reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czarna narazie nie dziękuje ja po microgynonie czułam sie jak połamaniec:wściekła/y:
13x13 fajnie, że nas odwiedziłaś
Dziewczynki ja zmykam bo mój M już jedzie do domku i urwie mi głowe, że tyle czasu plumkam już, jutro z niecierpliwością odczytam co u Karolci po wizycie wyparze kubeczek nasiusiam i zatestuje.
Do juterka dobranoc moje drogie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czarna, ja po microgynon zaczelam sie czuc normalnie po pierwszym cyklu stosowania, na poczatku bolaly mnie na okraglo piersi ale juz w drugim cyklu bylo ok... ale ja juz nigdy wiecej tabsow nie bede brac... szkoda zdrowia jak dla mnie a leczenie nimi czegokolwiek dla mnie jest nieporozumieniem, choc sama mialam je podawane na wygladzenie scianek macicy ale jakos watpie ze to bylo naprawde konieczne :)...

czy Ciebie też bolała głowa po tym ?????
Bo mnie boli codziennie , koszmar. Może to tak jest przy pierwszym opakowaniu??? Napisz proszę.

Uściski dla wszystkich BABECZEK
ja w prawdzie nie jestem Pati, ale tez brałam microgynon, ja miałam po nim migreny, wiec poszedł w odstawkę

dobra lecę do pracy, papatki

Hej kochane kolejny dzien w lozku juz mi lepiej noga coraz mniej boli i mysle ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej.Moj m to mowi ze za dobrze ma hehe.Teraz czekamy na @ czy przyjdzie:-)POZDRAWIAM WAS

Dzień dobry dziewczynki, rzadko tu jestem, gdyż mdlości nie dają spokoju :-D
mój M. ma jakiegoś wirusa i drżę, żeby się nie zarazić :wściekła/y: bo się wścieknę

Witam wieczorowo.
Lenka szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Agniesia witaj.

A mi mija kolejny dzień na zwolnieniu i sama :-(

Witam was dziewczynki
Mnie niestety chyba też coś rozbiera, ale mam nadzieje że jakoś przejdzie:-(Mój M chyba mnie zaraził. ...A przecież starnka dopiero się rozkrecają. Jeszcze mi choroba potrzebna

dzien dobry
milutkiego dnia dziewczynki
trzymam kciuki za wizyty
Witaj Kasiu, a jak ty sie czujesz?
Agnieszka - buciki śliczne:)

agu_ska - idz do tego drugiego gina..

Ja odebrałam wyniki...i nie jest za dobrze..

TSH 0,141 (norma: 0,550-4,780) Nadczynność tarczycy

Pani doktor powiedziała, że napewno nadczynnośc była już przed ciążą (nieleczona, bo nie wiedziałam) i że to raczej na 100% było powodem naszej tragedii:(

Udało mi się chyba cudem zapisać do poradni endokrynologicznej(dała mi skierowanie) wizytę mam 17.12.2009, było ostatnie miejsce..tak to bym pewnie czekała kilka miesięcy..
Dobrze że wiesz. Szybciutko się weźmiesz za tarczycę i już wszystko będzie dobrze. U mnie niestety nie wiadomo nic co się stało:-(
Jestem po wizycie. I jestem załamana... Dziś powinien być pierwszy dzień 6 tygodnia, wg wielkości pęcherzyka to 3 dni mniej, ale echo zarodka minimalne, nie mówiąc o tętnie :-(. Teraz może być w każdą stronę - albo to była późna owulka, albo... Najwięcej powie dzisiejsza beta, wyniki odbieram jutro rano... Jeśli beta prawidłowo nadal rośnie, to następne usg za tydzień...
Mam dość, skończyła mi się wiara, że będzie dobrze tym razem :-(.
Kochana nie martw sie.Musi byc dobrze. Maluszki nie wszystkie rosną tak samo. Więc zupełnie tym się ni martw jeszcze nadgoni zobaczysz.
Dobra dziewczyny...
ja spadam do domku....zjem coś, o ile mi przejdzie przez gardło....i przygotuje się do wizyty....musimy jakieś 40-50 minut wczesniej wyjechac bo nas korki przez k-ce czekają.....
Do wieczora, kochane...co ma byc to będzie......
Będzie dobrze. Czekamy na informacje od Ciebie i Maluszka
cześć
Karolcia trzymam kciuki za wizytę, myśl pozytywnie, musi być dobrze!!!
Aniołki ja mieszkam niedaleko K-c :)

a u mnie @ brak, testu jeszcze nie robię bo i tak za wcześnie, brzuch od czasu do czasu daje znać o sobie, piersi bolą, no nic idę na noc do pracy, dam i ja sobie jeszcze trochę czasu na test :)
Oj kolejna fasolinka jak nic.:-)
jaka jedyna?
A JA?????
I pamiętajcie o mnie:-(
Witam się tylko i życzę spokojnej nocki.
[...] niewiele jest rzeczy, które mogą zachwiać wiarą tak jak zobaczenie wyraźnie i na własne oczy obiektu tej wiary. Zobaczyć bowiem, wbrew powszechnym przekonaniom, wcale nie znaczy uwierzyć. Wtedy właśnie wiara się kończy, ponieważ nie jest więcej potrzebna.​
Terry Pratchett
Agatko bardzo sie cieszę że nas odwiedziłaś.Pozdrowienia

hej dziewczynki
a mnie naszlo dziś na kwaszone ogórki w każdej postaci więc i kanapki i ogorkowa i zachcianka spełniona
wizytka w czwartek o 16 więc
AGA0204 bedziemy w tym samym czasie dzidziule oglądac

R był dzis u lekarza i niestety złapał wirusówkę jelitową dziś już go czyści i biedaczek leży w izolatce czyli drugim pokoju no ale najważniejsze żebyśmy my nic nie złapały

reklama
A ja przemyślałam jeszcze na spokojnie moją sytuację, poczytałam fora, i doszłam do wniosku że może za wcześnie panikuję... wystarczyło kilka dni późniejsza owulka i obraz mógł być taki, jaki był... Od domniemanej owulacji dziś mija 24 dzień... Poza tym ta pani ginekolog od razu mi powiedziała, że wolałaby USG zrobić za tydzień-dwa, ale ja się upierałam :-( W tym, jak przeprowadzała USG, nie widziałam zbytniej "wprawy"... To starsza kobieta, może nie ma dużego doświadczenia akurat w USG???
Poszukałam też opinii w necie o lekarzach na Śląsku i umówiłam się do doktora Ślęczka z Prywatnego Szpitala Ginekologiczno-Położniczego w Katowicach na Łubinowej 3 - mam wizytę 25.11, jeśli tylko wyniki bety którą jutro odbieram będą pozytywne.

Do góry