reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tajka jakoś muszę się przyzwyczaić do myśli że teraz nie będę miała dzidziusia , dziś byliśmy u znajomych by nie siedzieć w domu i nie dołować się więc nawet zleciało . Muszę nabrać nowej nadziejii że się jeszcze uda , zamierzam wziąć skierowanie do imunologa i zacząć powoli z badaniami . Dzięki że pytasz ;) a jak u ciebie ?

reklama
A nie masz tak ze jak się czymś zajmiesz to nie czujesz tych objawów?? Bo ja zauważyłam że potrafię sobie wkręcić różne dziwne objawy a jak jestem czymś zajęta to nic nie czuje :D
Ja np za dużo analizuje. Całe życie bolał mnie kręgosłup ale teraz jak zacznie boleć to już panika...
I to normalne że od czasu do czasu coś zakłuje, za boli, ale ja się odrazu w tym doszukuje czegoś złego :(
Pewnie troche w tym cos jest. Mnie od porodu bolaly plecy, wyszlo mi ze mam dyskopatie, bolal mnie tez podbrzusze lewa strona nikt nie wie z czego.. mialam rtg brzucha i miednicy i czysto... wiec teoretycznie boli mnie ciagle cos [emoji14] staram sobie przypomnieć czy bol taki sam [emoji14]
Ale.... jednak ten wczorajszy znacznie sie roznil te klucia tez sa inne. Ale dzis nie ma zle. Poszlam na wybory, potem na cmenatrz do Franka potem bylismy na krotkim spacerze, bylo calkiem ok. Jak za dlugo cos robie to troche boli bardziej, z kolei jak leze to pewnoe za bardzo analizuje [emoji14] musze jakies filmy ogladac i ksiazko czytac bo zwariuje...

Pewnie troche w tym cos jest. Mnie od porodu bolaly plecy, wyszlo mi ze mam dyskopatie, bolal mnie tez podbrzusze lewa strona nikt nie wie z czego.. mialam rtg brzucha i miednicy i czysto... wiec teoretycznie boli mnie ciagle cos [emoji14] staram sobie przypomnieć czy bol taki sam [emoji14]
Ale.... jednak ten wczorajszy znacznie sie roznil te klucia tez sa inne. Ale dzis nie ma zle. Poszlam na wybory, potem na cmenatrz do Franka potem bylismy na krotkim spacerze, bylo calkiem ok. Jak za dlugo cos robie to troche boli bardziej, z kolei jak leze to pewnoe za bardzo analizuje [emoji14] musze jakies filmy ogladac i ksiazko czytac bo zwariuje...
Jesteśmy okropne:p ale nie ma się co dziwić :) tylko najgorsze jest to ze same się nakręcamy...
Ja np zauważyłam juz ze są takie momenty kiedy zaczyna.trochę boleć mnie podbrzusze, po chwili mam potrzebę skorzystania z toalety (2:p) a potem jest już ok. I w sumie umie tylko wtedy tak naprawdę boli mnie podbrzusze. A różne kłócia tez mam i bóle w pachwinach ale pytałam lekarza i tak ma być, bo to fizjologoczne jest, wszystko się tam rozrasta i zmienia położenie i to od tego :)

@roki_1991 niespodzianki są najlepsze :) bądź spokojna i oby do wtorku :)
@Oczekujaca123 dużo siedzi w głowie więc Jak piszą dziewczyny najlepiej zająć myśli czymś innym :) może jakaś komedia na rozluźnienie pomoże :)
@kasiula222 niedługo na pewno tak będzie i u Ciebie i u mnie mam taką cicha nadzieję, że szczęście się w końcu do nas usmiechnie :) ja teraz jestem w trakcie @ i też swiruje bo już czwarty dzień mija, a to krwawienie wcale nie jest mniejsze,alw pewnie tak musi być po tym wszystkim. Także jakoś staram się o tym nie myśleć :)

