reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

jak zwykle piszecie bez opamiętania!!!Więc znowu nie nadrobię:(

Agatka - dzidzia przecudna:):):)A wyniki moje będą dopiero w poniedziałek, też mam nadzieję, że nie będą bardzo złe!

Karola - no to super, że dziewczynka:)I że wszystko dobrze!

Kasia - czekam na wieści od Ciebie!

Jak tak czytam że już tyle zafasolkowanych, to sobie myślę, że niedługo sama zostanę!!!Za każdą z Was mocno kciuki trzymam!!!Musi być dobrze:)

Ja od dentysty wróciłam, wreszcie zrobiła mi tego zęba:)

Wiecie, a ja już tak bardzo na poważnie myślę o spełnieniu mojego marzenia..w internecie wyczytałam, że żłobka nie dam rady założyć, bo za dużo formalności itp, ale jest coś takiego jak Akademia Malucha itp..Bardzo mi się to podoba, i teraz zbieram informacje jak się za to zabrać, no i lokalu szukam!U mnie w mieście nie ma nic, dla takich mniejszych dzieciaków!!A ja po prostu KOCHAM MAŁE DZIECI!!!:-) :-) :-)

Ściskam Was mocno!

reklama
Aga34 no to niefajnie -dziewczyny pisały że na zgagę mleko i migdały są super -ja tam ssam trochę manti jak już nie daję rady -dobry jest też ponoć suchy chleb -a ogólnie musisz uważać co jesz:tak:

Ilonka26 no wierzga -ze strony na stronę tupta po brzuszku:-) mała wiercipiętka. Do pracy na 2h? opłaca się???

Wróbelek ale ten Twój szkrab już duży łoohoho 4 miesiące -to już panny będzie za niedługo przyprowadzał:-)

Karola322 ale mi lekarz też powiedział KTO na 80% więc jak na 80 to dla mnie jak na 50:-D:-D:-D:-D i dalej się nie nastawiam bo i 99 to za mało;-);-);-) dlatego czekam do usg połówkowego i wtedy jak się potwierdzi to powiem i wybierzemy imię i już będzie wiadomo jak do malucha mówić;-) cieszę się że malutka jest zdrowa jak rybka a mamie zabraniam się od dziś martwić -złe myśli sio już na dobre bo szkoda czasu

Karolcia81 to marzenia zostaw na drugie dziecko bo ja stawiam chłopaka:-) żebyś musiała marzenia realizować i na laurach nie spoczęła -to tak jedno po drugim i będzie piękna parka:tak::tak::tak:

Wiolka1982
to dawaj z tym żłobkiem bo ja do pracy wracam niedługo po porodzie więc jazda z pomysłem:tak: czekam więc do poniedziałku -i nie będzie nieźle -będzie super!!!

S robi teraz koktajl -dziewczyny jaki super
Koktajl z bananów i sharon -
Owoc sharon kosztuje 1,50-1,99zł. i jest naprawdę słodki -z bananami, kefirem i mleczkiem jak w przepisie suuuuper (nie przesadźcie z miodem bo wyjdzie ulepek):tak: i ma duuuużo witaminek więc smacznego
Dobranoc laseczki

Gdy Bog stworzyl Adama i Ewe, rzekl im:
- Mam tylko dwa prezenty. Jednym jest sztuka siusiania na
stojaco,a..... Wtedy Adam skoczyl do przodu i krzyknal:
- Ja!!! ja!!! ja!!! ja to chce ,prosze Panie, proooosze,istotnie ulatwi
mi to zycie.
Ewa sie zgodzila, mowiac ze takie rzeczy nie mialy dla niej znaczenia.
Wtedy Bog dal Adamowi prezent, a ten zaczal krzyczec z radosci.
Biegal po Rajskim Ogrodzie i obsikal wszystkie drzewa i krzaki,
biegal po plazy wysikujac rysunki na piasku....
Nie przestawal sie z tym obnosic.
Bog i Ewa obserwowali oszalalego ze szczscia mezczyzne, gdy Ewa
spytala:
- Jaki jest drugi prezent?
Bog odpowiedzial:
- Mózg Ewo, mózg......

Ostatnia edycja:
hej królewny
beta HCG 4028 mlU/ml
pęcherzyk ciążowy: ilość 1,widoczny, średnica - 9 mm

"rozbieżność między datą om a wielkością GS." nie wiem o co w tym chodzi co to jest GS?
kolejna wizyta 19.11

Ostatnia edycja:
Kasiu wow a tak po ludzku to jesteś przeszczęśliwa i wszystko jest ok? leki masz jakieś? coś tak od siebie:eek::eek::eek::eek::eek:

Agu_ska płeć można określić wcześnie (12-14tc) ale to nie jest pewne. Już na pierwszym badaniu prenatalnym lekarze potrafią określić -ale nie robią tego bo ryzyko pomyłki jest duże, a robią to tylko wtedy gdy choroba genetyczna jest przenoszona na konkretną płeć. Jeśli np. dziewczynki są obciążone chorobą w rodzinie i jest to dziewczynka -rodzice mogą jeszcze zdecydować czy ryzykują czy dziecko urodzi się chore czy zdrowe... Największą pewność daje usg połówkowe (lub w tym czasie robione prenatalne) -wcześniej to i tak zgadywanka zależna od sprzętu, oka lekarza, szczęścia w ułożeniu maluszka itp itd.

Nikki chyba miała mieć dziewczynkę -a okazało się później na usg że ma siusiaka do kolan:-p:-p:-p

Najważniejsze to nie nastawiać się tak żeby się rozczarować -dla mnie jak lekarz mówi "ale nie jestem pewien" to znaczy że nie wie:sorry::sorry::sorry: no taka już jestem. Bosze spadam już na serio:-)

PS
Agniesia82 są cudowne i tylko to od Ciebie czytam tutaj hi
Karola81 no właśnie tak jakoś medycznie...

PS
Agniesia82 są cudowne i tylko to od Ciebie czytam tutaj hi
Karola81 no właśnie tak jakoś medycznie...

Osz ty Agatko jedna, tak czulam, że mi tu coś raz dwa przypomnisz.
teraz oczywiście juz sie nie martwię brakiem mdlości, ale one są .... miażdżące... normalnie nieodstępują mnie na krok :rofl2:

reklama
Hej, poproszę o pomoc w interpretacji moich wyników bety - pierwszy pomiar w piątek - 1255, drugi dziś - 4104. Czy ten przyrost jest wystarczający??? Znów się zaczynam martwić :zawstydzona/y:

Do góry