reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzieki dziewczyny a jesli zmienie zalecenia lekarza np o jeden dzien, dla mojej pewnosci ze jestem juz po owulacji, bedzie okej wedlug Was? Np zamiast 19dc zaczac brac od 20? Czy to koniecznie musi byc tak jak lekarz kazal?

@Shelter77 witaj, poczatkiem pazdziernika przezylam to samo w tym samym tyg ciazy, ogromnie peka serce ale czas leczy rany. Zobaczysz :-) jak zostaniesz na forum na pewno bedzie ci lzej przez to przejsc..cos o tym wiem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
@anja93 ja robię po swojemu trochę , chodzę do 2 ginów a ostatecznie i tak robię tak żeby było dobrze ...musisz być pewna kiedy masz owulację , jak nie wiesz to monitoring :)

Widzisz ow miałam 16dc ale w razie W dupka zaczęłam dzisiaj 19dc :)

Dziekuje bardzo za odpowiedzi i słowa otuchy. Mam nadzieję, że podołam tym wszystkim osobą ciekawskim. Obawiam się mojej reakcji na te wszystkie pytania. Wiem, że bedzie to powracać.

Więcej o sobie . Mam 25 lat, była to moja pierwsza ciąża. Na poczatku września wzięliśmy z Mężem ślub. Niedługo potem okazało się, że jestem w ciąży. Jak była ogromna radość. Mąż niestety musiał wyjechać za granice. Gdy dowiedziałam sie o tej strasznej nowinie byłam sama. Dwa dni później wrócił Mąż jak tylko szybko mógł. Oczywiście co do przyczyny straty ciąży jest nieznana. Lekarz starał się wyjaśnić mi, ze czasami tak sie dzieje . Natura tak reaguje na nieprawidłowości. I ,że nie ma to związku ze mna , bo wszystkie badania były w normie . Powiedział też, że kolejne ciążę mogą obyć sie bez komplikacji. Miałam czekać tydzień na to aż natura zacznie sama działać. W razie gdyby tak sie nie stało otrzymałam skierowanie do szpitala na wywołanie farmakologiczne.

@Shelter77 niestety teraz jest to bardzo czeste u kobiet poronienia. Zadna z nas nie chciala tego przejsc wszystkie sie cieszylysmy z ciazy ktora szybko sie skonczyla. Mysle ze jesli natura sobie poradzi sama to nie ma dlugo co czekac ze staraniami bo czesto jest tak ze druga ciaza jest bez problemowa natomiast jakby znowu sie nie daj Boze cos takiego przytrafilo to trzrba zrobic badania oczywiscie teraz tez mozesz zrobic np wit d, tarczycyce, homocysteine.

@anja93 a może też jeśli nie jesteś pewna kiedy masz owulacje to zastosuj testy.
@Shelter77 współczuję Ci straty też przez to przechodziłam. Ja opiekuje się dziecmi w wieku rok i dwa lata i mi powrót do pracy zajął miesiąc. Myślę że to indywidualna sprawa kazdej z nas. Pozdrawiam

@roxi123 ladnie to wytlumaczylas. Wzrost progesteronu w ciele powoduje zmiany chormonalne, ktore wstrzymuja wzrost i pekanie jajeczek. Najbezpieczniej jest zatem brac i luteine i duphaston po owulacji. Mozna to sprawdzic w dwojaki sposob. Albo na monitoringu u gina, albo badajac progesteron w granicach 25 dnia cyklu, ok 7 dni po owulacji. Wartosc powyzej 6 owulacja byla. Dziwie sie nieco, ze ginowie daja progesteron od 16 dc wiedzac, ze kobieta ma dluzsze cykle, a co za tym idzie pozniejsza owulacja ok 16-19 dc. Tym samym przeciez doskonale wiedza, ze blokuja owulacje. Przeciez mini antykoncepcja to czesto male dawki progesteronu, ktore maja na celu wyciszanie owulacji wlasnie. Troche mi sie to kloci, ale wiem, ze tak robia. Testy owulacyjnych nie polecam, bo wielu osobom sie nie sprawdzaja. Ponoc lepsze jest badanie temp. Od poczatku cyklu. Osobiscie jednak nie sprawdzalam

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@membaris prawie, ja owu wg ogolnie przyjetych wytycznych;) bede miec za tydz w pt ale moze byc w weekend lub chwile po, wydaje mi sie ze mam owu tak w polowie cyklu wlasnie, 13 14 15dc no chyba ze trafi sie bez owulki, szkoda ze musze leciec do lekarza po zastrzyki jak test bedzie ok, zamiast bezstresowo sobie czekac z wizyty na wizyte:( jakos nie mam dobrych przeczuc, tzn boje sie powtorki albo ze nie bede chciala zaskoczyc i teraz juz sie poloze pewnie do szpitala zeby mnie leczyli ale to tez nie koniec swiata, dam rade chociaz wolalabym troche z gorki niz wiecznie pod:) no ale trzymam mocno kciuki za was:)DZIEWCZYNY kiedy najwcześniej warto robic test?i czy z sikacza tez czy tylko z krwi?chce wiedziec jak najszybciej zeby wlaczyc zastrzyki jak najszybciej, chociaz jeszcze jestem przed owu, niewiadomo co to bedzie...;)

Do góry