olka11135
Fanka BB :)
@olka11135 pytanie, jak się sytuacja rozwinie i jak szybko uda Ci się zajść. Po szczepieniu też każą czekać chyba cykl...
Nam nie kazali i nie czekaliśmy - u mnie szczepienie znaczenie skróciło mi cykl. No i ja wiem, że nadal jestem w pseudo ciąży, ale tak jak pisałam - muszę być pozytywnie nastawiona. Ja nie chcę życia i myślenia, jak mi się nie uda, jak coś tam. Ja i tak chciałabym przynajmniej na 1 cykl wrócić do tabletek antykoncepcyjnych więc wiadomo. Na pewno żadnych starań przed 10 kwietnia. Najchętniej bym chciała termin na maj ale przyjmę już każdy po między styczniem, a wrześniem 2023
Mi się coś obiło o uszy, że mają zmienić na 9 m-cy ważność paszportów covidowych (a nie 12 jak dotychczas było). O np. tutaj o tym piszą: Link do: Od 1 lutego certyfikat COVID ważny 9 miesięcy
Muszę o tym poczytać bo dla mnie ten artykuł jakoś jest dziwne napisany - raz tak jakby te szczepienia, które teraz są roczne miały wygasnąć (np. ja teraz mam ważność do tego lipca), a raz tak jakby tych starych nie miały tego dotyczyć, a dawka przypominająca była na wieczność Tak czy siak 9 miesięcy minie u mnie dopiero w kwietniu więc to i tak jeszcze do przemyślenia. Choć pewnie zaszczepię się w marcu bo będę chciała mieć to z głowy przed wakacjami