reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@K28 jedno ci powiem. Dobrze ze udało ci się bez zabiegu. I że naturalnie. Wiadomo że męczyłas się na pewno, nie wyobrażam sobie tego, bo dla psychiki to musi być okropne. Ale organizm szybciej dojdzie do siebie fizycznie ;) trzymaj się i dużo siły życzę, będzie potrzebna
@roki_1991 Dziekuje Ci za wsparcie. Moja dr te ztwierdzi,ze lepiej ze wszystko odbywa sie naturalnie.

@K28 w Krakowie genetyk Ci powie co i jak , ale jak będziesz w PL to skorzystaj i zrób sobie co trzeba , my Ci doradzimy też , szkoda by było pominąć coś , bo dużo ciąż za Tobą i sama wiesz , że nasz organizm niestety na tym traci ... masz racje najpierw musisz się wzmocnic na psychice i być gotowa :* moim leczeniem akurat było latanie i robienie badań bo chciałam wiedziec na już :)
Przykro mi z obecnej sytuacji wiem jaki to koszmar , ale poradzisz sobie wazne nie tracic nadziei na przyszłość ;*

@roki_1991 kochana ból podbrzusza jest normalny w ciąży , macica się rozpulchnia ;* życzę Ci abyś była miło zaskoczona :)
@roxie123 Dziekuje Ci cieplo za wsparcie. Na pewno jeszcze nie raz sie was tu doradze co i jak zanim zdecydujemy sie poleciec do PL.

@K28 napiszesz nam tutaj jakie masz badania robic a my Ci powiemy co by było jeszcze dobrze zrobic oprócz nich :) to tak wszystko z doświadczenia , i z troski zeby nie pominac czegos bo szkoda by było tym bardziej , że w Pl jestes mało

@K28 najwaznoeisze ze masz plan dzialania ja tez ruszam od nast roku ale badan juz nie robie zrobilam te co uwazalam za sluszne.
@zosiak bede trzymac i za Ciebie kciuki. Przeraza mnie jeszcze mysl o kolejnych staraniach,bo myslalam,ze to juz... Moja starsza siostra jest teraz w ciaz...w styczniu bedzie rodzic. Bardzo mi bylo przykro,kiedy napisala mi ze jest w 19tc. Ryczalam jak glupia,jeszcze wtedy cierpialam po stracie blizniat...Dopiero 2tyg temu sie do niej odezwalam,wczesniej nie moglam. Nie moglam nawet przestac o niej myslec,to nie dobijalo...
Nie myslcie o mnie zle dziewczyny, po prostu nie moglam zrozumiec jak to jest,ze ona bedzie zaraz mama i to na dodatek nie planowana,a ja nie moge... Moja siostra ma 33lata i 12letnia corke. W tym roku usuwali jej miesniaki z macicy,a potem nieoczekiwanie pare mieisecy pozniej okazalo sie ze jest w ciazy.Ona nigdy nie chciala miec wiecej dzieci,tylko 1. Dlatego mnie to tak bolalo...Ja robilam wszystko,zeby sie przygotowac do pierwszej,jak i kazdej kolejnej ciazy. Zaczelam dbac o siebie,wiecej sie ruszalam, wiecej wciskalam w siebie zdrowej zywnosci,rzucilam palenie i alko,bralam acard i kw foliowy,bylismy na monitoringu owu,jednak sie nie udalo. Bolalo mnie,ze inni maja bez problemu cos o co ja tak musze walczyc...Odezwalam sie do siostry jak juz wiedzialam,ze ja tez jestem w ciazy.Dopiero wtedy zaczelo mnie cieszyc,ze ona spodziewa sie synka (i to juz za chwile). Napisalam do niej pare cieplych slow,no i zeby zarzegnac cisze miedzy nami. Coz,zle sie czulam ze wczesniej mnie to nie cieszylo. Po prostu wczesniej wpadlam w czarna dziure rozpaczy. Same wiecie jak to jest.
Teraz staram sie jakos przetrwac.

A ja dziś powiedziałam w pracy mojej menagerce jak sprawa wygląda. Ona sama jest w ciąży i będzie rodzic w lutym. Jak głaskałam jej brzuszek to się popłakałam... Eh... Tym bardziej że ona zaszła w ciążę zaraz po moim poronieniu. Tak bardzo bym chciała poczuć jak to jest mieć maleństwo pod serduszkiem które się rusza... :(

A ja dziś powiedziałam w pracy mojej menagerce jak sprawa wygląda. Ona sama jest w ciąży i będzie rodzic w lutym. Jak głaskałam jej brzuszek to się popłakałam... Eh... Tym bardziej że ona zaszła w ciążę zaraz po moim poronieniu. Tak bardzo bym chciała poczuć jak to jest mieć maleństwo pod serduszkiem które się rusza... :(
@roki_1991 Nie poddawaj sie!Miejmy nadzieje,ze i dla nas wyjdzie slonko. Ja tez tego bardzo pragne :*

reklama
Do góry