reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam dziewczyny
Ja dzisiaj na 10 do pracy tak mi sie nie chce tam isc.Nadal czekam na @ ze przyjdzie albo i nie;-)Karolcia trzymak kciuki napisz zaraz jak wrocisz .Pozdrawiam was wszystkie i zycze milego dnia

cześć kochane....

nie spałam całą noc....boje się jak cholera.....jak sobie pomyslę, że miałabym przez to jeszcze raz przechodzić to mi się chce płakać......

tak bardzo chce wierzyć, że jest wszystko dobrze....ale tak bardzo się denerwuje....
to mnie wszystko przerasta.....jak się teraz nie uda to sobie odpuszczam....już nie mam siły....

hej babolki
KAMA przytulam
KAROLCIA JA MIAŁAM TAK NA OSTATNIEJ WIZYCIE JAK CZEKAŁAM PRZED GABINETEM,CAŁY CZAS SŁYSZAŁAM TAMTE SŁOWA I CHCIAŁAM JE ODGONIĆ A NIE MOGŁAM
JEDNAK OKAZAŁO SIĘ ŻE MOJE NERWY NIE BYŁY POTRZEBNE I WIEM ŻE U CIEBIE TEŻ TAK BĘDZIE

Cześć dziewczyny.
Witam się poniedziałkowo.
Tym co w pracy życzę luzów a tym co w domu życzę miłego leniuchowania.
Karolcia będzie dobrze, bardzo w to wierzę i czekam cały czas na nowe wieści

witam kochane

karolcia trzymam kciuki nie boj sie musi tym razem byc dobrze :tak:

julitka z tym kawalem o ginekologu ze wychodzi na ulice i mowi: wreszcie jakies twarze :-D:-D super ;-)

w ogole tak wrocilam od ginekologa i jestem bardzo zadowolona otoz:
1.z mnieprzyjemnych wiadomosci to to ze jak opowiedzialm mu jak mnie potraktowaliw szpitalu to zrobil wielkie oczy i powiedzial tak: nie mozna mi oceniac szpitali ale uwazam ze jakby pani trafil do innego napewno by cos zaczeli dzialac od razu nie czekajac jak to sie wszystko potoczy do dnia nastepnego, bo ciaza w 22 , 23 tygodniu to ciaza ktora warto ratowac bo ma duze szanse skoro dzidzius sie miewa dobrze a kobiecy organizm szaleje... bo tylko kilka tygodni 3-5 wystarcza zeby dzidzius mial zwiekszone szanse na przezycie o wiele wiele wiekcej... to juz 2 taka opinia ze mogli zdzialac wiecej...
2. to jeszcze tez nie przyjemne bo doktorek powiedzial ze najlepiej tak z pol roku poczekac... ale ja tyle nie bede chyba czekac 5 miesiecy gora albo i cztery a co bedzie to bedzie oczywiscie tego mu nei powiedzialam ;-) zaczne sie straac jak bedzi eladnie zagojone wszystko.
3. do do listy badan jakie mu dalam to pozaznaczal mi te ktore sa na infekcje i te ktore nie sa na infekcje powiedzial ze musze miec wynik z badania histopatologicznego lozyska i dopiero zdecydujemy bo jak wyjdzie ze byla jakas infekcja w lozysku to robimy badania na infekcje zaznaczone a jesli nie bylo infekcji to robimy te co nie na infekcje tylko na przeciwciala... dzwonilam do szpitala pytalam sie czy robili te wyniki bo nic na karcie ze szpitala mi nei napisali o tym nawet malym druczkiem wszystko przeczytalam i nic... heh miniaturkowym chcialam napisac... dzisiaj je odbiore napewno
4. na wizyte mowil zebys ie zglosic jak przestane krwawic tak tydzien po tym jak przestane to wtedy wszystko zbada i zobaczy tak mowil za 2 tygodnie ok jak krwawienie ustapi ... i jak okresu nie bedzie oczywiscie . to mi tam zmiezy odleglosci od czegos tam nie rozumialam jak wymienial bo to nie bylo jajnik i macica tylko jakies inne nazwy a moze w lacinie mwoil :eek: w kazdym badz razie sprawdzi czy wszystko powrocilo mniej wiecej do swojego porzadku i na swoje miejsce
4. co do siemia lnianego mowil ze dziala glownie na zoladek nie na endometrium ... mowi ze sie nie spotkal nigdy z taka opinia i mowil ze jak juz chce pic to lepiej co drugi dzien bo siemie ma takie wlasciwosci ze jedne witaminy wiaze ze soba inne nie i moze to powodowac niedobor jednych z tych witamin... wiec sie poslucham i bedepila co dwa dni... a jak ma podzialac na endo to podziala jak nie to nie podziala... witaminki sobie kupilam to tez pochwalil
5. odnosnie szwu zapobiegawczo tez jest za tym i mowil ze sie wlasnie zaklada go jak nic sie nie dzieje jeszcze bo tak jest bezpieczniej bo to tez sie chcialam dowiedziec i mowil ze jak najbardziej jest wkuteczny w 89% a jak dla mnie to duzo. chcialam znac jego opinie bo tak jak juz pisalam to moj prywatny pierw mi obiecal pozniej mowil ze sie juz raczej od tego odchodzi... cymbal...

