reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam

Oj jak duzo kolejnych Aniolkowych mam ...Dla waszych Anialkow
[*]

nie dam rady nadrobic wszystkiego wiec Wszystkie goraco pozdrawiam:tak:

aaa... i STARACZKI bedzie wysyp fasolek dzisiaj widzialam w jednym miejscu 8 Bocianow:szok: Tak wiec do roboty:-D

reklama
Poryczałam się -odpisywałam godzinę, napisałam elaborat i ten durny net mi to wciął. Strona wygasła, S dał automatyczne usuwanie historii i zaraz coś tu zniszczę.

Cóż muszę zrobić skrót informacji bo tak tego nie zostawię!!!
Net mam ale grzmiało jeszcze przed chwilą więc jak przyjdzie burza to zostanie on tylko wspomnieniem!

Chwalę się -zdałam ten certyfikat z angielskiego FCE który był 2 miesiące temu. Dziś były dopiero wyniki. Odbiór świstka we wrześniu i może następny kurs? to ten egzamin na który szłam załamana i nastawiałam się na oblanie a tu niespodzianka!

Ola PM dlaczego zmieniłaś nick? tamten mi się podobał taki optymistyczny był... no ale cóż może być też Ola PM choć jak się zapomnę to wybacz....;-)

Katarzyna niestety tak już jest że w domu w którym jest miłość i nadzieja nie ma dziecięcego śmiechu a w tym który jest pozbawiony miłości słychać dziecięcy płacz.... każda z nas zadaje to pytanie dlaczego oni dlaczego nie my... po prostu....

Ilonka26 co u Ciebie? ja nie mam siły na testy -poczekam zobaczę nie nakręcam się bo to nie ma sensu -te rozczarowania za bardzo bolą nawet jeśli nadzieja jest taka budująca.

Kinguś
-wszystko jedno czy to łokieć pięta czy pupa -ważne że szaleje maleństwo i faktycznie to już 30 tydzień!!! ależ ten czas leci!!! jak szalony! a gdzie zdjęcia Kinii są bo ja chcę zobaczyć:tak: jutro czekam na wieści po USG a jak za gorąco to wachlarz kup kniecznie -mężowi zeby w nocy wachlował swoje panie:tak: a jak progres na szkole rodzenia?

Kaśkax25
to falstart zrobiłam -myślałam ze to już! Motylek tak się cieszyła ze wie co i jak, ze zaplanowane wszystko, że jak nie będzie akcji porodowej to cesarka -a tutaj psikus -no nie rozumiem tych lekarzy naprawdę!:no:

Asiu
widać orkiestra nie miała być ta! trzeba wierzyć w znaki. Znajdziesz lepszą na pewno! a masz zdjęcia sali? czegokolwiek? może tych 11 schodów chociaż;-) -ja tam czekam na fotki:tak: a o sukni nawet tak nie myśl!!! wypada wszystko co sobie zamarzysz! ja byłam ostatnio na ślubie w urzędzie -panna młoda rozwódka -i miała piękną suknię ślubną! bo czuła ze to jej prawdziwy ślub i ma być jak z bajki! a zamiast welonu rzucała bukietem o północy! suknia ma być szałowa i już!!!! zobacz jak to ciężko w takim czymś całą noc balować! później nie będziesz już miała okazji i kropka!:angry::angry::angry:

Olu
to do dzieła -ja tu trzymam kciuki choć to nie ma wpływu na Wasze dzisiejsze szaleństwa;-) jaki przymus kochana? szampana pijesz, włosy robisz, tapetę zarzucasz i jakąś bieliznę seksi -bo nie wyobrażam sobie żebyś do tak poważnej roboty podeszła w koszuli nocnej z miśkiem czy osiołkiem!:szok:

Anulin bardzo mi przykro... każdy stara się szukać przyczyny -jedne znajdują inne muszą żyć z niewiedzą. Po jakimś czasie poszukiwań po prostu przyjmujemy ze tak musiało być.... Mi lekarz kazał brać (ironia) witaminy dla kobiet w ciąży -są ponoć najlepiej zbilansowane -w paczce miałam 60 po 1 dziennie -teraz biorę tylko kwas foliowy. Czy poczekasz jest decyzją indywidualną -czasem nie trzeba czekać a czasem organizm to czekanie wymusza.

Anula2008
czasem spotykają nas sytuacje o których myślimy że są w naszym przypadku niemożliwe... dla Twojego aniołka też zapalam światełko (*). Masz trójkę wspaniałych dzieci i tego Ci gratuluję. Jśli nie czujesz się gotowa -nic na siłę ale z czasem ból zelżeje choć pamieć nigdy nie wymarze tych wspomnień...

Sonita
jeszcze nie, ale zobaczysz że wszystko się ułoży i trzymam kciuki za kolejne -dobre wyniki tych badań. I zabraniam Ci znikać bo interesuje mnie co u Ciebie i jak sobie radzi drugi kierowca po Kubicy w Polsce i już!:angry: a meble będą ładniejsze -zobaczysz! teraz na nie kasę zbieraj bo jak zwariujesz na punkcie szkraba to lepiej żebyś miała zaskurniaki na zabawki i ciuszki:tak:

Kasiu
zyczę Ci aby @ nie przyszła! mam nadzieję ze przyniesiesz dobre wieści bo od wieści Mamy Sówki minęło już trochę czasu i wymagam tutaj fasolki!:tak:

Mamo sówko no jesteś!!! i częściej proszę o dobre wieści i oczywiscie 13go tu czekam na euforyczną radość po USG że dzidzia jest cudna i do mamy podobna;-)

Gosia Lew
czekam na ZIELONE wieści od ginki. A czy czekać do stycznia? czy ja wiem -a po co ?ma być co będzie i tego się trzymaj!

Gloria
witaj!

Kasiamaj
nie dziękuj za przyjęcie -to forum jest Nasze -Nasze w sensie aniołkowych mamuś a nie tych które były tutaj wcześniej. Wsparcie i nadzieję rozdajemy w każdej ilości:tak:

Kasikz
a Ty gdzie znikasz -co u Ciebie?

Agnieszka jak dzień mija i oczywiscie zajęcia? już można sikać poza salą zajęć czy dalej Pani Nawiedzona każe czekać do przerwy? mam nadzieję ze ją postawiłaś do pionu?;-)

Nikki
skąd Wy wiecie w jakiej pozycji zchodziłyście?!:szok: ja to całą gamę przerabiam w te magiczne miłośnikowe dni aż S ma mnie dość!

Karola daj znać co z tym szpitalem i czy załatwiłaś wszystko pozytywnie.

Selenko jesteś:-D:-D:-D jak się czuje maleństwo? i oczywiscie starsza córka z malutkim rodzeństwem? mam nadzieję ze jest pomocna i oczarowana siostrzyczką

Marlena oby oby -mi się wydaje ze to forum takie serie zapewnia -nagły wzrost populacji planujemy na maj 2010 i proszę złapać te bociany i po jednym do paczki dla każdej staraczki:tak:

[FONT=&quot]Pixella ja pamiętam o Tobie:tak::tak:[/FONT]
Hania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Motylek kciuki zaciśnięte!!!![/FONT]
[FONT=&quot]Enka1, Aga Ir, Angelka123, Karola71, Iza30, Ola15, Kasiekkm, Gosiek84, Koti81, Daaa, Carri, Sylwia', Iławianka, Gabrysiaa, Alutka17, Wróbelek, Niusi@, Anetka83, Syla28, Alla, Edytka, Ruda85, Cyniczna, Just79[FONT=&quot], Lenka29[/FONT] i wszystkie niewymienione dawno nieobecne dziewczyny gorąco pozdrawiam i czekam na choć drobne wieści...[/FONT]

Po @ ani śladu. Idę teraz obiadek jeść.

może ja tak bardzo chcę tego dzidziusia że sobie wmówiłam te wszystkie objawy i teraz boję się że jak jednak przyjdzie @ to się bardzo rozczaruję
to jeszcze cały TYDZIEŃ czekania pomocy !!!

Kasieńko Kochana nie pozwalam Ci się tak stresować! Koniec kropka! Jak się tak będziesz katowała, to nie będziesz czekała tygodnia na @, a dłużej, bo ze stresu Ci się wszystko wydłuży... A tak... Luz-blues i może jednak @ nie przyjdzie? I będziemy świętować małą nową fasolinkę? ;-)

aaa... i STARACZKI bedzie wysyp fasolek dzisiaj widzialam w jednym miejscu 8 Bocianow:szok: Tak wiec do roboty:-D

Oj będzie, będzie. Ja na urlopie widziałam ich mnóstwo.

