reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja mialam zawsze nieregularne cykle.bralam tabletki anty dosc dlugoi chyba bo 6lat.po odstawieniu cztery cykle po 32dni.potem rozjechane dwa i w trzecim ciaza:)wtedy nieplanowana. wiec teraz po takim a nie innym jej zkonczeniu tez czytalam ze @powinien byc po 30dniach i zastanawialam sei czy ze mna wszystko ok mimo iz lekarka odrazu mowila o 6tyg:) i tak przyszedl bo 19go dostalam.

reklama
Julitko ja byłam po1.5 tygodnia o zabiegu na kontroli czy nic w macicy nie zostało i czy się wszystko goi, no i jest ok. Teraz ma se wrzucić na luz i w styczniu przyjść do mojego gina i będziemy robić badania. Pytałam też o@ i mój lekarz powiedział mi że przychodzi w terminie od 4 do 8 tygodni - najczęściej ok 6, ale jeśli by się nie pojawił po 8 no to znowu problem.
Ale napewno się pojawi!!!

Fajne te emocje z testowaniem się, też mi się udzielają i czekam aż koleżanka napisze że są te II krechy!

Ja po porodzie bylam na kontroli tydzien po.i dwa po:) potem wciaz zastanawialam sie czy nie za dlugo plamie:) potem czy @ nie powinien juz przyjsc.no i teraz po @ umówię się:)wiec spokojnie dz czekajce na@.na pewnbo przyjdzie:) tak jak dwie kreski dłuższa chwilke pozniej.

Julitka ja swoje wariacje z progesteronem w tej ciązy zaczęłm, bo w poprzedniej nie miałam objawów i sobie sama wynalazłam przyczyne ... bez badan :eek:

ja pierwszą @ po zabiegu miałam po 6 tyg.

Cześć dziewczynki...
Ja dziś mam fatalny dzień...
Dziś minęło 2 miesiące od zabiegu...
2 miesiące od odejścia Antosi...
Chodzę i płaczę...
Na dodatek w radio usłyszałam kołysankę
którą jej śpiewałam....

vjolka przytulam mocno... Antosia... moj mial Antoś... dziewczynka jakby byla to tez bylaby Antosia... ehh. ja dzisiaj pusilam piosenke sobie i plakalam i tulilam antosiowy kocyk co maz mu kupil .... :-( w ogole mam dzisiaj jakis kijowy dzien...

posprzatalam lazienke i umyje naczynia i ide lezec bo cos mis ie w glowie zakrecio od tego domestosa :eek: a od zabiegu minelo dopiero tydzien i dwa dni i nie chce sie przemeczac zeby sie cos tam nie porobilo... bbrrr

w ogole dzisiaj zauwazylam ze mam ciagnacy sie sluz taki wlasnie owulacyjny... ale jeszcze lekko krwawie czy to moze byc owu tak szybko ?? :eek::eek: bo ten sluz tak sie mieszaz resztkami krwi... mam nadzieje ze to nie zadna infekcja bo on jest przezroczysty ... :eek:

boze mam nadzieje ze moja @ szybko przylezie... za 30 dni chociaz blagam :unsure:

vjolka głowa do góry!!! Ja dziś byłam na cmentarzu u moich córeczek postawilam dwa aniołki dziewczynki. Pierwszy raz nie plakalam tam będąć więc mam dzis dobry dzień:)Nie płaczmy bo to nic nie zmieni musimy isc do przodu !!!

Ja wczoraj jak siedziałam w poczekalni u gina, to przedemmną dwie dziewczyny w slicznych ciążach wchodziły i jak lekarz robił im usg to na korytarzu słyszałam bicie serduszek ich dzieciątek... i tak mi łzy zaczęły lecieć... i cały wieczór miałam ten dźwięk w uszach...
Ale dziś już jest lepiej i z każdym dniem będzie jeszcze lepiej dla każdej z nas!!

Bicie serduszek jest u mnie bardzo żywym wspomnieniem:( w szpitalu dwa razy dziennie sluchalam. Lenka musialo byc Ci dzis naprawde ciezko:( ale na pewno z czasem bedzie lzej. Ja płaczę już nei codziennie i uwazam to z aduzy sukces. Najciezej jest mi wlasnie jak przypominam sobie serduszek bicie i brzuszek jak mi naraz dwie napinaly,bo tak smeisznie sie znieksztalcal i robil sie takii dduuuzy:(

reklama
cześć
ja się tylko witam
trzymam kciuki za starające się oraz witam wszystkie nowe aniołkowe mamy, przytulam was i zapalam
[*] dla waszych aniołeczków

my na razie, a raczej ja zaprzestałam myślenia o staraniach, jakoś tak mi się poprzestawiało wszystko po ostatnim @ próbuje się skupiać na czymś innym, szkoła, praca, czytanie książek, kino itd. i pomaga, na reszcie skończyłam obsesyjnie patrzeć na ciąże i bobasy. A kiedy znów mi się odwidzi nie wiem, ale teraz jest mi dobrze
pozdrowionak

Do góry