reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Szczerze mówiąc to nie wiem ile potrwa to moje niepoddawanie bo w ciążę szybko nie zachodze i mój wiek tez nie sprzyja. Ja się bardziej obawiam tej przyszłości niż rozpamietuje przeszłość. Czuje strach przed niepowodzeniami, które na mnie czekają :-(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ewelyn glowa do gory,nie jest powiedziane ,ze czekaja Cie jakielowiek niepowodzenia[emoji4]
A jesli moge spytac w jakim wieku jestes?(jesli nie chcesz nie odpowiadaj)
Nie przejmuj sie bo teraz wiele kobiet rodzi po 40,no chyba ,ze jestes kolo 60 to obawy sa uzasadnione[emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@funia26 trzeba skopać ;p mam dzisiaj gorszy dzień ... a usłyszałam , że mi się nudzi bo nie mam zajęcia...że się ciągle tym zasłaniam , że tyle przeszłam ... wg to byłam na drodze krzyżowej a teraz obejrzałam film " ukryte piękno " < polecam > i nic tylko siedze i rycze ...

Alez bym mu skopala tylek[emoji4]
A tak na powaznie,moj M mial do mnie te same"pretensje" jakies dwa tygodnie temu.
Ze nic nie robie i tylko ciagle sie smuce i zadreczam wszytskich moimi problemami[emoji55]
Hmm chodze do pracy,gotuje,sprztam,staram sie zyc a i tak jest zle.
Do tej pory nie bardzo to wyjasnilismy.
Niby jest ok ale nie bylo czasu zeby mnie przeprosil i porozmawial ze mna.
Szczerze mowiac watpie,ze nawet w Swieta pogadamy bo w nd do tesciow a w pn do mojej Mamy a do poludnia na 100%zajmie sie praca.
Faceci to gbury niestety[emoji58]na pewno nie wszysyscy no ale...
Nie ogladalam tego filmu,musze oblukac[emoji4]

Najlepsze było to że później obrócił wszystko do góry nogami , że nie o to mu chodziło ..tylko że go wołam a on ma tyle do zrobienia a ja nic nie robie tylko myśle i sie użalam nad sobą ...fakt faktem nie mam pracy miałam isc na staż ale nie wiem jak to będzie dalej więc nie chce zaczynać czegoś zeby sie ciągle tłumaczyć że dzisiaj nie moge byc bo badania bo to bo tamto ;/ tym bardziej ze chce zadbać o siebie ... i stwierdziłam ze on dalej nie kuma tego ze to dalej sie we mnie kotłuje i napisze mu list ...tak jak doradzałam Tobie ostatnio , wiem że jest cudownym facetem ale przez to że ciągle jest zajęty nie ma czasu zeby zrozumieć że u mnie to nie jest na pstryknięcie palcem i życie jest normalne

Ja gdzieś w przyszłym tyg dostane @ pójdę na to badanie to zapytam lekarza o wszystko co i jak ale progesteron miałam ok i niby mam więc nie wiem ale pokaże mu wyniki i zapytam czy tez mam brać luteine :)
Kochana ostatnio ogladalam wywiad z profesorem pracujacym w klinice naprotechnologii mowil zeby przy staranuach nie brac luteiny bo nie dopuszcza do owulacji tylko po pozytywnym tescie ciazowym:)

Dziewczyny przepraszam ze nie pisałam ale niewiele mogłam pomoc w interpretacji Waszych badań.

Byłam dziś u lekarza i jest wszystko dobrze. Endomendrium bardzo ładne, macica w porządku. Niestety tylko mam 5 cm pęcherzyk na prawym jajniku. Oznacza to że owulacji nie było. Dopóki pęcherzyk nie pęknie to okresu nie dostane. A jeśli go dostane to po mogę się zacząć starać bo wszystko jest dobrze. Wyników badań histopatologicznych nie mam dakej ale po usg lekarka nie sądzi żeby wyniki wyszły źle.

Powiedzcie mi dziewczyny czy wysiłek fizyczny albo seks pomoże w pęknięciu tego pęcherzyka? Miałam nadzieję że okres dostane niedługo a tu mogę do miesiąca czekać...

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ja mialam zabueg 7 marca okres 5 kwietnia a zawsze bylo ok 27 dni cyklu tez mial byc za 3 tyg wg mojej gin a przyszedl 10 dni pozniej :)

Roxie ja o ciążę starałam się dwa lata wiec to musiałby być cud żebym zaszła w pierwszym cyklu. Myślę że z tym zachodzeniem to sprawa indywidualna. Ja ufam tej lekarce i na pewno nie pozwoliłaby mi gdyby coś było nie tak. Generalnie macica jest gotowa. Tylko ten pęcherzyk na jajniku blokuje póki co dalszy rozwój sytuacji. Czuje faktycznie ze on mnie boli a jednocześnie czuje się jak przed okresem. Mam nadzieje ze nie będę musiała mieć wywoływanej @.

@funia ja miałam cykle 25-27 i plamienia przed. Odkąd brałam luteine to mi się wyregulowalo na 27-28 bez plamien. Może warto ją stosować cały czas.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Margotka moja gin mowila ze do 6 miesiecy po poridzie i poroneniu nie ma zadnego problemu z zajsciem nawet jak mialas problemy wczesniej bo hormony ci sprzyjaja mysle ze zaskoczysz w pierwszym mies.:) ale moze poczekaj po drugim okresie? Ja czekam 4 cykle w lipcu jesli tarczyca ok zaczynam :)
Funia ma racje ja ide prywatnie do endo na nfz za rok eh :/ i mam przyniesc tsh ft3 ft4 moja gin na nfz zapowiedziala ze jak bedzie pozytywny test ciazowy to od razu luteina jak oststnio i cyklane zastrzyki 0.4 profilaktucznie :) bo mialam po poronieniu ddimery 724 a nirma 0-500

Ostatnia edycja:
@Roxie moj M tez jest zapracowany i nie rozumie mnie czasem kompletnie.
Ale wiesz co ja stwierdzilam,ze skoro on nie ma czasu zeby mnie wysluchac ,to dzialam sama na wlasna reke.
I tak sama podjelam decyzje o badaniach,sama chodze do lekarzy i sama sie wszytskim interesuje.
Odnosze czasem wrazenie ,ze wszystko musze robic sama.
Tylko starania beda musialy byc w parze.[emoji4]
Mysle,ze list jest dobrym pomyslem,ja jak bede czula taka potrzebe to zrobie to samo[emoji4]
To wszystko potwierdza mi to ,ze jednak kobiety sa silnejsze...

@Nusia luteine zaczyna sie brac po owulacji[emoji4]zeby jej nie zablokowac[emoji6]

reklama
@funia26 to ja nie mogę w sumie na mojego narzekać , ale dzisiaj to był tak zajęty że chciał mnie zbyć ;p no ale cóż zdarza się najlepszym ... może faktycznie czasami moja histeria jest ciężka do ogarnięcia ;/ Ale oznajmiłam mu że będzie jeszcze gorzej i albo jesteśmy w tym razem albo nie...wzią mnie za rękę więc to chyba znaczy , że wytrzyma ze mną :)

Do góry