reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@frezja_1wyglada na to, ze nie progesteron jest sprawca plamien ( ladny jak na ciaze). Jak mi sie pojawily plamienia to na poczatku wyniki tez byly dobre. Dopiero po jakims pol roku zaczela powoli rosnac prolaktyna. Narazie zobaczysz, czy nie jestes w ciazy, bo naprawde ladny progesteron.

@AgaB33 tak luteina pod kazda postacia zwiekszy poziom progesteronu i wynik jaki zrobisz bedzie suma twojego progesteronu plus luteina. Tylko dufaston nie wychodzi w badaniach. I to, ze jutro nie wezmiesz nie sprawi, ze wynik bedzie tylko z twojego progesteronu.

@Kasia3333 do 6 tygodni po poronieniu robi sie badanie na tocznia, przeciwciala antyfosfolipidowe i chyba kardiolipinowe. To taka trojca zakrzepowa. Zdarza sie bowiem, ze zespol antyfosfolipidowy, czy toczen ujawnia sie tylko w ciazy.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczyny ;*

U mnie intensywny dzień , zakupowy...także trochę czas uciekł :)
Później spałam i wgl objawy mooocno dają o sobie znać , ale nie chce tutaj Wam opisywać , zawracać głowy na razie , bo czekam na bete trochę jak na ścięcie...praktycznie ciąży jestem pewna , ale troszkę tak podchodzę z dystansem czy tym razem będzie inaczej czy tak samo , ostatnio widziałyście moją bete... więc czekam spokojnie w sumie , bo jak wielokrotnie powtarzamy na nic nie mamy wpływu :)
Przepraszam , że dzisiaj króciutko , ale M jest wyjątkowo i może coś obejrzymy o ile nie zasnę :p
Jutro Was poczytam ;**

Dzięki dziewczyny :) tarczyca przepadana bo tsh było jak na ciążę ciut za wysokie. Wyszedł guzek , ale obecnie po euthyroxie ft3,ft4,tsh,antyTPO i antyTG w normie endokrynolog powiedział że guzkiem można się zająć w przyszłym roku bo jak to powiedział jest "zimny". Toksoplazmoze miałem robiona na początku ciąży i wyszła negatywnie więc teraz pozostaje zrobić trójce zakrzepowa . Miłego wieczoru :)

@Destino @zosiak @AgaB33 dziękuję za mile krakanie. Ja raczej nie czuje sie ciazowo, a dzis to juz mnie zaczal bolec brzuch na @, która ma przyjsc w niedzielę. Wynik wysoki, ale kilka cykli temu tez badalam bylo 27 i ciazy nie było. Nie wiem jakie normy, bo jak podgladam w necie wynik to nie podaja norm, ale z tego co pamiętam to chyba do 19 norma byla. Pamietam, ze mialam duzo ponad norme. Widac taka moja uroda. Prolaktyna 10, wiec ladna. W sumie takie plamienia mam od zawsze przed @, tylko w cyklach ciazowych nie plamilam. Dziękuję bardzo za pomoc.
@AgaB33 kciuki zacisniete, a "jajo" to znies za 8 miesiecy :).
@roxie123 pochwal sie. A bete mozesz chyba zrobic jutro i sprawdzic, czy rosnie w piatek, bo mimo pregnylu nie powinna chyba rosnac bez ciazy.?

reklama
Trzymajcie kochane kciukasy. Chociaż wg mnie to jutro może nic nie wyjść. Właśnie sprawdziłam cykl co byłam w ciąży i dopiero w 31dc beta byla 25,56 choć to była ta poroniona ciąża więc może nie ma się co sugerować a cykle wtedy 27dni miałam. Także jak będzie negatyw to lutke odstawiam. A jak do soboty @ nie będzie to sobie sikanca w niedzielę strzele. Ja to taki przypadek co musi sobie zaplanować co się da. Wtedy czuję się bezpieczne :-)

@roxie123 to skoro Ty masz takie przeczucie to jest jak w banku.

@Frezja_1 ale by było fajnie jakby wredota Cię zaskoczyła i nie przyszła :-)

Do góry