reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza brzuszek z przyjemnością przejme za jakiś czas....nie teraz ;)

Magdalena u nas tez pomagal sudocrem. Chociaz pamietam jak Nikos mial odparzenia w pachwinkach po pampersach firmy Pampers to zasypalam mączka ziemniaczana....pomogło w ekspresowym tempie.

reklama
Magdalena ja co prawda miałam synka, nie córeczkę. Często zmieniaj jej pieluszkę i bardzo dużo wietrz, sudokremem smaruj w ostateczności i to bardzo cieniutko. Najważniejsze to nie dopuścić do odparzeń. Zwłaszcza u dziewczynek trzeba uważać choć i chłopcom sie pod siusiakiem robią rany i odparzenia, Niektórym dzieciom szkodza chusteczki do pielegnacji wiec warto je przed uzyciem choć przepukac w gotowanej wodzie i zakładać zwykłe pieluszki tetrowe w miare mozliwosci choć na dzień i sypać mąką kartoflana .
Oczywiscie nie musicie sie ze mną zgodzić bo kazda mama ma swój sposób na swoje dziecko u mnie to co napisałam wyżej pomogło

Jakkolwiek to nie zabrzmi to przykro mi,że nasze grono się powiększa(lepiej by było spotkać się przy winku) tulę wszystkie aniołkowe mamusie. Ja też tracąc ciążę w 9tc, musiałam podpisać zgodę na usunięcie ebrionu,i straszliwie się przy tym popłakałam.a przed zabiegiem prawie wpadłam w histerię jakby ktoś mnie zmuszał.Ciężki to czas,ale czytając Was coraz bardziej wierzę,że mi też może się udać,dziękuję że jesteście!

Alza,u mnie też sudocrem był lekiem na całe zło. Ale ja też korzystałam z pieluszek tetrowych w dzień,zwłaszcza jak mała była starsza i wtedy może bardziej dupcia się wietrzyła,no i przyspieszyło to siadanie na nocniczek :happy:

Magdalena moja córcia też często miała odparzenia jak była mała, przy każdym przebieraniu przemywałam pupcie wodą i smarowałam alantanem w kremie oczywiście było też wietrzenie i pomagało ;)

Madziu ja rowniez wychodzac ze szpitala mialam Marcysie cala pokryta w krostach na pupie i to nie byly pojedyncze sztuki tylko normalne czerwone plamy! Ale w domu zaczelam sudokremem ja smarowac plus nie uzywam chustek mokrych tylko wylacznie wode do mycia pupy i wszystko jej zeszlo w kilka dni i juz miesiac ja smaruje tylko alantanem. A butelki i smoczki wyparzam we wrzatku.

Aga ja jestem z Otwocka ale po warszawskich lekarzach tez chodzilam lacznie z rocznym leczeniem w Novum ale moim zdaniem nie ma lepszego lekarza niz dr Marta Zielona, ona przyjmuje w Otwocku prywatnie w TW Med lub na nfz w przychodni tez w Otwocku na ul Armii Krajowej, plus pracuje w szpitalu w Otwocku. Kiedys mi sie obilo o uszy ze w Warszawie tez ma jakies dyzury ale nie jestem pewna gdzie, sprobuj wygooglowac. Uwierz mi ze jak zyje to nie spotkalam lepszego fachowca plus osoby z taka empatia. Prowadzila moja ciaze i jeszcze lezac na porodowce na lozku ze skurczami rozmawialam z nia przez telefon bo akurat rodzilam gdy byla na urlopie. Wiec moze warto zebys do niej dojechala, to tylko 40 min z Warszawy. W ciazy siedzialam po 40 min w gabinecie a ona mi wszystko dokladnie tlumaczyla jak chlop krowie na miedzy, jest delikatna i bardzo dokladna wiec nie odwala fuszerki, jak robi usg to wszystko sprawdza po 10 razy, uwielbiam ja normalnie. A fachowcy z warszawy tylko kase ode mnie wyciagali latami a efekt byl zaden.

Gloria, albo nie doczytałam i nie zapamiętałam albo nie pisałaś, w jakim szpitalu radziłaś jeśli można wiedziec? :)

Przykro mi nowe aniołkowie Mamusie [*] słońce zaświeci dla każdej z Was, trzeba tylko dać czas chmurom i burzy na deszcz ... z czasem bedzie lepiej ... ja sobie właśnie uprzytomniłam ze forum jest moim uzależnieniem przez dwa lata i cztery miesiące :) w miedzy czasie tyle cudów sie tu wydarzyło, ze tylko Bogu dziękować :)
Bądźcie dzielne! Na każdą z Nas jakis plan ktoś sobie ułożył :)

Magdalena - z sudrcremem trzeba bardzo ostroznie.
Ja polecam masc bephanten szybko znikaja zaczerwienienia. Uzywalam przy corce i przy synku tez. No i moze chusteczki uczulaja, dla mnie np pampersa nivea sa przereklamowane. Pilecam babydream calendula. A na poczatek jesli malutka jest odparzona to duze platki kosmetyczne kwadratowe dzidzius i letnia woda, ja tak robikam przez puerwszy muesiac, chusteczek tylko na wyjscie

Agadolgan,[*],witaj.Tutaj zawsze znajdziesz wsparcie.,dziewczyny są niezastąpione!Daj sobie czas na żałobę i łzy.Minęło tak niewiele czasu....
Aco do kremu na odparzenia to ja zawsze używałam linomagu

Ostatnia edycja:
reklama
Magdalena - z sudrcremem trzeba bardzo ostroznie.
Ja polecam masc bephanten szybko znikaja zaczerwienienia. Uzywalam przy corce i przy synku tez. No i moze chusteczki uczulaja, dla mnie np pampersa nivea sa przereklamowane. Pilecam babydream calendula. A na poczatek jesli malutka jest odparzona to duze platki kosmetyczne kwadratowe dzidzius i letnia woda, ja tak robikam przez puerwszy muesiac, chusteczek tylko na wyjscie

Do góry