@roki_1991 niespodzianki są najlepsze :) bądź spokojna i oby do wtorku :)
@Oczekujaca123 dużo siedzi w głowie więc Jak piszą dziewczyny najlepiej zająć myśli czymś innym :) może jakaś komedia na rozluźnienie pomoże :)
@kasiula222 niedługo na pewno tak będzie i u Ciebie i u mnie mam taką cicha nadzieję, że szczęście się w końcu do nas usmiechnie :) ja teraz jestem w trakcie @ i też swiruje bo już czwarty dzień mija, a to krwawienie wcale nie jest mniejsze,alw pewnie tak musi być po tym wszystkim. Także jakoś staram się o tym nie myśleć :)
To twój pierwszy okres po poronieniu ? Jeśli tak to może być bardziej obfity , mój pierwszy po tamtym poronieniu też był taki .
Przypomnij mi czy miałaś jedno poronienie?
Oby tak było że w przyszłym roku i my się będziemy cieszyć bobasami ;)

To twój pierwszy okres po poronieniu ? Jeśli tak to może być bardziej obfity , mój pierwszy po tamtym poronieniu też był taki .
Przypomnij mi czy miałaś jedno poronienie?
Oby tak było że w przyszłym roku i my się będziemy cieszyć bobasami ;)
Pierwsza ciąża i pierwsze poronienie, ciąża obumarla w 8 tyg :(
Dzięki Wam dziewczyny myślę nad kolejnym staraniem tyle jest w Was wiary i nadziei niesamowite :) to mój pierwszy okres i dostałam dość szybko. Przeczekam dwa cykle jak zalecił lekarz i zaczniemy kolejne starania. Dzięki Wam i psychicznie czuje się lepiej. Dajecie na prawdę dużo wsparcia.
@kasiula222 obyś y już nigdy nie musiały przez to przechodzić :*

Pierwsza ciąża i pierwsze poronienie, ciąża obumarla w 8 tyg :(
Dzięki Wam dziewczyny myślę nad kolejnym staraniem tyle jest w Was wiary i nadziei niesamowite :) to mój pierwszy okres i dostałam dość szybko. Przeczekam dwa cykle jak zalecił lekarz i zaczniemy kolejne starania. Dzięki Wam i psychicznie czuje się lepiej. Dajecie na prawdę dużo wsparcia.
@kasiula222 obyś y już nigdy nie musiały przez to przechodzić :*
Nie wyobrażam sobie tego bym miała takie skurcze przechodzić jak tym razem .. Pierwszym to była bajka ... Dziwne to wszystko jest mam już dwoje dzieci w tym chore jedno i żadnych leków z nią nie przyjmowałam nic prucz kwasu foliowego a mimo że ciąża była nie prawidlowa się utrzymała , teraz na lekach a nic z tego .

@kasiula222 to jest pytanie na które pewnie nigdy nie dostaniemy odpowiedzi... Można szukać przyczyny i nigdy jej nie znaleźć. Bądź dobrej myśli i z czasem wszystko się ułoży,a teraz na spokojnie porob te badania :*
Ja brałam Wit d3, K2 mk7, kwas foliowy,pregna DHA i też się nie udało. Teraz biorę prenatal uno. Niektóre kobiety wcale nie dbają o siebie i rodzą dzieci... Świat nie jest sprawiedliwy niestety

Laseczki ja termin na 2.12:) ale przy wizycie 4 tyg temu wazyl sporo i gin mowil o wczesniejszym terminie ale na szczescie ostatnio wazyl normalnie albo jakis blad pomiaru: ) ale snilo mi sie ze urodzilam 25.11;) najpozniej tydz przed terminem ide szpitala na obserwacje i najpozniej w dniu porodu wywolywanie:)

Co do detektora, chwale sobie ogromnie ale pamietam jak poszlam do gina i mowie ze mam a on ooo prosze nie uzywac do 16 tc bo mozna nie uslyszec i sie przestraszyc. Ale ja naogladalam sie filmikow instruktarzowych na youtubie i pierwszy raz ze 2 min wprawdzie szukalam, 2gi raz miutke a potem od razu sie udawalo. Ale w sumie jak lozysko jest na przedniej scianie moze btc ciezej, u mnie bylo na tylniej wysoko podobno najlepsze miejsce do detektora i czucia pierwszych ruchow i w ogole ruchow:) ale serduszko na poczatku slychac tylko w 1 miejscu. Baaaaaardzo niziutko tuz przy wzgorku:)

reklama
Do góry