reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Paula skorzystałam z Twojego posta,bo u Ciebie cała zawartość nieprzeczytanego tekstu w telegraficznym skrócie.:-D:-D

Jestem -nie mam siły tego nadrabiać... 22 strony mnie przerastają...

Czuję się średnio -w sobotę prawie ześwirowałam bo mdłości przeszły i piersi przestały mnie boleć ale wizja wizyty we wtorek sprawiła że nie poleciałam na pogotowie -co by to zmieniło... ale już w niedzielę prawie żołądek wyplułam:eek:

Mały brzdąc jest cudowny -jak go zobaczyłam to stwierdziłam że nie można go nie kochać... waży 3 kg -ma maleńkie wszystko -gadałam do niego a on się uśmiechnął... mój szkrab byłby 2 miesiące młodszy gdyby został z nami... M miała przeboje bóle bez rozwarcia, chcieli ją odesłać do domu w końcu przebili pęcherz a tam zielone wody:eek: a to jeszcze przed terminem, mały dostał antybiotyk a ona miała łyżeczkowanie 3 dni po porodzie. Wróciła do domu w sobotę blada jak śmierć -nie przyjęła krwi... dobrze że z małym wszystko ok

Jutro się ważę... chwila prawdy:-) spodnie już większe z szafy wyciągnęłam:sorry: I nareszcie w domu po 2 tygodniach tułaczki:-D:-D:-D:-D

Teściowie zadowoleni i modlą się za kolejnego wnuka -teściowa mówiła żebym u nich zamieszkała w kwietniu to będzie gotowała itp.... jest cudowna ale jednak pomęczę się z S w Warszawie -sami sobie będziemy musieli poradzić będzie masakra słuchajcie:-)

Karolcia81 jak badanka mężusia? och szalej masz rację -ja na samą myśl o tych szaleństwach się rozpływam a teraz długo długo tylko powspominać można:-) Każdy ma prawo do własnych odczuć -ja nie muszę rozpamiętywać bo moje dziecko zawsze jest w moich myślach i sercu. Nie muszę mieć bloga bo mam cmentarz, tam jest moje dziecko i serce mi pęka że musi tam być ale jest.

Agniesia82 mam nadzieję ze już nie beczysz -bo ostatnio te smutki już były niepotrzebne:no: co do wyników to ja nie wiem co na to lekarz bo normy powinno podać laboratorium które wyniki robiło. Zależy czym badali itp. Ja na jednych wynikach mam że progesteron jest dobry od 0,80 a na drugich że dopiero od 1,70 -dziwi mnie że nie dali Ci odpowiednich norm:wściekła/y:

Just79 jak samopoczucie? staranka już w pełni? a może ten pan wiedział coś o czym Ty nie wiesz?;-) niektórzy mają szósty zmysł

Ilonka26 witaj

Kinguś łóżeczko piękne...

Aneczka77 ja wiem że za granicą jest ciężko bo to zawsze obcy kraj -możesz poszukać tam tych badań albo zrobić przy okazji w Polsce -kiedyś przecież przylecisz :-) choć mam nadzieję że wtedy już nie będą Ci potrzebne takie badania;-)

Motylku witaj -jak karmienie? już lepiej Wam idzie? Łaaaaaaaa jaka zajebista!!!!!!!!!!!!!!!!!! cudowna jest jakie pultynki (policzki) ma:-D:-D:-D

Karola322 witaj -jak samopoczucie? ja do tych wariatek nie wchodzę już -może jak znajdę trochę czasu i siły -w środę rano to tam wpadnę ale co ja mam wysłuchiwać "martwię się bo bąka puściłam a nigdy tak nie miałam" -eeee szkoda tam czasu.

Olu
właśnie -jak ja urodzę -to ze będzie pulchniutkie to pikuś ale 3kg a 4.3 to różnica:eek: idę spróbować przepchnąć jabłko przez dziurkę od klucza i zobaczę co z tego wyjdzie:shocked2: już mniej jem -ssanie mi się skończyło i owoców więcej -jutro zobaczymy co waga pokaże bo spodnie już swoje wyraziły "zabieraj tą tłustą d....":-)

Gosiak84 witaj... cieszę się że widzę piękny suwaczek... chyba nie da się nie martwić, ale nie wolno wpadać w histerię. Ja nie martwię się za bardzo bo kiedy straciłam swoje maleństwo nic nie czułam, nie bolało nie było krwi, nie czułam się źle... więc żaden ból nic mi nie przypomina a czasem boli. Bolą pachwiny i jelita, wszystko mi bulgocze i jeździ po brzuchu. Myślę tylko o tym że mój stres zaszkodzi maleństwu i że jestem bezsilna...