Żeby było ciekawiej, rok temu jak jechaliśmy w rodzinne strony mojego M, pierwsza z samochodu wysiadła jego siostra. Dzień wcześniej na dachu siedział bociek, więc mama i babacia M patrzyły, która wysiądzie pierwsza. I wiecie co? Jak nic się sprawdziło, bo za jakiś miesiąc siostra M rodzi.

W tym roku nawet nie zwróciłam uwagi, że siostra M po zakończonej podróży ani drgnęła z miejsca. Wysiadłam pierwsza. Jak się okazało mąż siostry M ostrzegł ją, że dzień wcześniej na dachu siedziały 2 boćki i że ma broń Boże nie wysiadać jako pierwsza skoro to tak się sprawdza :-) Siostra M się posłuchała, więc pierwsza chcąc nie chcąc niczego nieświadoma wysiadłam ja...

A żeby było ciekawiej jestem w tej linii pokolenia, która może urodzić bliźniaki... 2 boćki = 2 fasolki? ;-)

Poryczałam się -odpisywałam godzinę, napisałam elaborat i ten durny net mi to wciął. Strona wygasła, S dał automatyczne usuwanie historii i zaraz coś tu zniszczę.

Oj, jak ja to znam... Moje początki z forum też tak się kończyły często i gęsto...

Chwalę się -zdałam ten certyfikat z angielskiego FCE który był 2 miesiące temu. Dziś były dopiero wyniki. Odbiór świstka we wrześniu i może następny kurs? to ten egzamin na który szłam załamana i nastawiałam się na oblanie a tu niespodzianka!

BRAWO BRAWO BRAWO!!! Zdolna z Ciebie Dziewucha! Moje gratulacje Kochana!

Asiu widać orkiestra nie miała być ta! trzeba wierzyć w znaki. Znajdziesz lepszą na pewno!

Nie znajdę, bo nie muszę szukać :-) Pan Wojtek się odezwał. Miał problemy z netem jak Ty i stąd lekki poślizg w odpowiedzi. Tak więc termin mamy zarezerwowany. Teraz wystarczy obgadać szczegóły.

a masz zdjęcia sali? czegokolwiek? może tych 11 schodów chociaż;-) -ja tam czekam na fotki:tak:

Będą, będą - ale dopiero po ślubie :-)

a o sukni nawet tak nie myśl!!! wypada wszystko co sobie zamarzysz! ja byłam ostatnio na ślubie w urzędzie -panna młoda rozwódka -i miała piękną suknię ślubną! bo czuła ze to jej prawdziwy ślub i ma być jak z bajki!

Mam takie samo uczucie. Dlatego szukam z uporem maniaka białej zwiewnej sukienki.

a zamiast welonu rzucała bukietem o północy!

Też mam taki zamiar :-) Gorzej, że nie wiem komu będę rzucać. Chyba odrazu stanę oko w oko z moją przyjaciółką, bo jak tak przeanalizowałam listę gości, to to będzie jedyna wolna kobitka na sali...

A potem mój M krawat rzuci jej chłopakowi i... Tylko czekać wesela ;-) Dobrze kombinuję? ;-)

Olu [/B]to do dzieła -ja tu trzymam kciuki choć to nie ma wpływu na Wasze dzisiejsze szaleństwa;-) jaki przymus kochana? szampana pijesz, włosy robisz, tapetę zarzucasz i jakąś bieliznę seksi -bo nie wyobrażam sobie żebyś do tak poważnej roboty podeszła w koszuli nocnej z miśkiem czy osiołkiem!:szok:

Oleńko słuchaj tego co Agatka pisze, bo ja ją w całej rozciągłości popieram!!!

Po @ ani śladu. Idę teraz obiadek jeść.

Hmmm... Ja nie w temacie przez ten urlop :wściekła/y: A ile to już po terminie?

Ostatnia edycja:
Narazie nadal nic, rozwarcie na palec ale nic sie akcja nie rozwija. Lekarze mieli zadecydowac dzis co dalej:tak::tak:
Dzięki za info, to trzymam nadal kciuki!!

Agatko 13x13, ja wiem, w jakiej pozycji zaszłam, bo wiedziałam, że to dziś owulacja i po prostu to zapamiętałam, a wyczytałam gdzieś, że to najlepsza pozycja i tak to zrobiliśmy, żeby na koniec było od tyłu. Ja zawsze zachodziłam z pełną świadomością i psychiką nastawioną na dziecko. Agatko, Ty jesteś 5 dni po terminie @??

