reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Link do: Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne na tym forum jest wiele dziewczyn z podobnymi problemami tam dziewczyna dżoasia właśnie przechodzi kolejne in vitro, tutaj glownie 1, 2 straty, skoro bierzesz encorton to jest jakas przyczyna pewnie? Choroba autoimmunologiczna? Gdansk to chyba dobra klinika ale pewnie warto to wszystko skonsultowac np krakow Przybycien albo Łódz Pasnik, ale z NK np tez nie mam zadnego doswiadczenia..powodzenia:*

reklama
@Lili81 jeśli wiek Cię nie ponagla, to ja bym jeszcze podrążyła temat badań u innego lekarza.
Co do in vitro. Miałam taką propozycję, ale zrezygnowałam. To wcale nie daje gwarancji sukcesu, a koszt jest duży. Bałam się też tego, że lekarze nie zawsze potrafią stwierdzić, czy zarodek jest faktycznie zdrowy. Natura lepiej z tym sobie radzi (mimo, że czasem okrutnie). Znam tylko jedną parę z leczeniem poprzez in vitro (to za mało, żeby opinię sobie wyrobić). Brat cioteczny ma 2-letnie bliźnięta (córeczka i synek). Obydwa szkraby mają stwierdzone zaburzenia rozwojowe. Jest to bardzo widoczne, zwłaszcza u chłopca. Może akurat taki zbieg przykry okoliczności, ale ja m.in. dlatego zrezygnowałam z in vitro. Nie podjęłam takiej próby, mimo tego, że lekarz mówił, że ryzyko odrzucenia transferu jest niskie, a są większe szanse donoszenia, bo są wybierane najsilniejsze komórki i ciąża jest pod stałą obserwacją.
Co do NK - za mała moja wiedza. Może faktycznie na wątku, który podała Totois30.

@membaris dzięki, u mnie spoko. Jakoś upozytywniłam się. Ogólnie to nie wiem nadal, co tam przyszłość przyniesie, ale raczej bez większych zachmurzeń. Chyba zaczęłam wierzyć, że może się udać tym razem. Objawy: aaaaaa skupiły się tylko na cyckach i niech tak zostanie. Czasem może coś tam mnie delikatnie zemdli, ale to przechodzi bardzo szybko.
A jak tam u Ciebie nastawienie? A mdłości dalej męczą czy litościwsze?

odebrałam dziś wynik histopatologiczny ale nic z tego nie rozumiem
Decidua (M-28000)
obfite szarobrunatne
czy ktoś wie co to oznacza?

@ivvonka żadna z nas nie wie co przyszłość przyniesie ale możemy mieć tylko nadzieję że będzie wszystko dobrze. U mnie objawy nie ustępują z jednej strony super ale z drugiej męczarnia :/ chociaż mąż kupił mi w aptece krople Imbifem na mdłości i po nich jest trochę lepiej.
Ostatnio miałam taki masakryczny ból brzucha że nie wiedziałam co się dzieje. Nie mogłam nic zrobić tak mnie skręcało. Przeszło może po 20 minutach :/ tak się przestraszyłam że coś z ciążą się dzieje złego. Na szczęście przeszło i nic się później nie działo, żadnych plamień itp. Co się okazało że zaszkodziło mi jabłko po parunastu minutach popite lekko gazowaną wodą :/
Uwieżcie mi że byłam przerażona

@monia_l Decidua - to doczesna (możesz sobie poszukać w internecie), ale co oznacza szarobrunanta - to nie wiem - być może skutek jakieś niedotlenienia (bo z tym mi się szary kolor kojarzy)

@Katarina91 Gratulacje! Cudny chłopczyk! Już jesteście w domu?

edit. A jeśli chodzi o ten numerek M-28000 - to jest z klasyfikacji SNOMED: ABORTION, PRODUCTS OF CONCEPTION

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry