reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

KAROLCIA ale termin porodu mamy ten sam 13 lipca

No tak mi wyszło z tych kalkulatorków....więc jedziemy na jednym wózku....ja w poniedziałek pierwsza wizyta...i też się boje, że wyjdę rozczarowana.....
Zobaczymy jakie daty na usg wyliczy....bo ja myślę, że moja fasolka jest dużo młodsza...bo tak późno te testy wyszły...
Zobaczymy...na razie staram się żyć normalnie....i nie myśleć cały czas o ciąży....jest to o tyle łatwe, że nie mam objawów...
...a co ma być to będzie....liczę się też z najgorszym więc może ta wizyta będzie dla mnie miłą niespodzianką....:sorry:

reklama
DAA dzięki kochana trochę wiary mi podarowałaś
ale chyba cieszyć się będę po następnej wizycie jak zobaczę łobuza
dał mi mnóstwo badań do zrobienia ale dopiero po tej drugiej wizycie żeby mi żyły odpoczeły po tych ostatnich pobraniach
przywieźli nam łóżeczko no i jak je rozłożyliśmy mamy 10 cm luzu w pokoju w piątek przemeblowanie nas czeka i będzie luźno

Kasia nie ma co się stresować. :tak::tak:

Ja po pierwszym usg mało zawału nie dostałam, bo zarodka nie było... dopiero w 8 tyg się ukazał i wszystko z nim było ok... to potem coś poszło nie tak... i do tej pory nie mogę sobie wybaczyć tego, że tyle nerwów zafundowałam fasolce... :-( dlatego teraz mam postanowienie - koniec z nerwami i zamartwianiem... I przed starankami i jak już uda nam się już coś zmajstrować ... Co ma być to będzie!

A tak w ogóle to Wy takie nakręcaczki jesteście, że ja najchętniej dzisiaj bym męża wykorzystała w celach starankowych :-p:-p Ale niestety póki co nie wolno... :-:)-( No i on jeszcze nie chce... :-:)-:)-(

kochana kciuki trzymam i wiem że będzie ok

Aj...troszkę mnie dobiła ta Twoja wizyta.....myślałam, ze nas tu zalejesz falą radości.....a tu tak nijak....
Kasik....musi być dobrze...zobaczysz, że za tydzień zobaczysz serduszko....
Tak jak pisze Pati...szkoda, że nie poczekałaś jeszcze bo teraz tylko niepotrzebne nerwy....

Ale powiedz mi kochana.....ale widziała tam coś w środku, w tym pęcherzyku ?
Przytulam Mocno....i usmiechnij sie.....

Agatka ale teraz mnie ciekawosc zzera :-p ciekawe co za ktos u Ciebie mieszka :-)

u mnie w 14 tyg byly wargi sromowe :-D (usg robil inny gin) a teraz siusiak wyrósł :-D

takze dziewczynki cierpliwie czekajcie, bo te wczesny prognozy moga byc inne niz rzeczywistość :-)

Kaska nie stresuj sie kochana. Moj gin mowi, ze warto przyjsc wczesniej na wizyte w 5 tyg, aby zdiagnozowac czy jest pecherzyk w macicy. To pozwala wykluczyc ciaze pozamaciczna. Ale cudow nie ma, serducha nie ma w tym czasie ;-) . ja mimo ze bylam swiadoma tego, z pierwszej wizyty wyszlam ze lzami w oczach - no bo jak to tylko pecherzyk .... ? Zobaczysz ze za tydz bedzie malutka pikajaca kropeczka.

Ostatnia edycja:
To ja Wam opowiem, że jak poszłam na usg w tamtej ciązy ( wg om 4-5 tc), potwierdzić ją...to taki radiolog konował....nic nie widział i jeszcze stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy, zapalenie jajnika, i prawdopodobnie ciąże pozamaciczną...wyobraźcie sobie co czuliśmy z Z jak od niego wyszliśmy....oczywiście nic z tych rzeczy nie miałam i nie mam, a po 2 dniach mój gin potwierdził wczesną ciąże....także nie można za wcześnie chodzić....bo tylko mozna oszaleś od domysłów.....
i dlatego teraz z sercem w gardle...ale czekam.....bo to chyba mniejszy stres...

KAROLCIA no właśnie pęcherzyk był pusty
poprzednim razem w 4t6d też był pusty dopiero w 6t4d widziałam serduszko
co ma być to będzie moje nerwy nie pomoga a zaszkodzą więc się nie denerwuję ale mi smutno

Kaska w 5 tyg jest pusty, ewentualnie cialko zoltkowe moze gin wypatrzec i koniec...trzeba czekac ;-)

a moj pusty pecherzyk z 5 tyg wlasnie mnie kopie ... ;-)

Ostatnia edycja:
i chyba jest tak ze jak jest cialko zolte to pecherzyk powinien wkrotce miec tez zarodek, tak mi gin cos napomknal ze pusty pecherzyk ciazowy jest gdy nie ma cialka zoltego-ja go tak zrozumialam ale nie wiem czy dobrze

reklama
Do góry