Kasiu0201
, trzymam kciuki nieustająco!! Musisz iść na komisję do ZUSu, żeby to świadczenie rehabilitacyjne dostać? Jak długo można je otrzymywać?

Ostatnia edycja:
Asiu no spóźnia się 5 dni... ale nic z tego test zrobiony -krecha jedna i nie chce być inaczej. Nie mam zamiaru z uporem maniaka powtarzać co rano testu. Jeśli @ nie przyjdzie do wtorku -rano robię test i w środę lecę do lekarza bez względu na wynik bo to już będzie 40 dc. A jesli chodzi o Twój ślub -nie patrz na ludzi, nie myśl co myślą i mówią -to Twój dzień i ak zamarzysz sobie słonie to mają być słonie (chyba że cena nie pozwoli albo te 11 schodków:tak:). Masz być w tym dniu najszczęśliwsza i po roku czy dziesięciu powiedzieć że było jak w Twojej wymarzonej bajce:tak:

Nikki
jejku to ja nawet w tym dniu bym nie wiedziała w jakiej bo wtedy fioła dostaję i na razie się nie kończy:zawstydzona/y: gratuluję znajomości siebie! a u mnie -tak 5 dni po terminie. Brzuch ciągnął i bolał od 23/24 dc do 31 i skończył. I tak czekałam i czekałam i nic. Ale test negatywny więc to jakiś koszmar z hormonami zapewne.

Agnieszka czekam na wieści jutro:tak:

Kasiu
zadzwoń i dowiedz się tylko nie zraź się jakąś skretyniałą biurwą -ja wczoraj jedną prawie zjadłam i Karola musi mi wybaczyć -była to pani w biurze obsługi klienta. No doprowadził mnie pustak do szalu! a inna osoba wytłumaczyła powiedziała doradziła i mi przeszło. Co to za człowiek był -koszmar

Idę spać kochane -do jutra:tak::tak::tak: spokojnej nocki

hej
Coucou21.gif

my dziś zrobiliśmy sobie dzień techniczny-sprzątanko podwórka wzieliśmy się za to jakoś tak od i już .....:happy2:
podwiązaliśmy drzewka i całkiem fajnie to powychodziło.
Kuba biegał jak szalony-wpadł w kałużę to znów się wywalił i ma śliwę pod nosem i obtartą rękę......dobrze ze dzieciak sobie zębów nie wybił!!!!!
ryk był okropny że aż się zanosił-musiałam go klepnąć w tyłek zeby się odwiesił.

dziewczyny rozmawiałam z koleżanką na temat poronień -ona powiedziała mi ciekawą rzecz-muszę o to zapytać mojego ginka-mianowicie ta jej koleżanka poroniła 3 razy.i lekarz powiedział jej tak że te ciąże które poroniła mogły być ciążami żeńskimi a jej organizm ich nie przyjmuje......ma synka 5lat.
teraz znów jest w ciąży w 11tyg.-na razie wszystko ok-i miejmy nadzieję że tak zostanie 0życzę jej tego!!!
kurcze ciekawe czy to może okazać się prawdą????-czy coś w tym jest???

13x13-gratulacje!!!!!
Forum37.gif
zdolna z Ciebie bestyjka
Demon07.gif

cieszę się razem z Tobą.
Katarzyna888-widzę że przygotowania pełną parą !!!
Kaśka0201-kurcze objawy wskazują na jedno,jednak to czekanie do dnia @ tak sie wlecze....żeby się dowiedzieć...
marlena78-u nas za płotem jest ich mnóstwo nawet na drzewach siedzą...

oddaj głos na Kubusia :tak::-)
Place Zabaw Muszkieterowie

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny cos ostatnio nie mam czasu tu zagladac bo malo czasu zostalo do wesela i takie tam drobiazki to odbior obraczek dowiezienie papierow wszystkich do ksiedza ale napewno odrobie zaleglosci.Dzis znow odebralam wynik histo-pat i w piatek znow na kontrol ciekawe czy oki bedzie juz teraz.Trzymajcie kciuki.

reklama
Witam się z rana i życzę miłego dnia -ja mam nadzieję spędzić dzień pracy na świrzym powietrzu i oby się udało:tak:;-)
Wieczorem plamienie i koniec -cisza, zdarzyło się po przytulankach i już myślałam że to zawitała @ ale nie....

Kasiamaj dziękuję bardzo:-D:-D:-D

Lenka czekam na wieści od lekarza.

Uciekam i odezwę się po pracy:tak:;-)

Do góry