reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Alza....chodzi o grzybica miejsc intymnych. Brałam osłonę do antybiotyku i .....niestety :/
Dziś jeszcze doszedł mi ból pachwin....aż mam węzły chłonne powiększone (te w pachwinach).
Już nie wiem co robić.

MisiaMonisia

Wiem.cos o tym miałam tak.samo nie mogłam w nocy spać i czulam nawet bol podczas siusiania uzywalam wtedy Nystatyne i pomogło moze idź do lekarza on na pewno cos zaradzi

Ja brałam pimafucin globulki. Nystatyna przy karmieniu jest bardzo dobra bo się nie wchłania. Pachwiny pewnie Cię bolą bo masz węzły chłonne powiększone. Nic poza wizytą u lekarza nie mogę Ci poradzić :(

Po objawach Cię zdiagnozuje. Rodzinny nawet Ci leki przepisze. Idź i się nie zastanawiaj. Jak masz okres to te grzyby dopiero tam mają pożywkę.

Tak mnie wszystko boli ze siedzieć nie moge. Jutro zadzwonię do swojej gin jak mi odmówi to pojde do rodzinnego. Bo do poniedziałku to ja nie wytrzymam.
Dziękuję dziewczyny.

Misia Monisia znam ten ból też tak miałam ja mam globulki clotrimazolum i sobie zaaplikowalam zostały mi na szczęście i mnie też to dopadło w okres współczuję. Ginekolog po wywiadzie samym też może coś przepisać.

Zaliczyłam kontrolę u psychiatry wszystko ok kolejna wizyta w maju: )przepisała mi leki i ogólnie jest ok. Mąż w domu w końcu: )

Alza dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :*
Mani idzie dziewiąty miesiąc i ma 5 ząbków, kolejne chyba w drodze... używamy elmexa od pierwszego ząbka i normalnej szczoteczki dla dzieci, takiej ekstra soft czy coś w tym stylu

Co do płynów do płukania, używam ich raczej do odświeżenia oddechu...

A powiedz mi czy to normalne, żeby takiemu dziecku wydzielał się brzydki zapach z buzi czasem, czy to oznaka jakiegos chorobska badz bakterii w jamie ustnej?

Misia, ja rowniez mialam pimafucin -masc chyba. Pamietam ze pomoglo ;)

reklama
MashaFre no to wystarczy myć zęby. Z doświadczenia wiem, że lepiej szybko i sprawnie. Oluś rano nie pozwala sobie umyć zębów, robi to sam. Wieczorem nawet jak by się waliło i paliło to ma umyte porządnie. Czasami się broni i ryczy, ale nie dajemy za wygraną i ogólnie jest dobrze. Co do pasty to możesz wyrzucić do kosza. Tam jest tyle fluoru co nic. Lepiej dać mniej pasty (dosłownie smużkę) ale o wysokim stężeniu. Polecam elmex junior. Ma delikatny smak, ale fluoru tyle co w pastach do dorosłych. Oczywiście pastę dozuje rodzic ;) No i co do szczoteczki to doświadczenie nauczyło mnie, że lepiej wybrać tą z wyższego przedziału wiekowego, np. taką dla dwulatków. Po prostu szybciej się umyje zęby większą szczoteczką ;) Jeżeli chodzi o zapach to może być objawem choroby oczywiście. Jednak najczęściej przyczyną jest zachyłek w gardle lub przełyku, gdzie gromadzi się troszkę jedzenia i później śmierdzi albo taka flora bakteryjna w buzi. Czasami babcia czy ktoś inny obliże łyżeczkę albo smoczek przekazując w ten sposób swoje bakterie. Jama ustna dziecka jest zasiedlona przez stosunkowo mało gatunków bakterii i cudze mogą nieźle pohulać.

Ja dzisiaj rano tak świetnie się czułam że postanowiłam nie brać tabletki na rzygi. Koło 13 doczekałam się takiej sesji nad muszlą, że pożałowałam... Dobrze, że mama przyjechała, bo od 18 ledwo kontaktuję :( masakra jakaś :(

Do góry