reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 Norma b12 to 190-789. Ogólnie wszystko niżej niż nie na czczo bo kwas ostatnio 32 miałam a b12 cos ok 690. Homocysteina wtedy wyszla 8,7 także wysoko. 10 dni na wyniki czekać. Ja nie wiem co oni z ta krwia robią tyle czasu.

@Funia90 namówiłas mnie. Przynajmniej będę wiedzieć co z ta luteina robić. Fakt że może mi jeszcze nie wyjść bo ostatnio w 28dc dopiero wyszedł no ale może wyjdzie i będę się cieszyć. Bo faktem jest że się niecierpliwie.

reklama
A u mnie lipiec to najgorszy miesiąc na poród bo mam mały pensjonat nad morzem w którym też mieszkam więc cały dom wczasowiczów, harmider na Mielnie tłumy że przejść się nie da i tu nagle wrócić z takim małym dzieciątkiem w ten "sajgon" . Masakra będzie, ale nie narzekam jakoś trzeba będzie dać sobie radę, chociaż brak ciszy i spokoju po porodzie mnie przeraża no ale chyba to przeżyjemy :D

@Marika92 gratuluję pomyślnej wizyty :) mały szkrabek niech rośnie zdrowo :*
@roki_1991 bólem pleców i brzucha się nie przejmuj, mnie też pobolewa, no i piersiami się też nie przejmuj, mnie w ogóle nie bolą, jedyne co to sutki sterczą jakby chciały komuś oczy wybić :D a mimo to beta pięknie rośnie :)

Dziewczyny te co biorą duphaston powiedźcie mi czy od niego zwiększają Wam się ciążowe objawy? Bo wcześniej kompletnie nic mi nie było a odkąd go biorę to mdli mnie kropnie i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to przez dupka :D

A u mnie lipiec to najgorszy miesiąc na poród bo mam mały pensjonat nad morzem w którym też mieszkam więc cały dom wczasowiczów, harmider na Mielnie tłumy że przejść się nie da i tu nagle wrócić z takim małym dzieciątkiem w ten "sajgon" . Masakra będzie, ale nie narzekam jakoś trzeba będzie dać sobie radę, chociaż brak ciszy i spokoju po porodzie mnie przeraża no ale chyba to przeżyjemy :D

@Marika92 gratuluję pomyślnej wizyty :) mały szkrabek niech rośnie zdrowo :*
@roki_1991 bólem pleców i brzucha się nie przejmuj, mnie też pobolewa, no i piersiami się też nie przejmuj, mnie w ogóle nie bolą, jedyne co to sutki sterczą jakby chciały komuś oczy wybić :D a mimo to beta pięknie rośnie :)

Dziewczyny te co biorą duphaston powiedźcie mi czy od niego zwiększają Wam się ciążowe objawy? Bo wcześniej kompletnie nic mi nie było a odkąd go biorę to mdli mnie kropnie i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to przez dupka :D
Wszystko mozliwe takie sa skutki uboczne dupka.

☆ Walczyć o marzenia ☆

@roxie123 napisałaś że niektóre badania robi się do 6tyg po poronieniu. Jakie to badania ? Moja gin kazała czekać 4 tyg na pierwsza @ po zabiegu , jest pewna że się pojawi . Potem kontrolę i po 3 @ powiedziała że możemy próbować od nowa. Nic nie mówiła o badaniach

Dziewczyny a luteina doustna zwiekszy poziom progesteronu? Gdybym chciała go jutro zbadać przy okazji. Jutro już nie będę rano brać ale dziś wieczorem jeszcze. Zaraz mi bania pęknie. Jak mnie coś ukulo w dole brzucha to aż mnie zgielo. Leżę teraz bo m niedobrze chyba od tej głowy.

Ostatnia edycja:
@Kasia3333 pierwsze poronienie lekarze traktuja jako przypadek wiec rzadko daja skierowanie na badania jesli chcesz mozesz zrobic sobie podstawowe napewno zbadalabym tarczyce wit d homocysteine pierwszym moim badaniem bylo toksoplazmoza i cytomegalia mysle ze wiecej nie warto bo moze rzeczywiscie to przypadek ale jak chcesz to tez mozesz zrobic rozszerzone badania. Ja chodze dolekarza prtwatnie wiec wszystkie badania robie prywatnie jedynie usg tarczycy i innych narzadow lekarka rodzinna zrobila mi na nfz ale to tez u mnie byla inna sprawa bo ciezko dochodzilam po laparoskopii.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@AgaB33 mi w 26dc to juz cien wychodzil[emoji4]
Hmm chyba tak skoro dopochwowa wplywa na wynik to doustna chyba tez,jedynie dupek nie

@madzia0902 to Tobie by sie przydaly jakies wczasy wtedy heheh[emoji14]i to jeszcze Mielno ,miasto mlodosci i imprez hehe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny odebrałam wynik progesteronu 23. Sprawdzalam trzeci raz i zawsze jest wysoki, a za kazdym razem poza cyklami z ciążą mam plamienia na 3-5 dni przed @. Wie ktos moze o co chodzi? Dlaczego skoro progesteron wysoki, badany dzis a pewnie jutro albo pojutrze zaczne plamic, bo malpa ma przyjsc w niedzielę

reklama
Do góry