no i sobie tak pogadalam ogolnie z nim czasem mu nawet przerywalam za co go przepraszalam ale mowie ze teraz jak juz wszystkiego si enaczytalam to wole o wszystko zapytac zanim zapomne a on mi na to ze to bardzo dobrze bo czasem przychodza kobiety ktore siedza i chca zeby im na wszystkie pytania odpowiedzial ktore maja w myslach. no ogolnie bardzo fajny mily grubawy i zabawny facet... budzi zaufanie...
golne moje koncowe postanowienia sa takie ze pojde na usg kontrolne ostatni raz do mojego prywaciarza w grudniu albo na poczatku stycznia pozniej mowie mu : bye bye maszkaro!! nastepnie jezdze od stycznia do Zimmera do wro tego ponoc jak mowia super specjalist mam nadzieje ze i dla mnie bedzie supermenem i specjalistom zarazem bo bierze chlop 300 zl za wizyte ale jest ponoc bardzo dobry i wszystkie kobiety z problemami dociaga do rozwiazania szczesliwego oczywiscie... gdyby nie on mnie na swiecie by nie bylo a moja mama po 4 ciazach obumarlych bbrrr no i zobaczymy jak bede juz w ciazy a mam nadzieje ze bede to bede do zimmera jezdzila co miesiac a do tego fajnego gina co w prywatnej przychodni przyjmuje co mam abonament do niej bede chodzic co 2 tygodnie na sprawdzenie czyz szyjka jest wsio good :happy:
ogolnie jestem zadowolona zaraz zawijam dupencje i lece po wyniki histopatologiczne... albo jutro pojde ... i bede szukac interpretacji w necie hehe

no to tyle z mojej wizyty :-) ogolnie jestem bardzo zadowolona... i czekam a z mi glupie krwawienie odejdzie sobie ble sio!! i potem @ ladnie jak przylezie i super juz bedzie ... mam nadzieje :happy:

reklama
wiesz, ja właśnie w piątek miałam nawet powiem ostrą rozmowę z mężuśkiem-mój płakał na początku, ale teraz stara się być twardy a widzę że się miota, ale denerwuje się jak zaczynam rozmowę i też tak jak mnie wszystko go wkurza.ja już też staram się przy nim nie płakać-płaczę do mamy, ale ostatnio byle bzdura doprowadza mnie do łez i wtedy już trudno mi się powstrzymać.zaczyna się od przypalonego kotleta, a kończy się na pretensji do życia :dlaczego?

Ja ostatnio placze ze nie umiem gotowac bo np meoiso mi sie przypalilo i potem przechodze ogolnie do bezsensu istnienia.a wczoraj jak plakalam w kuchni krojac cebule i nie majac wiekszego pomyslu na obiad.M mnie przytulil i powiedzial ze mi zaraz pomoze albo mnozemy gdzies wyjsc i zjesc na miescie. i ze nie ma co plakac bo to juz nic nam nie pomoze.on plakcze na cmentarzu i ma gorsze wieczory.ja poranki.

Do góry