reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@olka11135 pytanie, jak się sytuacja rozwinie i jak szybko uda Ci się zajść. Po szczepieniu też każą czekać chyba cykl...

Nam nie kazali i nie czekaliśmy - u mnie szczepienie znaczenie skróciło mi cykl. No i ja wiem, że nadal jestem w pseudo ciąży, ale tak jak pisałam - muszę być pozytywnie nastawiona. Ja nie chcę życia i myślenia, jak mi się nie uda, jak coś tam. Ja i tak chciałabym przynajmniej na 1 cykl wrócić do tabletek antykoncepcyjnych więc wiadomo. Na pewno żadnych starań przed 10 kwietnia. Najchętniej bym chciała termin na maj ;) ale przyjmę już każdy po między styczniem, a wrześniem 2023 ;)

Mi się coś obiło o uszy, że mają zmienić na 9 m-cy ważność paszportów covidowych (a nie 12 jak dotychczas było). O np. tutaj o tym piszą: Link do: Od 1 lutego certyfikat COVID ważny 9 miesięcy

Muszę o tym poczytać bo dla mnie ten artykuł jakoś jest dziwne napisany - raz tak jakby te szczepienia, które teraz są roczne miały wygasnąć (np. ja teraz mam ważność do tego lipca), a raz tak jakby tych starych nie miały tego dotyczyć, a dawka przypominająca była na wieczność :D Tak czy siak 9 miesięcy minie u mnie dopiero w kwietniu więc to i tak jeszcze do przemyślenia. Choć pewnie zaszczepię się w marcu bo będę chciała mieć to z głowy przed wakacjami

reklama
Hejka Dziewczyny, przywitam się nieśmiało 😊 Patrycja, lat 30, mieszkam w DE. 1 poronienie w 7tyg, 1 cp z innym partnerem.
Teraz z mężem podeszliśmy do in vitro, udało się za 1 razem. W 18tyg jednak odeszły wody, dzień później serduszko przestało bić, 2 dni później poród w szpitalu. Dostałam dziś pismo ze szpitala, że łożysko nie domagało... Niestety więcej nie potrafię się rozczytać 🤷🏻‍♀️ a Maleństwa dokumenty jeszcze nie dotarły. Niestety ani pappa ani nifty nie zrobiłam 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny, pomóżcie. Od czego powinnam zacząć? Do kogo się udać?
Moja ginekolog radzi próbować naturalnie... Ale z taką historia to już chyba czas działaś z jakimiś badaniami 🤷🏻‍♀️
Tu w DE aby na coś skierowali muszą być 3 poronienia...
Z tego co piszesz miałaś 3 tak różne niepowodzenia że faktycznie próbowałabym naturalnie bo ryzyko że są powiązane jest znikome…

reklama
Do góry