reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aggs zamierzam rodzić w Mysłowicach. Leżałam tutaj w tym szpitalu na ginekologi juz w ciąży dwa razy także ze szpitalem się " trochę znamy " :D
Porodówki nie widziałam, ale chodzę do szkoły rodzenia i mamy iść na porodówkę i ją oglądać ;) położne podobno są świetne także nie mam większych obaw ;)
Koleżanka w zeszłym roku rodziła i była zadowolona :)
Dużo kobiet teraz chwali opiekę w tym szpitalu. Dużo się tam zmieniło na lepsze :)

EDIT:
@Aggs musisz wpisywać cały mój nick @Calineczka24 bo oznaczasz inną osobę :p

reklama
@Calineczka24 to ja caly czas jakas inna Calineczke oznaczalam... mea culpa, obiecuje poprawe.
Skoro mile sa polozne to spoko. To jest najwazniejsze. Tyle krazy strasznych historii o porodowkach, moja siostra sama doswiadczyla przykrosci i to na patologii gdzie poszla robic terminacje w 23 tygodniu... synek mial potworniaka i polecili jej urodzic go zanim umrze w macicy. Podali oksytocyne, zostawili. Siostra zaczela rodzic w toalecie, wolala, ale nikt nie przyszedl. Przyszli dopiero po, zabrali malego i tyle. A potem polozyli siostre na sali z babeczka, ktora wlasnie urodzila zdrowe sliczne dziecko.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@Aggs mamy sobie zrobic przerwe pare miesiecy od staran,zeby glowa odpoczela, dlatego tak dlugo. Badania zrobimy jak juz bedziemy gotowi. A ze zrobieniem badan wiaze sie caly lot i pobyt w Pl a to wszystko wymaga planowania,kasy i czasu. Tak wiec musze odczekac,zaplanowac i zrealozowac. Tylko ja czekac nie lubie :/ a pytalas w ktorym tyg stracilam ciaze,8tc, 6tc i 8tc.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja mysle, ze odrobina ziol użytych do przyprawienia potrawy nie zaszkodzi. Raczej trzeba uwazac, by nie za wiele, ale moze sie myle. To tylko takie moje babskie rozumowanie. Ja ostatnio zajadam kanapki z czarnuszka i oregano, mniam :)

@hona to ja trzymam mocno kciuki i czekam niecierpliwie na zdjecie z dwoma kreskami. @Frezja_1 To wy fajnie macie z @hona ze test w 25dc już Was uwalnia od napięcia. Mój nie chce wychodzić tak wcześnie. Ostatnio nawet beta nie drgnęła w 25dc.

Dziewczyny odebrałam wyniki tych drogich badań na te problemy co mój M ma iiiiiiiiii...... jestem zdrowa. Jestem przeszczesliwa nawet ciężko powiedzieć jak bardzo.

@Calineczka24 ten endo to niezły gbur. Nic tylko go nagrać i złożyć zażalenie. Prywatnie to tak a na fundusz bidula czasu nie ma, kawał chama.

@Calineczka24 faktycznie, lekarz masakra... Ale rozumiem też powody dla których go nie zmieniasz. Choćby temu żeby mu pokazać że się nie dasz :p no leczyć jakoś musi, a że wizyta dopiero za miesiąc.... No cóż, chociaż nie będziesz musiała go oglądać :p

@Elodia gratuluję udanej rozmowy o pracę :) dobrze ze nie będziesz musiała się użerac ze starym pracodawca po powrocie ;)

@AgaB33 jeszcze raz gratuluje dobrych wyników :)

@mamcia2014 ty przy takiej ilości obowiązków nie potrzebujesz ćwiczeń :p

@Aggs mamy sobie zrobic przerwe pare miesiecy od staran,zeby glowa odpoczela, dlatego tak dlugo. Badania zrobimy jak juz bedziemy gotowi. A ze zrobieniem badan wiaze sie caly lot i pobyt w Pl a to wszystko wymaga planowania,kasy i czasu. Tak wiec musze odczekac,zaplanowac i zrealozowac. Tylko ja czekac nie lubie :/ a pytalas w ktorym tyg stracilam ciaze,8tc, 6tc i 8tc.
Przykro mi z powodu tych poronien. Ale nie robilas nic, zadnych badan w Irlandii? Nawet hormonow?

@Calineczka24 jak czytam co piszesz o tym lekarzu to faktycznie az wlos sie jezy...masakra ze takie chamy pracuja w sluzbie zdrowia a jak sama nazwa mowi powinni byc calym sercem oddani pacjentom a nie jeszcze zachowywac sie jakby wszystkie rozumy pozjadali..np nfz a prywatnie to dwie rozne rzeczy..eh czego sie nie zrobi dla kasy. A nasze pieniadze na ubezp zdrowotne to co, w bloto? Masakra
@hona ja, tak jak wszystkie tutaj trzymam kciuki za piekne dwie kreski. Najwazniejsze ze masz dobre przeczucie! :)

A mam pytanie, bo nie wiem co powirdzuec mezowi otoz :D awansowal w pracy i dzwoni dzisiaj z pracy ze mam szykowac szklaneczki na male drineczki wieczor :D i kurcze co byscie zrobily??? Wczoraj/dzisiaj owulka wczoraj poszalelismy..co prawda nie powiedzialam mu o dwoch kreskach na tescie owu bo on tak sceptycznie podchodzi narazie do staran wiec zobaczymy, bedzie co ma byc..ale co powiedziec jak zaproponuje drinka? Haha niby nie chce sprawiac pozorow a z drugiej strony boje sie ze cos moze zaszkodzic. :>

Ja znalazlam krem z progesteronem. Nie jest drogi i starcza na miesiac codziennego uzywania. Czytalam tez niby opinie o nim, ze taki super, ze pomogl. Troche mam obawy przed zakupem, ale chyba sprobowac warto?

reklama
Do góry