Aga34
Aniołek [*] 17.03.2009
Więc......
nadal nic nie wiem.....bo nie chciał mi zrobić usg....bo jest przeciwnikiem usg w tak wczesnej ciązy....macica od ostatniej wizyty się powiększyła więc to oznacza, że ciąza się rozwija prawidłowo...jakby była martwa to macica byłaby bez zmian....
mam l-4 i kolejna wizyta za miesiąc....
ale i tak nie jestem spokojna...bo nie widziałam fasolki....ale w końcu to dobry lekarz to chyba wie co mówi....
więc jeszcze miesiąc niepewności...choć nadzieja coraz większa....
i wg. niego to 8 tydzień...czyli ponad dwa tygodnie poślizgu.....co do wyliczeń wg.om
buziaczki....
Witam się zWami dziewczynki dziś nieco później niż zwykle ale pracy mnóstwo mam a w domku jeszcze wszystko w proszku:-(
Karolcia no muszę przyznać że lekarz dość dziwną podjął decyzję. 8 czy 10 -według Twoich wyliczeń- tygodniu ciąży USG powinien zrobić nie tylko ze względu na to by Cię uspokoić ale i dla Twojego bezpieczeństwa.
Miesiąc czekania nanastępną wizytę w przypadku jakiegokolwiek zagrożenia do dla mnie zbyt długi i zbyt niebezpieczny okres.
Mimo że wierzę że wszystko z Twoją dzidzią jest w pożądku jednak uważam że powinnas uprzeć się na zrobienie USG.