reklama
@Oczekujaca123 na to wychodzi że nie zachorujesz bo z tego co wiem IgG jeśli jest dodatnie a IgM ujemne to jest w porządku.
Dużo placilas za parvowirus i listeroza? Tez robie w diagnostyce badania.
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Ja nie robilam w diagnostyce.@Oczekujaca123 na to wychodzi że nie zachorujesz bo z tego co wiem IgG jeśli jest dodatnie a IgM ujemne to jest w porządku.
W slaskich laboratoriach analitycznych , ale oni listerioze robia u siebie a parvowirus najwidoczniej wysylaja do diagnostyki , mysle ze ceny podobne.
Nie jestem pewna za co ile.placilam ale ktores badanie igg i igm po 46zl a drugie igg i igm po 70-75nie pamietam dokladnie. Cena to za 1 klase. Za całość trzeba liczyć trochw ponad 200
roki_1991
Jest kilka badań które SLA wysyłają do diagnostyki. Ja kiedyś robiłam te przeciwciała po poronieniu w zupełnie innym labie. Okazało się że przeciwciała wysyłają do śląskich lab analitycznych, a oni zlecili znowu diagnostyce więc moja krew wędrowała przez 3 różne laby a jakie było moje zdziwienie jak weszłam na stronę diagnostyki i znalazłam tam te wyniki badań
Oczekujaca123
Ja zazwyczaj robie w labie przy szpitalnym, bo ceny najlepsze, ale akurat listeriozy tam nie mieli, a parvovwirus wysylaja do diagnostyki, ale jechałam do Slaskich Laboratorium wymaz robic to ta zrobilam i jedno i drugie a w efekcie i tak jedno w diagnostyce wyladowalo [emoji14] w tych badaniach to nie ma znaczenia czy jada z nimi gdzies (chyba) ale np krzepliwosc czy homocysteina to mi mowili, zeby zawsze robic tam gdzie lab na miejscu.Jest kilka badań które SLA wysyłają do diagnostyki. Ja kiedyś robiłam te przeciwciała po poronieniu w zupełnie innym labie. Okazało się że przeciwciała wysyłają do śląskich lab analitycznych, a oni zlecili znowu diagnostyce [emoji14] więc moja krew wędrowała przez 3 różne laby [emoji14] a jakie było moje zdziwienie jak weszłam na stronę diagnostyki i znalazłam tam te wyniki badań
A bylam ostatnio u hematologa no i nie mam zespolpu antyfosfolipidowego, wszystkoe wyniki (bialko C S antytrombiny itp - zapomnialam poprosic o ksero wynikow wiec nie wiem co tam bylo) wyszlo ok
Tylko aptt wyszlo trochw poniżej normy ale powiedzial ze patrzac na caloksztalt badan to nic nie znaczy, ze tego badania najczęściej sie nie robi.
Ufff..
U hematologa badania na zespol robilam w 3tc (nie wiedziałam o ciazy) a do immunologa w 8tc wiec zobaczymy czy wyjdzie tez ok i czy to jakas roznica.
cukier.wanilinowy
Usmiechnieta_mama
.
Ostatnia edycja:
martakratka
Kari a co u Ciebie ? Jak zdrowie?Oczekujaca to prawda , nie przypuszczalam akurat ze mnie dotknie ten problem ze ktos znajomy bedzie czytal przykre to no ale teraz juz zdj nie zmieniam bo tak czy owak te osoby juz wiedza ze ja to ja [emoji23] tak ze szkoda. Ale czytam was wszystkie i kibicuje!
anja93
@roki_1991 super, gratuluję coreczki ;* niech tylko ładnie w brzuszku rośnie i cieszy mamusie! Bardzo Ci kibicuję a termin masz na jaki miesiąc? Wybralas juz szpital? (Bo wiem ze jesteś z moich "dalszych" okolic)
G
gosc19
Gość
a ja sie podłamałam bo nie widac tego okresu...
reklama
@xszaracodziennosc jesli nie dostałaś okrwsu to wez tabletki na wywołanie. Tylko moim zdaniem jeśli chcesz zajść w ciążę to będzie dobrze jak skontrolujesz sobie ten cykl u ginekologa jest to kilka wizyty przy owulacji. Ale jedynie chyba prywatnie bo na NFZ nie robią tyle usg