reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Więc......

nadal nic nie wiem.....bo nie chciał mi zrobić usg....bo jest przeciwnikiem usg w tak wczesnej ciązy....macica od ostatniej wizyty się powiększyła więc to oznacza, że ciąza się rozwija prawidłowo...jakby była martwa to macica byłaby bez zmian....
mam l-4 i kolejna wizyta za miesiąc....
ale i tak nie jestem spokojna...bo nie widziałam fasolki....ale w końcu to dobry lekarz to chyba wie co mówi....
więc jeszcze miesiąc niepewności...choć nadzieja coraz większa....
i wg. niego to 8 tydzień...czyli ponad dwa tygodnie poślizgu.....co do wyliczeń wg.om
buziaczki....

Witam się zWami dziewczynki dziś nieco później niż zwykle ale pracy mnóstwo mam a w domku jeszcze wszystko w proszku:-(

Karolcia no muszę przyznać że lekarz dość dziwną podjął decyzję. 8 czy 10 -według Twoich wyliczeń- tygodniu ciąży USG powinien zrobić nie tylko ze względu na to by Cię uspokoić ale i dla Twojego bezpieczeństwa.
Miesiąc czekania nanastępną wizytę w przypadku jakiegokolwiek zagrożenia do dla mnie zbyt długi i zbyt niebezpieczny okres.
Mimo że wierzę że wszystko z Twoją dzidzią jest w pożądku jednak uważam że powinnas uprzeć się na zrobienie USG.

reklama
karolcia wiec dzidzia sie rozwija a to dobrze!!!skoro macica sie powiekszyla to jest dobrze!!!ale kciuki trzymam nadal na te 30 tc jeszcze :)))
a ja bylam wczoraj u noego ginka i jest super lekarzem!!!jestem w szoku bo juz wiemy co jest nie tak!!!wg reszty wszystko bylo ok,a nie jest ale wszystko do wyleczenia...mam bardzo powiekszone jajniki i mnostwo polipow...obustronnie policystyczne :(( ale da sie to wyleczyc...no i wiemy ze jestem nosicielka jakiejs bakterii ktora juz zbadalam-wyniki za 2 tyg :)) wreszcie trafilam na lekarza ktory zna sie na rzeczy :))

Cieszę się że da się wszystko wyleczyć. Teraztylko myśl pozytywnie bo jak mówi mój gin " Dzidzia należy Ci się bardziej niż głodnemu chleb":-)

Ojjjj, jak dawno mnie tutaj nie było, większość z Was mnie pewnie nie pamięta i nie zna.....

Dziewczyny, jestem naprawdę szczęśliwą mamusię, mimo, że dwa razy poronłam to wierzyłam że mi się uda i mam teraz 9 miesięcznego synka. A oto nasz łobuziak
Zobacz załącznik 188749

hmm ja chyba bym sie uparła na usg. ale to dlatego, ze teraz mialam robione od 5 do 9 tc co tydzien, bo moj ginek kontrolowal wzrost zarodka.

Ojjjj, jak dawno mnie tutaj nie było, większość z Was mnie pewnie nie pamięta i nie zna.....

Dziewczyny, jestem naprawdę szczęśliwą mamusię, mimo, że dwa razy poronłam to wierzyłam że mi się uda i mam teraz 9 miesięcznego synka. A oto nasz łobuziak
Zobacz załącznik 188749

Witaj ja Cię pamiętam.
Synuś śliczny a z Twoich suwaczków widzę że jesteś baaaaaaaardzo szczęśliwa.
Tak trzymaj.
Pozdrawiam

ojjjj, jak dawno mnie tutaj nie było, większość z was mnie pewnie nie pamięta i nie zna.....

Zobacz załącznik 188749
cześc kochana ale twój maluszek urósł a pamiętam jak był koniec ciąży jak ten czas leci.
Ale z niego przystojniak :-):-)

widzicie, on jest zdania, że kiedyś kobiety nie biegały co tydzień na usg...i rodziły zdrowe dzieci....
...zobaczę...może się skuszę na jakąś wizytę u innego gina na usg, ale ..... sama nie wiem....
....no ale skoro macica się w ciągu tych 2 tygodni powiększyła...to fasolka musi zyć!

widzicie, on jest zdania, że kiedyś kobiety nie biegały co tydzień na usg...i rodziły zdrowe dzieci....
...zobaczę...może się skuszę na jakąś wizytę u innego gina na usg, ale ..... Sama nie wiem....
....no ale skoro macica się w ciągu tych 2 tygodni powiększyła...to fasolka musi zyć!
karolcia na pewno wszystko jest dobrze ale ja bym poszła dla twojego spokoju jak ty się denerwujesz to dzidzia też jest zestresowana a jak masz się nie stresować jak na 100% wszystkiego nie wiesz. Idź skarbeczku sobie na usg do jakiegoś dobrego ginka i żeby miał dobry sprzęt i wtedy będziesz spokojniejsza.

reklama
karolcia na pewno wszystko jest dobrze ale ja bym poszła dla twojego spokoju jak ty się denerwujesz to dzidzia też jest zestresowana a jak masz się nie stresować jak na 100% wszystkiego nie wiesz. Idź skarbeczku sobie na usg do jakiegoś dobrego ginka i żeby miał dobry sprzęt i wtedy będziesz spokojniejsza.
Popieram w 100%, bo ja bym nie potrafiła opanować nerwów będąc w Twojej sytuacji i przez miesiąc czekać w takim napięciu

Do góry