reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@olka11135 pytanie, jak się sytuacja rozwinie i jak szybko uda Ci się zajść. Po szczepieniu też każą czekać chyba cykl...

Nam nie kazali i nie czekaliśmy - u mnie szczepienie znaczenie skróciło mi cykl. No i ja wiem, że nadal jestem w pseudo ciąży, ale tak jak pisałam - muszę być pozytywnie nastawiona. Ja nie chcę życia i myślenia, jak mi się nie uda, jak coś tam. Ja i tak chciałabym przynajmniej na 1 cykl wrócić do tabletek antykoncepcyjnych więc wiadomo. Na pewno żadnych starań przed 10 kwietnia. Najchętniej bym chciała termin na maj ;) ale przyjmę już każdy po między styczniem, a wrześniem 2023 ;)

Mi się coś obiło o uszy, że mają zmienić na 9 m-cy ważność paszportów covidowych (a nie 12 jak dotychczas było). O np. tutaj o tym piszą: Link do: Od 1 lutego certyfikat COVID ważny 9 miesięcy

Muszę o tym poczytać bo dla mnie ten artykuł jakoś jest dziwne napisany - raz tak jakby te szczepienia, które teraz są roczne miały wygasnąć (np. ja teraz mam ważność do tego lipca), a raz tak jakby tych starych nie miały tego dotyczyć, a dawka przypominająca była na wieczność :D Tak czy siak 9 miesięcy minie u mnie dopiero w kwietniu więc to i tak jeszcze do przemyślenia. Choć pewnie zaszczepię się w marcu bo będę chciała mieć to z głowy przed wakacjami

reklama
Hejka Dziewczyny, przywitam się nieśmiało 😊 Patrycja, lat 30, mieszkam w DE. 1 poronienie w 7tyg, 1 cp z innym partnerem.
Teraz z mężem podeszliśmy do in vitro, udało się za 1 razem. W 18tyg jednak odeszły wody, dzień później serduszko przestało bić, 2 dni później poród w szpitalu. Dostałam dziś pismo ze szpitala, że łożysko nie domagało... Niestety więcej nie potrafię się rozczytać 🤷🏻‍♀️ a Maleństwa dokumenty jeszcze nie dotarły. Niestety ani pappa ani nifty nie zrobiłam 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny, pomóżcie. Od czego powinnam zacząć? Do kogo się udać?
Moja ginekolog radzi próbować naturalnie... Ale z taką historia to już chyba czas działaś z jakimiś badaniami 🤷🏻‍♀️
Tu w DE aby na coś skierowali muszą być 3 poronienia...
Z tego co piszesz miałaś 3 tak różne niepowodzenia że faktycznie próbowałabym naturalnie bo ryzyko że są powiązane jest znikome…

reklama
Do góry