reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Majulek1702 jeśli to krwawienie miałaś ostatnio to w organizmie powinno byc jeszcze hormon bhcg, wystarczy zrobić badanie, jeśli był to 2-3 tyg od zapłodnienia to nawet po usg lekarz może nie stwierdzić ciąży, bo to są tzw mikroporonienia. Ale powodzenia jutro u lekarza.

reklama
Jestem i już czytam co u Was bo u mnie duuuużo:-)
Maluch nadgonił pięknie i już jest taki jak w 8 tc powinien być tzn duży:-D serduszko bije 150 uderzeń na minutę i jest to najpiękniejszy dźwięk jaki w życiu słyszałam. Mój gin jest cudowny i siedzieliśmy u niego godzinę choć na pacjentkę ma 20 min -kolejka za nami jak szok. L4 sam mi dał na 20 dni bo zwiększył dawkę duphastonuz powodu tych ból brzucha. Mam pić colę :eek: na nudności oczywiście w niedużych ilościach bo ona neutralizuje kwasy i toksyny w żołądku a nogi do góry działają po ok 27 tc:-) i gadaliśmy o milionie rzeczy i o tym żeby nie czytać netu bo do niego w 25 tc przyszła babka o 3 w nocy do szpitala bo uwaga -zrobiła kupę w nocy a zawsze robi w dzień i może to serce nie bije i dzidziuś leży na jelitach bo ona tak przeczytała w necie:eek::eek::eek::eek::-):-):-) z tych emocji i ja i On o zdjęciu zapomnieliśmy:wściekła/y:

Mazia jak samopoczucie ciężarówko:-)

Just wtedy sama Ci ten termometr wywalę:-)

Kasikz miłego wypoczynku jeszce raz życzę:tak::tak::tak::tak:

Koti ja na mdłości mam częśte jedzenie w małych ilościach, 5 litrów wody dziennie:eek: i colę -pół szklaneczki jak będzie tragicznie -a coli nie piłam 4 lata:no: nie wiem czy mam lekarza cudownego ale on po wynikach krwi wie czy jest stan zapalny czy nie -bo jak sam powiedział z krwi można odczytać czy drzazga w palcu wywoła stan zapalny:szok: dlatego uważał że żadnej infekcji i zapalenia nie mam i miał rację choć badał mnie inny lekarz

Natalineczko świetne wieści:-):-):-)

Ilonka dyscyplinuję Cię. Czekam na wyniki badanek i to szybciorem:-)

Kaśka ktoś Cię nam podmienił chyba:eek: gdzie ta odważna dziewczyna sie podziała -miękkie kluchy sie zrobiły -nie wierzę:no:

Nikki co u Was -ponawiam pytanie:-)

Wiolka zależy z tym @ u mnie też był długi a przed zabiegiem 3 dni raptem -z tymi plamieniami ponad tydzień:crazy:

Moniaq nie ma jak zakupowe przygody;-)

As a nie podaje sie raz? ja słyszałam że tylko po pierwszysm dziecku dlatego tak ważne jest tego pilnować, co do wyników histpat nie znam sie zupełnie -a Ty może coś z medycyną masz wspólnego?

Anetka83
witaj:-)

GosiaLew
nie taka stara -moze musisz zabawek więcej skompletować:-) a pytanie nie jest głupie -głupia jest odpowiedź -czuję się jak zwykle;-)

Asiu jak będzie tak zawzięcie kopał jak teraz mi dokucza to mi chyba wszystko w środku poodbija:szok::szok::szok::szok: a ta księga to dla gości żeby sie wpisali -zależy w jakim są stanie to fajne rzeczy są -ja np mam naklejkę z krawata bo kolega był tak podekscytowany że zostawił taką wielką ze sklepu i skapnął się na ślubie -odkleił i z życzeniami w książkę wkleił:-)

Kinguś
Ty to przytyłaś tyle co wróbel pewnie:-)

Majulek
nie luboę niekompetentnych lekarzy. Czy byłaś w ciąży czy jesteś może stwierdzić badając poziom beta HCG, a USG to on nie ma:crazy: plamienia we wczesnej ciąży się zdażają i nie musi to być poronienie. Skoro nie wiesz czy byłaś w ciąży to nie musiałaś w niej być. A jakie to objawy ze myślisz ze to poronienie?

