reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kari21 ja w pierwszej ciąży też miałam kilka krwiaków i to trochę większych, na szczęście leżenie i leki pomogły także bądź kochana dobrej myśli. Maleństwo jest silne i jak widać świetnie daje sobie radę.
@anja93 ja wizytę mam dopiero 5 kwietnia :/ strasznie duże odstępy teraz między wizytami mam. Następną poproszę trochę wcześniej. Za to jutro mam wizytę u endokrynologa. Z badań wynika ze niby jest ok ale TSH mi podskoczyło, ale nadal mieszczę się w normie. Ciekawe co na to powie.
A i co do płci to macie racje że najważniejsze jest to żeby maleństwo było zdrowe.

reklama
Dzieki kochane.
Monia tak, generalnie tak zorganizowalam dzien zeby sie nie przeciazac. Rano maz zaprowadza dzieci do szkoly, ja mam sklep po drugiej stronie ulicy wiec jak sie czuje na silach to ide powolutku po cos lekkiego i szybkiego do jedzenia a ciezsze rzeczy jak ziemniaki czy woda maz uzupelnia wieczorem. Ze szkoly dzieci przyprowadza szwagierka, chlopcy sa juz na tyle duzi zeby zajac sie soba, pobawic czy poogladac bajki, wiec ile moge to leze i wstaje jak juz musze. Potem wieczorem wraca maz, ogarnia kapiele, spanie, smieci i zmywarke. I tak dzien za dniem.

Hej dziewczynki :) dzidzius ma sie bardzo dobrze, 9tydz, maly balwanek z zarysowanymi juz glowa brzuszkiem i malutkimi raczkami , niestety wydruku usg nie dostalam. Nadal sa centralnie kolo niego 2 krwiaki o dlugosci oba 3 cm i szerokosci okolo 1cm... to mnoej niz bylo (jakies 3/4cm) ale nadal jest i batdzo bardzo blisko malenstwa :( wiec taki zestaw 2w1 dobrej i zlej wiadomosci. Wracam do lezenia i nadziei ze juz nic ze mnie nie chlusnie. Dostane calkowicie paranoi juz.

Super wiadomości! Odpoczywaj i bądź dobrej myśli

@Frezja_1 bardzo bym chciała aby teraz nam się udało. Nie ma nic lepszego niż mleko mamy. Ale nic na siłę. Teraz wrzucę na luz. Uda się to fsjnoe, nie to nie.
Dobre podejscie. Ja tez karmilam do 6 miesiecy ale od drugiego miesiaca dokarmialam sztucznym, bo mała za malo przybierala. Tez mialam problemy mimo ziolek, karmi i cudów. Później jak wyszedl pierwszy zabek corcia podziękowala za pierś, łatwiej jej bylo z butli gdy dziasla bolały, wiec sie doilam i podawalam swoje w butli też:). Ale z tym kp to troche przesada. Znam mnóstwo dzieci na sztucznym, ktore rosna zdrowe jak ryby i takie, które sa na piersi i co chwilę chorują. Wiec nie ma co sie dac zwariować. Uda sie to fajnie, a jak ktos woli butla karmic, to nie znaczy, ze jest gorszą mama.

@kari21 Trzymaj się dzielnie! Normalnie rollercoaster z informacjami od Ciebie. Mam nadzieję, że teraz będą same pozytywne!

Ja przy pierwszym dziecku byłam bardzo nastawiona na kp. Zresztą wszędzie pokazują jak jest to wspaniałe... Dla mnie to było jedne z najgorszych doświadczeń. I czułam się przez to winna, że nie doceniam tego. Z drugim dzieckiem - już miałam nastawienie, co ma być to będzie i na siłę nie będę walczyła, bo na mm też przeżyje. Młody był wcześniakiem, a dla takich maluszków najlepsze jest mleko mamy... I znów musiałam walczyć. Nie wspominam tego dobrze. Czułam dużą ulgę jak przeszłam tylko na mm.

Idę dzisiaj do nowej fryzjerki, bo moja poprzednia zamknęła swój biznes. Nie wiem co mnie czeka, nie wiem jak się ściąć. Wyobraźcie sobie, że od pół roku (a może już i więcej) nie byłam u fryzjera.... Mam duże odrosty (na szczęście zbliżony kolor do naturalnego) - i tak sobie pomyślałam, że w związku z brakiem czasu już włosów farbować nie będę ;-) Jakie fryzury są teraz modne?

@witch84 to zalezy jaką masz dlugosc wlosow?? :) ewentualnie wrzuc focie z przemiany :)
@raz_dwa_trzy to daj znac czy sie @ rozkrecila czy nadal czekasz, ja trzymam kciuki zeby jednak nie przyszla... Bo bobas bylby jeszcze tegoroczny :D :)
@membaris oo to duze masz te odstepy miedzy wizytami, ja mialam do 12 tyg co dwa tyg a teraz mam co trzy. Czyli wyglada na to ze jestem przed Tobą bo mam 3-go we wtorek. Jak chcesz to popros o jakies szybsze terminy, na pewno czesciej bys sie chciala spotykac z maluszkiem. :) i daj znac jak po endo :)

reklama
Jak to się w życiu wszytko zmienia jak miałam @ to się wkurzałam że jest długa itp. A teraz czekam na @ jak na zbawienie. Jutro minie 3 tygodnie od zabiegu. W poniedziałek wracam do pracy :( koniec wolnego :(
Teraz tylko czeka mnie tysiące pytań gdzie byłam przez 7 tygodni, bo tyle byłam na L4.
Czy u Was w pracy ktoś wiedział o ciąży i poronieniu?

Mam nadzieję, że wiosna będzie z nam sprzyjać i starania przyniosą efekty :)
Które z Was bedą się teraz ze mną teraz starać?

Do góry