reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam
kobietka najpierw mnie nakrecasz ze dzis testujesz a teraz siedzisz ciucho!!! wrrr ja tu w takim napieciu doczytuje :-p no zrobilas tego testa czy nie????

reklama
ha pewnie poszla juz oblewac soczkiem pozytywny wynik :-) a nas potrzyma w niepewnosci... tylko ze ja jutro dopiero wieczorem bede wiec mnie ta niepewnosc moze zabic... bo jak tu wytrzymac tyle czasu bez wiedzy jak ktos testuje ;-p kobietka chyba bedzie lanie :p po pierwsze bo mnie wyruchalas z testowaniem a po drugie bo nie chcesz powiedziec jaki jest wynik i nam fotki wstawic :-p

no wlasnie ona sie upaja tymi dwoma kreseczkami :-) ale dobrze niech sie upaja teraz a potem bedzie zbierac ochrzany ze tak nas trzymla w niepewnosci ;-)

ide sie kapac i doprowadzic w koncu do porzadku boze ja do porodu taka nieogolona szlam masakra i dzisiaj musze w koncu przystzyc żywopłoty haha :-D

cześć dzieweczki!czytam i czytam, choć przyznam pobieżnie, żeby nadgonić z tematami
AGA-musisz nas nastęnym razem słuchać-mówiłyśmy, że będzie OK.ciekawe jaką sobie teraz kolejną troskę wmyślisz :p :*
Kobietko- czekamy!!!!czy to,że jeszcze nic nie napisałaś, to dobry znak?Boże, mam nadzieję, że TAK!!!
Wszystkie w ogóle mamuśki "w toku" ściskam i 3mam mocno kciuki:)
Lenka i Missiiss czytałam Waszą konwersację, bo też jestem akurat bardzo zainteresowana badaniami; tylko teraz tak się zastanawiam-ja miałam poród 20.10, a ginka kazała mi przyjść na kontrolę na początku grudnia, a Ty Lena jakoś szybciej...i wiesz, ja też mam gotową listę badań do zrobienia i najchętniej bym się już tym zajęła, ale z drugiej str nie chcę przesadzić z tym wszystkim, więc chyba faktycznie poczekam do wizyty..
a w ogóle, to dziś wg tych lepszych wróżb powinnam dostać @, bo to miesiąc minął i nic:(, czy to znaczy, że będę jej wyglądać do nie wiadomo kiedy????ja chcę już.
a w ogóle to nie wiem, czy mi się jakaś właśnie infekcja nie wdała....buuu, co za dzień

Pewnie nic nowego nie wymyślę ponad to co już wymyśliłam;-);-);-);-);-)

Missiiss tak mi przykro z powodu Antosia:( to co opisalas w watku -uprawnienia rodziców po poronieniu/ urodzeniu martwego dziecka - ze zyl 7godzin i zmarl 13 w piatek ktory byl szczesliwym dniem dla Ciebie jest straszne:( ja czesto przed ciaza miewalam zapalenia pecherza.ostatnie w marcu coprawda.ale balam sie tego i tez lekarzom mowilam ze miewam.

reklama
uff jestem znooff;)
AGA
ja wiem, że to łatwo doradzać, że każda z nas i tak swoje wie, ale tak jak sobie myślę, że my naszym staruszkom nie chcemy przysparzać zmartień, tak nasze kropki też na pewno chcą żebyśmy były happy:)
Ewela, ja używałam Dax Perfecta Mama-nie ten najdroższy, ale mimo że wszystko rosło w zatrważąjącym tempie, to odkąd zaczęłam go stosować, to nic nie swędziało-do użytku zewnętrznego;)
Lenko ja też mam nadzieję, że u mnie będzie ok, jak u Ciebie, bo wszystkie mamy dość przykrych wrażeń, jak na nasze krótkie życie, ale czytałam o tych zrostach itp...czasem myślę, że om więcej wiem, tym gorzej dla mnie
Koti, mówisz że sama znalazłaś przyczynę...ale to była jakaś uzasadniona przyczyna, czy po prostu "główka pracuje"...
Missiiss ja też miałam wrażenie, że miałam śluz owulacyjny, tylko cycki nie bolały, temp już zaczęłam mierzyć i już dłuugo mam ok 36,9 ale teraz sama nie wiem, czy to w związku z tym, że się goi, czy to po owulacji;pytałam położnej znajomej i ona mówiła, że owszem-owulacja może być, bo to krwawienie, to jest traktowane poniekąd jako @, bo sie oczyszcza macica
Lenko Kochana, ja się też strasznie boję pierwszej wizyty, a przede wszystkim siedzenia w poczekalni i KTG przyszłych mam, ale wiesz znam osobę, która po stracie ciąży nabrała wstrętu do kobiet w ciąży, małych dzieci itp; wprawdzie jej to przeszło, ale to musi być straszne; musimy się przed tym bronić i nauczyć się cieszyć z każdej ciąży "w okolicy", bo przecież sama wiesz, że dzieciaki są cudowne i zwykle tak bardzo oczekiwane.ja mam czasem takie myśli, że życie jest tak przewrotne, że skoro sama tak bardzo dzieci kocham, to może nie będzie dane mi je mieć:( ale zaraz odpędzam te STRASZYDŁA ode mnie i najważniejsza staje się znów walka o to, co najtrudniejsze
tylko gdzie ta @.....?/?????:crazy:
a ta nasza KOBIETKA to niezłą nam udrękę zgotowała!!!
Pati a na Ciebie też wszystkie czekamy!!!

Do góry