze i położne posługują się raczej tym ukończonym tygodniem. Ale jeśli ktoś pyta który tydzień to mówię ze leci 25...No bo dla mnie to tez w sumie bardziej logiczne. A jak będzie 25+1 to powiem ze zaczęłam 26 tydzień, no bo 25 już się skończył jakby nie było [emoji6]

Również posyłam światełko do nieba dla naszych aniołków [*] [emoji22]

[*]
14233183_306388296392756_1538652129869765057_n.jpg

reklama
Do góry