Iwcia1234
witaj. Każda z nas czuje zazdrość... bo dlaczego ja. Z czasem wcale nie jest łatwiej... Ja byłam strasznie zazdrosna o siostrzeńca S (urodził się 14.09). Bo ona się nie badała bo miała w nosie bo nie dbała o siebie... byłam zła i zazdrosna -ale jak zobaczyłam tego szkraba... wymiękłam... Ty jesteś po drugim poronieniu prawda? wiec mogłabyś zmusić lekarza do badań -oni się uprą pewnie że po 3 się robi ale niech chociaż wypisze listę dla Ciebie. Im się do badań i skierowań nie spieszy... a po @ idź na usg i kontrolę endo, cykl liczysz od zabiegu.

GosiaLew ja czekam na tą parapetówkę -najlepiej ją robić przed malowaniem no ale cóż -nie narozrabiam bo nie piję ostatnio:-) to namieszałaś teraz z tymi śledziami w śmietanie:-p

Agnieszko ja też mam dużo czasu a na nic go nie mam... 3 tygodnie wolnego zleciało ale wypoczęłam przynajmniej i chyba jeszcze posiedzę na L4 bo brzuch czasem boli. Przy kichaniu albo jak się szybko przekręcę w nocy to kłuje:-( może to normalne? chcę zrobić test PAPA i zapisałam się na wizyty do południa i te nudności... a od Ciebie czekam na wieści jak w szkółce jest;-) Bardzo ładny pączek!!!! mnie się podoba -wyglądasz super:-D

Ewelina28
dziś mam nadzieję bez doła?

Wiolka1982 szkolisz się w opiece nad szkrabem? ja biegałam za roczną siostrzenicą S i powiem Ci 20 minut wystarczyło -swoje dziecko to swoje a pilnowanie cudzego to dla mnie koszmar jakiś -oczy dookoła głowy trzeba mieć:eek:

Kaśka witaj!!!! jak Weronika się czuje? a co do dobrego momentu -nie od nas zależy czy jest dobry czy nie. Jak ma wyskoczyć mały brzdąc to antybiotyki mu nie straszne....

Lenka to nieciekawie z tą nogą:-( kurczę te konowały to już denerwują ludzi -mojej koleżance zrosło się kolano z kością nie w kieszeni i teraz muszą wycinać zarośnięte mięso -odcinać przyrośniętą kość i na swoje miejsce wstawiać:baffled: głupki

Anetha81 nie miej więcej doła -dziś świeci słoneczko więc proszę o uśmiech:-)

Natalineczka555
witaj:-):-) ja też przelotem ostatnio na forum;-) ale posta ostatniego jak przeczytasz to może coś wydłubiesz z niego:tak: ja teraz nadrabiam i wykończą mnie te dziewuchy tyle produkcji:eek:

Anetka83 pamięta ale co u Ciebie?

As
witaj -moja siostra sobie chwali jazz ale to indywidualna sprawa pewnie... Ty jesteś chodzącą encyklopedią wiesz może co to choroby uwarunkowane monogenetycznie albo wieloczynnikowe? czyli co? do badań prenatalnych czytam. Co to np?

Kasikz w końcu jesteś:-):-):-):-)

Kobietka22 wakacje sie kończą wszystkie na forum wracają po dłuższej nieobecności;-)

Molly Anna witaj -dla Twojego maleństwa zapalam światełko i gratuluję już tak dużego dzidziusia:-) strach zostanie w nas zawsze bo wiemy jak kruche jest szczęście... My wiemy że los ma swoje plany, my wiemy że po pierwszym trymestrze też może się coś stać -my wiemy więcej niż "zwykłe" kobiety... ale musimy wierzyć w nasze brzdące. Trzymam kciuki za badania i czekam na wieści

Gosia:) jak mija dzień?

Idę sprzątać i gotować póki się dobrze czuję.
Przebrnęłam przez produkcję ale to ostatni raz;-)

[FONT=&quot]Koti81 jak się czujecie?
[/FONT]
[FONT=&quot]Asia she gdzie jesteś?[/FONT]
[FONT=&quot]Pixella jak brzdąc?[/FONT]

[FONT=&quot]Enka1, Aga Ir, Angelka123, Selena, Ola15, OlaPM, Ania Mama sówka[FONT=&quot], Hania3450[/FONT][/FONT]
i wszytskie dziewczyny które zapomniały że ktoś tu o nich pamięta czekam na wieści!!!!!!

Fajnie,że maluch zdrowy.Niech rośnie na pociechę rodzicom.

