reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

27... napisałam do lekarza czy jeszcze z jeden probowac czy przyjechać na monitoring

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Destino ja z nowego sacza, 2 h do krakowa wiec troche kawalek :( a lekarz nie chce dac bo jest calkowitym zwolennikiem natury... lekarz igla, naprawde dobry ale pod tym wzgledem ma swoje zasady i w sumie powiem wam szczerze ze jesli cos mialoby nie wyjsc to wole juz teraz kiedy okres mam miec ksiazkowo w czwartek niz tak jak dawniej w 10 tyg lub co gorsza 15 [emoji22]

Roxie trzymaj sie, w koncu sie uda, moze to nawet teraz. Zauwazylam ze najczesciej sie udaje kiedy najmniej sie spodziewasz. U mnie mijaja 2 lata od poronienia, i 2 lata ponownego starania wiec rozumiem parcie na zajscie.

U mnie krwawienie ustalo, zostalo narazie plamienie ale juz nie podbarwione krwia tylko zwykle. Teraz musze jakos przezyc 20h jazdy samochodem do uk a potem zobaczymy co los przyniesie. Jako tako wstrpny plan dzialania mam. Nie wiem czy to krwawienie zaliczaj jako okres i ze juz po wszystkim a wiem ze hotmon sie utrzymuje w organizmie jakos czas wiec nawet nie robie testu. Poczekam, za jakies 2 tyg pujde prywatnie do polskiego ginekologa na usg chyba ze do tego czasu zaczne krwawic bardzo intensywnie to nawet nie bede sprawdzac.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Kari ka tez mieszkam w uk dokładnie w Londynie ;)
A ty gdzie ?

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@roxie123 napisze tylko tyle,ze bardzo liczylam na ciaze w tym cyklu tak jak i w zeszlym.
Jest mi przykro i smutno[emoji29]
Dziwi mnie to tak jak i Ciebie dlaczego teraz nie zachodzisz skoro wczesniej sie udawalo odrazu???
Ja bym szla juz na monit na twoim miejscu,uwazam ,ze szkoda kolejnego miesiaca.
Co do wiesiolka nie sadze zeby on szkodzil,ale kas pisala ,ze jej rozregulowal cykl.
Wiec nie wiem,na sile namawiac Cie na niego nie bede.
Myslalabym jeszcze u Ciebie nad tym czy nie dac streydu od pozytywnego testu ale lekarzem to ja przeciez nie jestem.
Daj znac co odpisze lekarz i trzymaj sie bo musisz miec sile na walke!
Trzeba zacisnac zeby i isc do przodu.
Pamietaj ,ze jestem z Toba[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@roxie123 Czyli nie muszę iść do okulisty ani myć monitora :* A może faktycznie cykl Ci się po tych wszystkich lekach nieco rozregulował? Póki nie ma @ to jest nadzieja. Może przez te upały miałaś później owulację? A nawet jak nie ten cykl - to wrzesień czeka na Ciebie :*

@wcis Podobno beta może spadać do 8 tygodni po poronieniu, więc jeśli wcześniej nie spadła do zera - to wszystko jest możliwe. A USG kontrolne miałaś robione? Masz wynik badania hist.-pat.?

@Funia90 dziekuje [emoji8]
Napisałam do lekarza o ten monitoring...
I do M ze mam dosyć tych starań. Wiecie może nie pisane mi jest zostać mamą...mimo że pragnę tego najbardziej w świecie. Poza tym może za bardzo chce ale jak można odechciec ? Mi się odechciało wgl wszystkiego . Po prostu mi się nie chce nawet nie chciec...ciazka mam glowe ...co miesiąc mam rozczarowanie . Kupuję dzisiaj pake niezdrowych chipsów i mam martini w domu muszę to opic chyba . Może faktycznie się uda jak zaczniemy nowe życie u siebie sama nie wiem.
Może limit na ciążę u mnie został wyczerpany . A tak wierzyłam ze tym razem będzie ok . No cóż olac to wszystko...

Beta 0,1 progesteron 10 czyli ow była...to ja nie wiem co jest nie halo :(

Kochana, bardzo mi przykro :( nie ma słów pocieszenia. Wiem jak to jest długo się starać. U mnie to trwało dwa lata. Między czasie zabiegi, leki, cuda na kiju. Wystarczyło stracić nadzieje. Wystarczyło ze głowa odpuściła. Nie mowie ze u Ciebie tak jest ale ja nie miałam dnia żebym nie myślała o tym jak bardzo chce być w ciąży :( a mimo to wystawiono mnie na próbę bo ciążę straciłam. I straciłam nadzieje ze się uda znów. U mnie zajść to jak wygrać los na loterii. A jednak się udało.
Wiem ze każdy chce dobrze radzić ale czasem lepiej iść za głosem serca. Jedynie co ja chce Ci powiedzieć to zmień taktykę starań. Róbcie to co drugi dzień przez cały cykl. Ja teraz zaszlam kochając się od 7 do 19 dc. Praktycznie co drugi dzień. Nie wiem kiedy była owulacja. Zupełnie miałam to w nosie. Na pewno i Tobie się uda!

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana, bardzo mi przykro :( nie ma słów pocieszenia. Wiem jak to jest długo się starać. U mnie to trwało dwa lata. Między czasie zabiegi, leki, cuda na kiju. Wystarczyło stracić nadzieje. Wystarczyło ze głowa odpuściła. Nie mowie ze u Ciebie tak jest ale ja nie miałam dnia żebym nie myślała o tym jak bardzo chce być w ciąży :( a mimo to wystawiono mnie na próbę bo ciążę straciłam. I straciłam nadzieje ze się uda znów. U mnie zajść to jak wygrać los na loterii. A jednak się udało.
Wiem ze każdy chce dobrze radzić ale czasem lepiej iść za głosem serca. Jedynie co ja chce Ci powiedzieć to zmień taktykę starań. Róbcie to co drugi dzień przez cały cykl. Ja teraz zaszlam kochając się od 7 do 19 dc. Praktycznie co drugi dzień. Nie wiem kiedy była owulacja. Zupełnie miałam to w nosie. Na pewno i Tobie się uda!

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Eh u mnie rok minie we wrześniu... zmęczona jestem już tym testowaniem tym wszystkim :( odpuszczę to myslenie kiedy ow i będę działać co 2 dzień . Chyba ze lekarz faktycznie każe mi przyjechać na podgląd .
Mi by się przydało wolne wypad gdzieś czy prywatność. Czekam na wprowadzke jak na zbawienie .
Smutno mi przyznaje się :(
Dziękuję za te słowa [emoji8]

Do góry