reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam Was w nowym tygodniu.
Nie zagladalam od piatku i muszę nadrobić czytanie:-)
W sootę przyszła druga @ i czuję się jakby mnie coś rozjechało.Raz płaczę, raz się śmieję i wogóle masakra, moj mąż dziś wyjechał w delegację.Wróci dopiero w piątek więc jednym słowem do d... :-(
pozdrawiam Was i ściskam. udanego tygodnia dziewczynki.

reklama
Ewelka - ja też tak stwierdziłam na podstawie testów owu - te testy są po prostu do du*y , wychodziło , że nie ma owulacji a jednak była i to tak jak zwykle 14 dnia bo albo 14 albo 15 dnia począ sie nasz syn !
Gosia - co to za deprecha ? Wiesz @ to nic strasznego bo po @ zawsze jest ... jajeczkowanie :tak:

Dziewczyny pochlonęłam dzisiaj chyba z 2 kg żarcia , chyba nadrobie te kilogramy w ciągu tygodnia ! hihi :baffled:

Dlaczegotak wiem, że to nic stasznego, ale mnie jak juz coś dopadnie ostatnio to brak słów.Dogadac się ze mna nie mozna ;-) i ta pogoda dziś taka paskudna...
imię wybralaś fajniusie - podoba mi się. Ja dla chlopca chciałam Oliwier, Marcel albo Mateusz.

Witam mile Panie :-)

Ja wciaz NIE czekam na @... czy sie pojawi?! mam nadzieje, ze nie!!!

Ewelka- nie martw sie, bo po poronieniu 3 cykle moga byc bezowulacyjne, tak nasz organizm zabezpiecza sie przed kolejna ciaza. A wynika to z tego, ze mozemy byc np. oslabione i kolejna dzidzia nie mialaby szans :-(. Jest to bardzo normalne- tak mi mowil moj gin. Nie martw sie tylko poddaj chwili!!! :tak:a bedzie dobrze!:-) I jak mowi Dlaczegotak- testy owu. czasem sie myla, sama sie o tym przekonalam!

Dlaczegotak- sliczne imie!!!:tak::tak::tak:

gosia- ja tez mam taka jazde hormonalna jak ty. Normalnie nie moge sama ze soba wytrzymac!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Cześć babeczki

Ewelka - oprócz testów owu. mierz również temp., owulacja mogła się przesunąć( ja zaszłam w ciążę w 10 dc przy reglarnych 28 dniowych cyklach gdzie owu. powinna być 14 dnia), często jest tak,że jest mało śluzu a jest owu.

Gosiu - tak ta pogoda fatalnie wpływa na człowieka:-p

Dlaczegotak - 2 kg...no to nieźle :-D; gratuluję wyboru imienia:-)

muffy - no własnie ja też słyszałam o tych mozliwych 3 bezowulacyjnych cyklach ale miałam nadzieję ze mnie to nie będzie dotyczyć bo jak pytałam mojego ginka to powiedział ze z reguły owulacja wraca od razu, tylko czasami może nie wrócić od razu po zabiegu :-(
a Ty też masz jakieś "złe" doświadczenia z testami owu?
bo zaczynam się zastanawiac czy one są rzeczywiście skuteczne...:baffled:

a za Ciebie dalej kciukasy trzymam:tak:

Dlaczegotak - wolałabym jednak zeby to Twoja teoria była w moim przypadku prawdziwa....

Gosia - dlaczegotak ma rację - przetrzymasz tą straszną @ i potem będzie już tylko dobrze, bo będzie "jajko pękać":-)

Aga - no ja temperaturkę też mierzę i własnie wczoraj delikatnie skoczyła do 36,8 a dziś było 36,75 (wcześniej było między 36,3-36,65) ale ponieważ nie pokrywało się to z testami więc zgłupiałam....

Ewelka - jesli przez kolejne 3 dni będziesz miała podniesioną temp. to znaczy że owul. była;
Czy na testach cokolwiek Ci wychodziło, choćby cień drugiej kreseczki?

ewelka - to raczej jest w drugą stronę , poczytaj sobie ten wątek od początku , ile dziewczyn zaszło w ciążę jeszcze przed pierwszą @ po zabiegu !!!
około 14 dnia po zabiegu pojawia sie pierwsza owulacja a za ok 14 dni @ ale oczywiście nie jest to regułą ! trzymam kciuki , w krótce na pewno sie uda ! A co do testów owu to na ulotce pisze , ze jeśli wyjda 2 kreski , a jedna jest cieńsza lub bladsza to test jest negatywny ! To jest inaczej niż z testami ciążowymi ! Wiem bo po zabiegu zaszłam w 2 cyklu ( wcześniej przez 2 miechy brałam anty ) ale przez ten czas zużyłam 15 testów owulacyjnych. Wpierwszym cyklu wyszły ładne 2 krechy i nic a w drugim nie wyszły i prosze :-)

Ewelka- z testami jest roznie, mi test wyszed negatywnie(czyli II krechy ale jedna bardzo slaba- a powinna byc mocniejsza) i myslalam, ze nie mam owu. Akurat w dzien owu mialam odwiedzic gina na badania kontrolne i on powiedzial, ze wlasnie przed chwila pekl mi pecherzyk, czyli do owu doszlo!!! Ja nie ufam temu testowaniu (owu) nie wiem od czego to zalezy, ze jednym dziewczyna wychodza a innym nie!!! ja zrobilam ich w swoim zyciu zdecydowanie za duzo!!! :-) Mam nadzieje, ze u ciebie owu jednak byla :-):tak:

reklama
Dziewczyny !
Ja znowu dzisiaj posiałam panikę , od wczoraj kuło mnie w macicy ( szyjce ) rano przeszło , ale po południu tak zaczęlo kłuć , że się wystraszyłam , pomacałam szyjke i uznałam że coś jest nie tak :no: jak wrócił mąż z pracy władował mnie do auta i pojechaliśmy do gina.
Ginek sprawdził szyjke 4,6 cm na usg i 2,5 cm w badaniu palpacyjnym czyli wszystko w najlepszym porządku , zajrzał do środka , nic sie nie odkleja , nie ma łożyska przodującego ...wszystko super! Dostałam nawet zdjęcie siusiaka mojego syna. Powiedział mi że teraz to tak może boleć bo w bardzo szybkim tępie się rozrasta , a jak strasznie boli to mam wziąść nospę. I powiedział że moja szyjka się nie bedzie skracała.:-) stresa miałam na maxa , już widziałam skracającą sie szyjkę z rozwarciem na 2 palce, masakra ! Mam juz lekkiego shiza na tym punkcie ...

Ps- co do testów owulacyjnych to ja uważam ze są do du*y !

Do góry