reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Czikunia TSH na poziomie 4 nie będzie powodem poronienia. Gdyby było powyżej 10 można by było się zastanowić.
To na spokojnie rób badania, ważne że czujesz się zaopiekowana. Ordynator przed 40 rzadko się trafia. Ale może dzięki jego podejściu będziesz spokojniejsza. Nawet jak wszystkie badania wyjdą prawidłowo, to nie będziesz się aż tak stresować w kolejnej ciąży.

reklama
Napisze wam: przeciwciała ANA1, przeciwciała antykardiolipidowe igg igm, przeciwciała anty tpo, poziom homocysteiny, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, przeciwciała przeciw beta2, antykoagulant tocznia, 2 mutacją genu MTHFR, PAI -1, V R2, mutacją czynnika V Leiden, mutacją genu protrombiny, Kir i hla-c
Wow dużo tego. Ale też jak się nie mylę sa tu badania na zespół antyfosfolipidowy i trombofilie między innymi

Ja robiłam cały pakiet na testdna. Przysyłają zestaw do pobrania próbki. Wyniki szybko były. Miałam też u nich konsultacje z genetykiem.
Niecale 390 chyba.
Ja za samo badanie PAI-1 w alab zapłaciłam ponad 500 zł....nie wiem skąd ta cena się wzięła :o teraz to trudno. Resztę badan będę porównywać a nie polecę do laboratorium przy szpitalu.

Ja za samo badanie PAI-1 w alab zapłaciłam ponad 500 zł....nie wiem skąd ta cena się wzięła :o teraz to trudno. Resztę badan będę porównywać a nie polecę do laboratorium przy szpitalu.
No ja szukałam zawsze w kilku miejscach bo ceny są różne. Jeździłam po różnych labach. A właśnie mutacje i KIRy robiłam przez wysyłkę próbek.

Niestety, duże sieci mają te badania genetyczne drogie, dlatego poczta pantoflową polecamy TestDNA. Może się okazać, że jak teraz będziesz chciała robić V Leiden VR2 i mutwcje protrombiny, to i tak bardziej ci się opłaca TestDNA, mimo że PAI zrobi Ci Alab. Ewentualnie może jeszcze Alab zgodziłby się wycofać Twoje zlecenie i w tej cenie zrobic Ci inne badanie, np. kariotyp?

reklama
Niestety, duże sieci mają te badania genetyczne drogie, dlatego poczta pantoflową polecamy TestDNA. Może się okazać, że jak teraz będziesz chciała robić V Leiden VR2 i mutwcje protrombiny, to i tak bardziej ci się opłaca TestDNA, mimo że PAI zrobi Ci Alab. Ewentualnie może jeszcze Alab zgodziłby się wycofać Twoje zlecenie i w tej cenie zrobic Ci inne badania
Nie będę już kombinować, trudno:p dowiem się w diagnostyce ile kosztuje badanie v r2. A badanie kir i hla-c tez robi się do 6 tyg po poronieniu?? Orientuje się ktoś???

Do góry