reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Renata, szczęściara z Ciebie, że nie wiesz co to cellulit :tak:

angelstw, na pewno nie ostatni taki wypadek Jasia - trzeba się mentalnie przygotować, bo pewnie nie raz jeszcze strachu będzie znacznie więcej;-) ;) Ja planuję pozwalać Kai na sporo swobody i sposobności do uczenia się na własnych błędach i siniakach :tak:ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :-p
&&&&&&&&&&&&&&&& za ten cykl - skoro tyle "pracy" w niego włożyliście to musi się udać ;-) ;)

gloria, SUPER wieści :biggrin2: już chyba jej nic nie wyrośnie na tym etapie ;-) ;)

Magdalena, sama zinterpretowałaś wynik, czy lekarz to zrobił? &&&&&&&&&&&&&, żeby Twój lekarz rozwiał wszelkie wątpliwości :happy2:

Hona,
ja mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Robiłam 2 badania i to sporo po poronieniu. Jeden wyszedł dodatni i jeden ujemny :baffled: więc nie wiem, czy to ma znaczenie. Są teorie, że zespół może się aktywować dopiero w ciąży i dlatego niektórzy radzą zrobić tak szybko.
Ja też o pierwszej ciąży powiedziałam bardzo szybko a później musiałam siostrzenicy tłumaczyć, dlaczego dzidzi jednak nie będzie :-( :( bardzo ciężko było..... współczuję...

koza, bardzo mi przykro :-( :( [*] powodzenia w starankach &&&&&&&&&&&&&&

My już 3 dzień jesteśmy u J. Kajula była mega grzeczna przez całą podróż, szczególnie podczas lotu :tak: dopiero pod koniec troszkę marudzić zaczęła, ale to bardziej ze zmęczenia - widać było, że spać chce. Sąsiedni pasażerowie odetchnęli z ulgą pod koniec, bo wiadomo jak dzieci potrafią płakać i dać się we znaki :baffled: kilku wypowiedziało to na głos nawet :-D oby było już tak zawsze :-p jedno wiem na pewno - sama bym sobie nie poradziła. Chyba, że tylko z bagażem podręcznym. J mieszka blisko wybrzeża, więc my też spacerki brzegiem morza sobie robimy :tak: Tyle, że spanie w ciągu dnia i podczas spacerów ogólnie zdecydowanie uległy skróceniu - to chyba już ten wiek :rolleyes2: No i w ogóle super jest być razem :biggrin2: Kajula nadal wcina wszystko co jej daję ze smakiem :biggrin2: myślę, że jeszcze jakiś tydzień jedzenia warzyw i dam jej jabłuszko na deserek.

Pozdrawiam serdecznie :happy:

reklama
Niestety w tej nienormalnej Anglii tak jest, ale strasznie mi to działa na nerwy bo wiem ze w Polsce próbowali by chociaz podtrzymać ciąże jeśli dałoby sie cos zrobic, a tu nawet nie sprawdza czy jest wszystko wporzadku.. Ja wiem, ze tu jest inna mentalność i tyle tych religii i nie wszystkim zalezy na dzieciach. Ale kur... mi zalezy i moim zdaniem takie osoby powinni badać na własne życzenie !! Ja jak byłam w ciazy to mówili mi ze odezwie sie do mnie położna miedzy 9 a 12 tc.. Pózniej poroniłam w 7 i co, i po półtora tygodnia dzwoni do mnie położna ze chciałaby sie umówić bo ma informacje z przychodni ze jestem w ciazy.. Ja mowię kobieto ja poroniłam prawie 2 tygodnie temu, przeprosila ze nikt jej nie powiadomił :crazy: tak wlasnie głęboko w D... maja tutaj kobiety w ciazy, itd....

Onemoretime, nie interpretowałam wyniku, nawet nie szukam w necie aby się nie nakręcać, taki zapis mam na wyniku badania. Cierpliwie czekam na opinię mojego lekarza.

Koza dla kobiet ze złą przeszłością położniczą Anglia to nie jest kraj na rodzenie dzieci, oni wychodzą z założenia, że natura wie co robi i skoro kobieta roni to ciąża była nieprawidłowa. Już nie wspomnę o pytaniach zadawanych na pierwszej wizycie przez położną. Jak tylko istniała możliwość, że mogę być w kolejnej ciąży to już miałam kupiony bilet do PL.
Co innego opieka prywatna, miałam znajomą, która całą ciąże w Anglii miała prowadzoną prywatnie przez polskiego ginekologa, pierwsze trzy miesiące leżała na zwolnieniu w domu na podtrzymaniu. Ale to bardzo wysokie koszty.

No wlasnie lecę do Pl za półtora tygodnia to mi sprawdzi gin czy wszystko wporzadku. Mam nadzieje ze sie okaże ze bedzie fasoleczka i wtedy to nie wiem czy mam polskiego gin poprosić o leki na podtrzymanie i jak tu wrócę to sie wybrać do tej polskiej kliniki. Bo ja juz tak myślałam ze jeśli bede w ciazy a nie bede mogła do Pl lecieć to do Polskiej kliniki tak czy inaczej sie wybiorę bo nie mam zamiaru czekac tak długo jak mi karzą ci tutaj..
Magdalena i co byłaś w ciazy ? Ja wlasnie sie tylko boje lotu jeśli bede w ciazy bo słyszałam ze niebezpieczne jest lecieć samolotem na początku ciazy tyle ze nie wiem czy to prawda

mamcia2014 nie padaj tylko odpoczywaj kochana heheh :-)
Ale bedziecie dotlenieni przyda sie jakby wrazie pogoda sie zmienila :-)
U mnie tez pieknie i wekend tez taki zapowiadaja wiec bedzie pewnie grilowanie :-)
U mnie zbliza sie wielkimi krokami termin@ narazie nawet nie ma zadnych jej objawow :-)
Natomiast zauwazylam jakos bardzo duzo dziwnego lepkiego bialego sluzu jest tego tak duzo ze nie raz jedna wkladka nie wystarcza nie wiem nigdy tak nie mialam ...

Co do sluzu to ja tez nie wiem skad ci sie pojawil ale czy nie bola cie piersi? U mnie zawsze to byl pierwszy znak ciazy. Prawde mowiac to jestem pewna ze jak zatestujesz teraz to wkleisz nam zdjecie dwoch tlustych kresek :) kup strumieniowy test bo te plytkowe to zawsze takie blade wychodza.

reklama
Glorcia test zrobie w dniu @ lub dzien po niej jak nie przyjdzie mniebtez ten sluz zastanawia bo zawsze przed @ bywalo u mnie "tam" sucho ze tak powiem...kurcze sama nie wiem co myslec piersi mnie nie bola ale odczuwam takie uklucia w sutkach niewiem jak to opisac jakby ktos mnie tam szpilka kłół

Do góry