Kobietka witaj:-)

Jakbyście mniej napisały byłoby szybciej z odpowiedzią a tak -preczytać odpisać i zupę po drodze robić trzeba;-)
PS zapytałam go o to zachodzenie i półroczną przerwę -powiedział ze ostatnie wyniki badań potwierdziły że przy wczesnej utracie -do 12 tc nie należy czekać bo po pół roku udowodniono że kobiety mają problem z zajściem i wpadają w deprechę -są problemy z zagnieżdżeniem -najnowsze wyniki badań.

MAM ZAKAZ SIEDZENIA PRZY KOMPIE BO W CIĄŻY JEST NIEWSKAZANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRZEBA TROCHĘ OSZUKIWAĆ:)

Agata, ale posta skrobnęłaś. Ja to raczej posty pisze krótkie, bo chce napisać z reguły dużo, szybko myślę, ale jak piszę to potem zapominam co miałam i komu napisać :tak::-D
A z tym zachodzeniem po poronieniu szybko to jeszcze trzeba mieć owulkę, bo ja przez 2 cykle nie miałam, dopiero w zeszłym miesiącu się pojawiła:-). Ale teraz już mogę działać tylko chyba się najpierw przeprowadzę i wtedy będę bardziej wyluzowana :-)

A przy kompie w ciąży można siedzieć do 4 h dziennie

Agatko nareszcie :-) Smutno tu i pusto bez Ciebie.

Widać, że masz fajnego ginka. Oby takich więcej na świecie.

Kropek rośnie jak na drożdżach - i dobrze. W końcu zjadane przez Mamę pierogi zobowiązują ;-) A serducho jak dzwon. Bardzo się cieszę :-) Pogłaszcz brzusio ode mnie :-)

Nad księgą gości się zastanawiam. A Wy ją wyłożyliście w widocznym miejscu, czy puściliście w pewnym momencie w obieg?

Ale mnie teraz wystraszyłaś z tym zachodzeniem po pół roku. Od maja patrząc mi mija 4 m-c. A chciałam jeszcze 2 poczekać. Więc przekroczę te 6 m-cy. To może jednak zacząć starać się już? Cholipka... Nie chcę potem deprechy... A mówił ten Twój lekarz czy badania mówiły dlaczego tak się dzieje, że do 6 m-cy po wczesnym poronieniu idzie ok, a potem pojawiają się problemy?

W sumie jakbyśmy się zaczęli starać po następnej @, to jakby się udało to na ślubie byłaby to wczesna ciąża... No ale czy nie dostałabym przykazu leżenia? A ja tak chcę popląsać... Wznieść kilka toastów...

Och...

A te problemy z zagnieżdżeniem to przez deprechę się pojawiają czy depercha przez problemy z zagnieżdżeniem?

Moje poronienie było wynikiem niezagnieżdżenia się Orzeszka. Teraz ma mi pomóc duphaston... A jak nie pomoże?

Mam dziś doła. Potężnego. Wszystko widzę w czarnych barwach. Wszystko.

I nawet łopata od Oli nie jest w stanie mi pomóc...

Ostatnia edycja:
Agatko nareszcie :-) Smutno tu i pusto bez Ciebie.

Widać, że masz fajnego ginka. Oby takich więcej na świecie.

Kropek rośnie jak na drożdżach - i dobrze. W końcu zjadane przez Mamę pierogi zobowiązują ;-) A serducho jak dzwon. Bardzo się cieszę :-) Pogłaszcz brzusio ode mnie :-)

Nad księgą gości się zastanawiam. A Wy ją wyłożyliście w widocznym miejscu, czy puściliście w pewnym momencie w obieg?

