reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja tu tylko na chwilke, sprawdzic jak sie macie bo jutro rano lece do Polski!!!!!! Bede machac Wam z wysoka rozsypanym po calej Polsce i patrzyc czy bociany juz wracaja :-D.

Muffy, na zielono, bo ta nadzieja.... :tak:
No to testujemy razem we czwartek.Czy ktos sie jeszcze dolacza???

Dlaczegotak! Faktycznie przezylas stresa! Ale dobrze, ze jest OK. Dbaj o siebie i Malego.

Jezyk, ale masz dobre serduszko, ja sie bezdomnych boje jakos .... Na ulicy czasem dam grosik, ale do domu nie wpuszczam ...

Joas, a Ty gdzie sie podziewasz?

Sciskam Was wszystkie, pewnie bede Was podczytywac z tatusiowego komputera
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-):-)

reklama
Hej babeczki.

Wpadłam tylko się przywitać bo chyba to pogoda mnie dobija... U nas wszystko ok... Niebędę Wam smecić.

Trzymajcie się cieplutko

Cześć dziewczynki,
Dlaczegotak - no to rzeczywiście miałaś stresa, ale Twoja reakcja jest jak najbardziej normalna, nie masz shizy ja bym reagowała zupełnie tak samo (zresztą w pierwszej ciąży też tak reagowałam....) Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!!:-)

Daga - nie smęcisz i nie tylko Ciebie pogoda dobija, ale na szczęście już się robi cieplej. Jeszcze troszke i będziesz trzymać swój skarb w ramionach:-)Fajnie!!

Maggie - szcześliwej podróży i testuj, testuj!!:-) w czwartek kciuki w gotowości;-)

Aga - co do testów to tak, wychodziła mi bardzo jaśniutka kreska (w czwartek, piatek) wtedy tez śluz wyglądał jak płodny (przezroczysty i rozciągliwy) potem już nic - żadnej kreski i brak płodnego śluzu(w sobotę i niedzielę) a tempka od niedzieli 36.8, 36.75, 36.8. Nic już nie wiem, myślałam ze te testy są skuteczne i ze jeśli bedzie owu to potwierdzą:baffled:
Dlaczegotak - czytałam całe forum od początku przez kilka tygodni zanim do Was dołączyłam i rzeczywiście wiele dziewczyn zafasolkowało wcześnie czyli od razu miały owu, no i to się potwieredza z tym o czym mówił mój gin ze z reguły owu jest od razu tylko czasami nie ma i może nie być przez jakiś czas.
muffy - dziękuję za słowa pocieszenia, ja też nie wiem od czego to zależy ze jednym dziewczynom wychodzą II na testach owu a innym nie, mimo ze owu występuje....:baffled:

pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia:-)

Ewelka - mierz dalej tempke a jak dalej bedzie rosnąć to ...:tak::laugh2: testy owu już ci nie bedą potrzebne ;-) ja wiedziałam że zaciążyłam 3 dni po przytulanku ( czułam to bylam pewna , a na dodatek mój organizm dał mi sygnał , że stało sie ! ) ale upewniłam sie gdy tempka zamiast spadać szła do góry w dzień przed spodziewaną @ miałam 37,2 C !. Trzymam kciuki !
Daguś - zazdroszczę ci tego że te " najcięższe " miesiące przechodzisz zimą , już sobie wyobrażam siebie w lipcu z takim ogromniastym brzuchem przy temperaturze 33C w cieniu :eek:
Muffy - masz rację z tymi testami to nigdy nic nie wiadomo , u mnie w 1 miesiącu wyszło że jest owu i nic a w 2 wyszło że nie ma owu i jest bobo .;-)
Ewelka - jeśli obawiasz sie że możesz nie mieć owulacji to zrób sobie monitoring cyklu , moja kumpelka nie mogła zajść przez 3 lata , zrobiła monitoring i okazało się że jajeczkowanie przypada jej dzień przed @ albo w samą @ ! To ewenement , ma to 1 - 5 % kobiet , ale gdyby nie zrobiła tego to pewno jeszce kilka lat by sie starała , bo nigdy nie kochała sie z mężem kiedy miała @ a to był jedyny sposób na bejbika :shocked2:

