reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@K28 jedno ci powiem. Dobrze ze udało ci się bez zabiegu. I że naturalnie. Wiadomo że męczyłas się na pewno, nie wyobrażam sobie tego, bo dla psychiki to musi być okropne. Ale organizm szybciej dojdzie do siebie fizycznie ;) trzymaj się i dużo siły życzę, będzie potrzebna
@roki_1991 Dziekuje Ci za wsparcie. Moja dr te ztwierdzi,ze lepiej ze wszystko odbywa sie naturalnie.

@K28 w Krakowie genetyk Ci powie co i jak , ale jak będziesz w PL to skorzystaj i zrób sobie co trzeba , my Ci doradzimy też , szkoda by było pominąć coś , bo dużo ciąż za Tobą i sama wiesz , że nasz organizm niestety na tym traci ... masz racje najpierw musisz się wzmocnic na psychice i być gotowa :* moim leczeniem akurat było latanie i robienie badań bo chciałam wiedziec na już :)
Przykro mi z obecnej sytuacji wiem jaki to koszmar , ale poradzisz sobie wazne nie tracic nadziei na przyszłość ;*

@roki_1991 kochana ból podbrzusza jest normalny w ciąży , macica się rozpulchnia ;* życzę Ci abyś była miło zaskoczona :)
@roxie123 Dziekuje Ci cieplo za wsparcie. Na pewno jeszcze nie raz sie was tu doradze co i jak zanim zdecydujemy sie poleciec do PL.

@K28 napiszesz nam tutaj jakie masz badania robic a my Ci powiemy co by było jeszcze dobrze zrobic oprócz nich :) to tak wszystko z doświadczenia , i z troski zeby nie pominac czegos bo szkoda by było tym bardziej , że w Pl jestes mało

@K28 najwaznoeisze ze masz plan dzialania ja tez ruszam od nast roku ale badan juz nie robie zrobilam te co uwazalam za sluszne.
@zosiak bede trzymac i za Ciebie kciuki. Przeraza mnie jeszcze mysl o kolejnych staraniach,bo myslalam,ze to juz... Moja starsza siostra jest teraz w ciaz...w styczniu bedzie rodzic. Bardzo mi bylo przykro,kiedy napisala mi ze jest w 19tc. Ryczalam jak glupia,jeszcze wtedy cierpialam po stracie blizniat...Dopiero 2tyg temu sie do niej odezwalam,wczesniej nie moglam. Nie moglam nawet przestac o niej myslec,to nie dobijalo...
Nie myslcie o mnie zle dziewczyny, po prostu nie moglam zrozumiec jak to jest,ze ona bedzie zaraz mama i to na dodatek nie planowana,a ja nie moge... Moja siostra ma 33lata i 12letnia corke. W tym roku usuwali jej miesniaki z macicy,a potem nieoczekiwanie pare mieisecy pozniej okazalo sie ze jest w ciazy.Ona nigdy nie chciala miec wiecej dzieci,tylko 1. Dlatego mnie to tak bolalo...Ja robilam wszystko,zeby sie przygotowac do pierwszej,jak i kazdej kolejnej ciazy. Zaczelam dbac o siebie,wiecej sie ruszalam, wiecej wciskalam w siebie zdrowej zywnosci,rzucilam palenie i alko,bralam acard i kw foliowy,bylismy na monitoringu owu,jednak sie nie udalo. Bolalo mnie,ze inni maja bez problemu cos o co ja tak musze walczyc...Odezwalam sie do siostry jak juz wiedzialam,ze ja tez jestem w ciazy.Dopiero wtedy zaczelo mnie cieszyc,ze ona spodziewa sie synka (i to juz za chwile). Napisalam do niej pare cieplych slow,no i zeby zarzegnac cisze miedzy nami. Coz,zle sie czulam ze wczesniej mnie to nie cieszylo. Po prostu wczesniej wpadlam w czarna dziure rozpaczy. Same wiecie jak to jest.
Teraz staram sie jakos przetrwac.

A ja dziś powiedziałam w pracy mojej menagerce jak sprawa wygląda. Ona sama jest w ciąży i będzie rodzic w lutym. Jak głaskałam jej brzuszek to się popłakałam... Eh... Tym bardziej że ona zaszła w ciążę zaraz po moim poronieniu. Tak bardzo bym chciała poczuć jak to jest mieć maleństwo pod serduszkiem które się rusza... :(

A ja dziś powiedziałam w pracy mojej menagerce jak sprawa wygląda. Ona sama jest w ciąży i będzie rodzic w lutym. Jak głaskałam jej brzuszek to się popłakałam... Eh... Tym bardziej że ona zaszła w ciążę zaraz po moim poronieniu. Tak bardzo bym chciała poczuć jak to jest mieć maleństwo pod serduszkiem które się rusza... :(
@roki_1991 Nie poddawaj sie!Miejmy nadzieje,ze i dla nas wyjdzie slonko. Ja tez tego bardzo pragne :*

reklama
Do góry