Anioły z dedykacją a mi by sie podobal taki aniolek z imieniem i data urodzenia dzidzi nad jego/jej lozeczkiem.. mysle czy sama sobie nie zrobie
reklama
Annas81
Fanka BB :)
Małgosiu beta powinna przynajmniej rosnąć 66% co 48 tak mi powiedział lekarz, ale czytałam, ze komuś rosła o 62% i było wszystko dobrze, takze to też indywidualna sprawa. Jutro zrobisz badania i wtedy zobaczysz, gdyby rosła za wolno, to trzeba do lekarza, zeby to wyjaśnić. Teraz spokojnie, my wierzymy, ze bedzie dobrze, TY też uwierz. Ściskam.
Newfie Tobie to dobrze, przynajmniej nie przytyjesz. Ja niestety lezę juz 3 tydz i jem duuużo, chyba z nudów:-)
Pati zdolna jesteś, ja niestety mam 2 lewe ręce.
Newfie Tobie to dobrze, przynajmniej nie przytyjesz. Ja niestety lezę juz 3 tydz i jem duuużo, chyba z nudów:-)
Pati zdolna jesteś, ja niestety mam 2 lewe ręce.
W końcu znalazłam ! :
Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin. Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień)
Czyli nie jest źle - po osiągnięciu 2100 podwoiła mi się po 96 godz :-)
Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin. Uwaga - maksymalne stężenie hCG obserwuje się pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień)
Czyli nie jest źle - po osiągnięciu 2100 podwoiła mi się po 96 godz :-)
Annas81
Ja dodatkowo pracuję z dorosłymi niepenosprawnymi, dziewczyny ode mnie z pracy uczą ich różnych rzeczy od gotowania, szycia, lepienia z gliny po szydełkowanie itd. Kiedyś mi pkazały, ale naprawde brzydko mi wychodziło, może gdybym dłużej to robiła to... no ale jakos nie miałam cierpliwości. Zawsze byłam mniej zdolna manualnie, za to mój mażTo on będzie lepił i malował z naszym skarbem:-)
Newfie właśnie miałam Ci to pisać:-) Jest wszystko dobrze. U mnie na początku rosła tak szybko, no to się bałam, ze za szybko. Zawsze muszę sobie cos wkrecic. Lekarz ze mnie zażartował, że moze bliźniaki...
Newfie właśnie miałam Ci to pisać:-) Jest wszystko dobrze. U mnie na początku rosła tak szybko, no to się bałam, ze za szybko. Zawsze muszę sobie cos wkrecic. Lekarz ze mnie zażartował, że moze bliźniaki...
Annas81
Też mam w poniedziałek i Karolcia. U mnie to będzie 7t1d od terminu @, ale owulacje miałam ciut później niż książkowo, około 16-17 dc(testy robiłam), więc pewnie fasoleczka ciut młodsza. W ostatniej ciąży w 6t6d widziałam serduszko, teraz też liczę na to. Oby Pan Bóg pozwolił...
M
mammi
Gość
Witam Was.
Ja rowniez bardzo przejmowalam sie beta.Robilam ja w ostatni piatek, wyszlo 917, z obliczen wynika, ze do zaplodnienia doszlo 17 pazdziernika.Wydawalo mi sie, ze jest podejrzanie mala,ale jedna z lipcoweczek- bardziej wprawiona wyliczyla, ze jednak jest ok:-)Normy Bhcg nie sa jednolite, co strona int.to inne, a w wyniku, ktory odbieralam podane byly jeszcze inne.I badz tu czlowieku madry.
Nic juz nie wyliczam, nie robie wiecej testow na wlasna reke bo oszalec od tego mozna, tylko ide jutro do gina i wszystko bedzie jasne.Marzy mi sie zobaczyc na USG malenkie bijace serduszko
Ja rowniez bardzo przejmowalam sie beta.Robilam ja w ostatni piatek, wyszlo 917, z obliczen wynika, ze do zaplodnienia doszlo 17 pazdziernika.Wydawalo mi sie, ze jest podejrzanie mala,ale jedna z lipcoweczek- bardziej wprawiona wyliczyla, ze jednak jest ok:-)Normy Bhcg nie sa jednolite, co strona int.to inne, a w wyniku, ktory odbieralam podane byly jeszcze inne.I badz tu czlowieku madry.
Nic juz nie wyliczam, nie robie wiecej testow na wlasna reke bo oszalec od tego mozna, tylko ide jutro do gina i wszystko bedzie jasne.Marzy mi sie zobaczyc na USG malenkie bijace serduszko
reklama