Agniesia w wynikach nie pomogę,bo za dawno to było.
Teraz się nie badam w tym kierunku,na razie odpuściłam.;-)

Kinguś ...łóżeczko śliczne,do tego takie samo jak mojego Kubusia ;-):-D:-D:-D:-D,więc wyjątkowo śliczne ,bo nawet kolor identyczny :-D:-D:-D

Motylku córcia piękna...Moja na start ważyła 4550 ,więc była taka tuż po urodzeniu .
Oto moja piękność ponad 13 lat temu

Molly Anna zapalam światełko (*)

13x13 te choroby o które pytasz to monogenetycznie czyli spowodowane przez jeden gen
np:mukowiscydoza,hemofilia
a wieloczynnikowe to :
masz na tej stronie przykłady.
Poklikaj też w odnośniki tam ciekawe rzeczy znajdziesz.

Cechy wieloczynnikowe

Pozdrawiam wszystkie niewymienione .

A ja dziś już byłam w szkole,na zakupach,u stomatologa (dwójka mi padła),zmywarka już się wyłączyła,pranie się kręci ,teraz w domku jestem i obiadek szykuję.
Zaraz po małego ,a na 16 terapia SI Kubusia i o 17 znów go odebrać .
Potem lekcje z małym odrobić i podać późny obiad pozostałym domownikom.:-D:-D
Kto ma więcej???:-D:-D:-D
Od jutra zaczynam oprowadzanki na konikach w przedszkolach :-D:-D:-D
No kurczę doby mi mało :szok::szok::szok::szok:
Miłego dnia.

reklama
Dziękuję Wam, dziewczyny, za te wszystkie miłe słowa.
Byłam dziś na tych badaniach i lekarka pobierająca próbkę do toksoplazmozy (wcześniej robiła mi też łyżeczkowanie...) stwierdziła, że czas przestać się bać.
Muszę jej posłuchać.
Co do usg, to pech chciał, że zepsuła się im drukarka i nie mogłam mieć zrobione. Idę dopiero jutro. Więc oczekiwanie przedłuża się o kolejny dzień.
Mam nadzieję, że znów zaskoczę się wielkością dzidziusia - oboje z mężem jesteśmy wysocy i w 10 tygodniu usg po wielkości stwierdziło, że to już 11 t 6 d ;)

Dziękuję Wam, dziewczyny, za te wszystkie miłe słowa.
Byłam dziś na tych badaniach i lekarka pobierająca próbkę do toksoplazmozy (wcześniej robiła mi też łyżeczkowanie...) stwierdziła, że czas przestać się bać.
Muszę jej posłuchać.
Co do usg, to pech chciał, że zepsuła się im drukarka i nie mogłam mieć zrobione. Idę dopiero jutro. Więc oczekiwanie przedłuża się o kolejny dzień.
Mam nadzieję, że znów zaskoczę się wielkością dzidziusia - oboje z mężem jesteśmy wysocy i w 10 tygodniu usg po wielkości stwierdziło, że to już 11 t 6 d ;)

No to kochana będzie łebski chłopak albo inteligentna blondynka:)

Witam dziewczyny,
Tak was czytam często i nie nadążam, strasznie dużo się tu dzieje, a ja nie znajduję chwili żeby tu z wami popisać.

Witam ;-)
Agatko pamietam, pamietam... tylko juz chyba nie dla mnie to forum... nie mam dzidziusia wiec obce mi są problemy z kolką, ząbkowanie czy z pielęgnacją niemowlęcia... :-( nie staram sie tez o dzidzisia wiec staraczka również nie jestem... z moim D. nie uklada mi sie najlepiej... wiec w takiej atmosferze trudno o dziecko...
Pamietam o Was, trzymam kciuki za szczesliwie rozwiazania, dopinguje staraczkom i bede Was podczytywać jednak... o czym pisac... póki co nie wiem :-(

Witam ;-)
Agatko pamietam, pamietam... tylko juz chyba nie dla mnie to forum... nie mam dzidziusia wiec obce mi są problemy z kolką, ząbkowanie czy z pielęgnacją niemowlęcia... :-( nie staram sie tez o dzidzisia wiec staraczka również nie jestem... z moim D. nie uklada mi sie najlepiej... wiec w takiej atmosferze trudno o dziecko...
Pamietam o Was, trzymam kciuki za szczesliwie rozwiazania, dopinguje staraczkom i bede Was podczytywać jednak... o czym pisac... póki co nie wiem :-(
Ale zostań z Nami, będzie nam miło:-) a Tobie się wszystko ułoży:-) Trzymam kciuki i pozdrawiam ciepło:-):-):-)

Witam ;-)

:cool::crazy: a my chętnie posłuchamy, co u ciebie słychać :tak:

reklama
Do góry