Ale mnie teraz wystraszyłaś z tym zachodzeniem po pół roku. Od maja patrząc mi mija 4 m-c. A chciałam jeszcze 2 poczekać. Więc przekroczę te 6 m-cy. To może jednak zacząć starać się już? Cholipka... Nie chcę potem deprechy... A mówił ten Twój lekarz czy badania mówiły dlaczego tak się dzieje, że do 6 m-cy po wczesnym poronieniu idzie ok, a potem pojawiają się problemy?

W sumie jakbyśmy się zaczęli starać po następnej @, to jakby się udało to na ślubie byłaby to wczesna ciąża... No ale czy nie dostałabym przykazu leżenia? A ja tak chcę popląsać... Wznieść kilka toastów...

Och...

A te problemy z zagnieżdżeniem to przez deprechę się pojawiają czy depercha przez problemy z zagnieżdżeniem?

Moje poronienie było wynikiem niezagnieżdżenia się Orzeszka. Teraz ma mi pomóc duphaston... A jak nie pomoże?

Mam dziś doła. Potężnego. Wszystko widzę w czarnych barwach. Wszystko.

She, kochana tylko nie świruj, zachodzenie po pół roku i deprecha to nie reguła. Pamiętaj, że badania są prowadzone na pewnej grupie osób a nie na wszystkich kobietach. Jak będziesz tak panikowała to potem mogą być problemy. Ja jak nie zajdę przez rok to zacznę się martwić, na razie podchodzę na luzie.

A księgę gości też miałam, ktoś nam dał w prezencie i jak orkiestra nie grała to chodziliśmy po sali i goście na się wpisywali.:-)

Agatko - super wiadomości!!!:-)Bardzo się cieszę że wszystko dobrze! To my chyba nie będziemy czekać 6 miesięcy:tak:
She - u mnie miała leżeć na stoliku gdzieś w rogu w widocznym miejscu(miało być "ogłoszone" że jest) i każdy kiedy chciała mógł się pójść wpisać! Ale zapomnieliśmy:(

Idziemy kręcić film:tak::tak::-)

Agatko, od Twoich postów dosłownie zako****ę się w Twoim lekarzu :tak:

To jak ja niby będę pracować, jak ja 8 godzin przed kompem siedze i to dzień w dzień? :eek:

She, nie smutaj się! dobrze będzie jak przyjdzie pora to duophast zrobi to co trzeba i kruszynka się zagniezdzi na 9 miesiecy, i nie bedzie to zalezec od tego co badania pokazuja i czy jest to 5 czy 7 miesiecy od poronienia. Skoro sie psychicznie nastawilas, ze po slubie to sie tego trzymaj. I tak z tego co pisalas i tak nie odgradzacie się od potencjalnego bociana z babikiem na sztywno, wiec co ma byc to bedzie. Luzik, będzie wszystko ok i ze slubem i z owocami Waszej miłości :-):tak:

A mi się dzisiaj kolezanka śniła, która jest w 18 tyg, ciąży, że się spotkałyśmy a ona miała taki giiiiiiiiiiiiiiigant brzuszek, jakby to 9 miesiac był i co najmniej blizniaki, i się dziwiłam co on taki wielki jak na połowę ciąży :szok::-D

She, kochana tylko nie świruj, zachodzenie po pół roku i deprecha to nie reguła. Pamiętaj, że badania są prowadzone na pewnej grupie osób a nie na wszystkich kobietach. Jak będziesz tak panikowała to potem mogą być problemy. Ja jak nie zajdę przez rok to zacznę się martwić, na razie podchodzę na luzie.

Masz rację Gosiu. Ja dziś do wszystkiego tak emocjonalnie podchodzę. Taki dzień...