Miłego dzionka dziewczynki :-D

Dlaczegotak - dzięki za słowa otuchy :-) oczywiście tempkę będe mierzyć dalej.
Przed tamtą ciąża, jeszcze zanim zaczelismy się starać to chciałam sprawdzić jak "działa" mój organizm i 4 miesiące przed rozpoczeciem "staranek" mierzyłam sobie tempkę ( żeby sprawdzić czy jest owu i kiedy) i wtedy zawsze miałam owu jakieś 13-14 dni przed kolejną miesiączką (cykle 25-27 dni). Wiem też ze teraz po zabiegu może wszystko sie zmienić (przynajmniej na początku) i dlatego chcialam sprawdzic testami owu czy wszystko jest ok (mierząc przy tym tempkę) no i przez te testy się zdenerwowałam bo stwierdziłam ze jej nie ma. No cóż, będę mierzyć dalej i zobaczymy co sie będzie dziać.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc;-):tak:

Ewelka- ty sie kobietko nie denerwuj tymi testami bo one sa do D..Y! tak jak mowi Dlaczegotak, jesli masz taka mozliwosc, zrob monitoring cyklu u gina. I wtedy przystapisz do dzialania na luzie :-D Ja marze o czyms takim :-), ale niestety nawet lezac w szpitalu, na ginekologii o scan nie moglam sie doprosic!!! (mieszkam w Anglii)

Maggie- ja wciaz NIE czekam na @... i testuje z Toba w czwartek :-):tak::-D Mam nadzieje, ze do czwartku, ta @ wiedzma sie nie pojawi!!!!!!

Pozdrawiam was wszystkie!!! :-)

Hej babeczki.

A ja Wam polecam seksik co 2-3 dni w ciągu całego cyklu. W ten sposób jeśli będzieci mieć owilejszyn (bezobjawową) to traficie:-). Sama zastosowałam i efekt niedługo się pojawi na świecie.

Dlaczegotak - ale za to te pierwsze miesiące przechodziłam w upały i do d*** było. Ledwo żyłam z gorąca.

Ewelka - to czekanie mnie dobija. A już się zaczyna - To kiedy rodzisz?, Jak się czujesz? itp.

Trzymam kciukatesy za 2 krechy na testach

Pozdrwaiam i sciskam wszystkie

Ale najpierw męczyłam chłopa szczególnie w "TE" dni przez 3 miesiące i nic...Młody podobno jest spóźniony o2 tygodnie (tak wynika z USG z 8 tc) więc wychodzi na to, że "się wykluł" tuż przed samą @.

Daguś! Ja jestem szczupła , ale brzuch mam taki , że wczoraj u gina starsza pani zapytała mnie " ale on to już chyba pani nie bada , tylko usg ? w takiej zaawansowaniej ciąży ? " A to dopiero 4 miesiąc co bedzie w 9 ??? Jak narazie mieszczę sie w "S " i " M "oczywiście tylko długie , rozciągliwe koszulki. A spodnie ciążowe "S " Przeraża mnie fakt tego wielkiego brzusia w takie upały , a szczególnie gorące noce. Dobrze ze mam ogromne łoże i wentylator na pilot ( jak sobie przypomnę jak sie kłuciłam z M jak chciał go kupić , bo był dosyć drogi, to chce mi sie śmiać :-D ) dobrze że mnie nie posłuchał !
Ewelka - Daguś dobrze mówi ! Na wszelki wypadek warto sie " tego " tak co 2 dni to daje pewność że jak nie za1 to za 2,3 cyklem trafisz ! :tak:
Muffy - trzymam kciukasy dzis już wtorek ... oj niecierpliwie się ;-)

reklama
Daguś, Dlaczegotak - o to zeby co 2-3 dni było przytulanko to sie nie musze martwić bo mój mąż o to dba, inaczej nie dałby mi żyć :-D

Muffy - na razie wstrzymam się z tym monitoringiem, zobaczymy co będzie (ostatnio udało nam się "strzelić" w pierwszym miesiącu starań - może i tym razem bobasek nie każe na siebie długo czekać - trzymajcie kciuki!!!) po drugiej @ pójdę jeszcze zrobić prolaktynę w 6-7 dniu cyklu i do dzieła:-)

Maggie, Muffy - za Wasze fasolki trzymam kciukasy, zegar tyka....tyk, tyk....do czwartku coraz bliżej

Daguś - dobrze ze nie mówią : "a Ty jeszcze nie urodziłaś?" (tak znajomi pytali moją koleżankę - tak jakby nie było widać ze "jeszcze nie urodziła":baffled:)
ale dasz radę kochana, jeszcze tylko troszkę:-)

Do góry