A księgę gości też miałam, ktoś nam dał w prezencie i jak orkiestra nie grała to chodziliśmy po sali i goście na się wpisywali.:-)

Muszę o tym poważnie pomyśleć. Może być fajna pamiatka.

She - u mnie miała leżeć na stoliku gdzieś w rogu w widocznym miejscu(miało być "ogłoszone" że jest) i każdy kiedy chciała mógł się pójść wpisać! Ale zapomnieliśmy:(Idziemy kręcić film:tak::tak::-)

Ja też albo bym położyła, albo poprosiła któregoś ze świadków, by puścił w pewnym momencie w obieg. Najpierw muszę poszukać jakiejś ładnej...

Miłego kręcenia :-)

Biegam po domu z parówkami w rękach i jem -kiedy wyjdą bokiem:baffled: a raczej przodem?

Asiu -Gosia ma rację -to nie jest reguła. Tak samo jak regułą nie jest nakaz czekania 3 miesięcy czy pół roku. Z tego co mówił to chodzi o hormony. Że niby organizm i tak jest w szoku ciąża-strata więc kolejna ciaża prowadzi do unormowania tych hormonów na wysokim -zwariowanym poziomie. Po pół roku wszystko ponoć opada i jest ogóle na poziomie niższym. Tak ja to zrozumiałam ale co lekarz to teoria i własne zdanie -nie ma co panikować. A depresja -bo czekało się tyle czasu, miało być ok a raz się nie udało a później drugi, kobieta ma i tak niską samoocenę i tak to błędne koło powstaje. Ale kochana co lekarz to teoria -on wierzy w tą inny w nią nie wierzy... dla nas najwazniejsze to wierzyć wogóle!!!! Zabraniam doła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Książka leżała na stoliku ale i tak nosiłam po gościach zeby mieć pamiątkę i orkiestra co chwilę mówiła -jak popili byli odważni to pisali:tak:

Gosiu
lubię raz a dobrze posta wyskrobać i nie lubie nikogo pomijać -jakaś taka dziwna jestem:tak:

Just lekarz jest boski -a wiesz ze lekarzy nie lubię wręcz tępię:-) tan jest po prostu boski -może dlatego S ze mną chodzi:-)

Wiolka ja nie chciałam takiej rewolucji robić:szok: ja tylko piszę co mi mówił -może go zapytam o źródło i poczytamy 22go na następnej wizycie:-) ważne to ufać ginowi -bez zaufania nie ma współpracy:tak:

Uciekam zobaczyć do zupy i na kwietniówki:-p

reklama
To jak ja niby będę pracować, jak ja 8 godzin przed kompem siedze i to dzień w dzień? :eek:

O tym samym pomyślałam. Jestem księgową. Komputer to moje narzędzie pracy...

She, nie smutaj się! dobrze będzie jak przyjdzie pora to duophast zrobi to co trzeba i kruszynka się zagniezdzi na 9 miesiecy, i nie bedzie to zalezec od tego co badania pokazuja i czy jest to 5 czy 7 miesiecy od poronienia. Skoro sie psychicznie nastawilas, ze po slubie to sie tego trzymaj. I tak z tego co pisalas i tak nie odgradzacie się od potencjalnego bociana z babikiem na sztywno, wiec co ma byc to bedzie. Luzik, będzie wszystko ok i ze slubem i z owocami Waszej miłości :-):tak:]

To prawda. Nie zabezpieczamy się. Po prostu M wyskakuje. A wiadomo, że taka antykoncepcja to żadna antykoncepcja. No ale póki co nam się udaje...

A mi się dzisiaj kolezanka śniła, która jest w 18 tyg, ciąży, że się spotkałyśmy a ona miała taki giiiiiiiiiiiiiiigant brzuszek, jakby to 9 miesiac był i co najmniej blizniaki, i się dziwiłam co on taki wielki jak na połowę ciąży :szok::-D

A kiedy koleżankę ostatnio widziałaś? :-)

Do góry