reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny ja dzisiaj podczas odbioru karty wypisu ze szpitala spotkałam swojego lekarza. Dostałam całą listę badań, które mam wykonac do 6 tygodnia po poronieniu. W ogóle jestem w szoku, że kazał zrobic jakieś badania odnoście łuszczycy...czy łuszczyca ma jakiś związek???
A wstawisz foto listy?

Napisze wam: przeciwciała ANA1, przeciwciała antykardiolipidowe igg igm, przeciwciała anty tpo, poziom homocysteiny, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, przeciwciała przeciw beta2, antykoagulant tocznia, 2 mutacją genu MTHFR, PAI -1, V R2, mutacją czynnika V Leiden, mutacją genu protrombiny, Kir i hla-c

Napisze wam: przeciwciała ANA1, przeciwciała antykardiolipidowe igg igm, przeciwciała anty tpo, poziom homocysteiny, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, przeciwciała przeciw beta2, antykoagulant tocznia, 2 mutacją genu MTHFR, PAI -1, V R2, mutacją czynnika V Leiden, mutacją genu protrombiny, Kir i hla-c
Jestem pod wrażeniem że lekarz dał Ci tyle badań. Do tej pory nie spotkałam się z czymś takim. Widać że człowiek ogarnięty :)

Jestem pod wrażeniem że lekarz dał Ci tyle badań. Do tej pory nie spotkałam się z czymś takim. Widać że człowiek ogarnięty :)
Jest to młody lekarz przed 40 ;) chce mu się, jak pisałam wcześniej jest on ordynatorem u mnie w szpitalu w dużym mieście wojewódzkim, mnóstwo moich koleżanek do niego chodzi I sa bardzo zadowolone, bo ma nowoczesne podejście;)

Jestem pod wrażeniem ginekologa, mam nadzieję, że się dobrze Tobą zaopiekuje. Co do ana1, to sprawdź w cenniku czy ana2 nie jest w tej samej cenie lub ciut droższe, wtedy warto zrobić ana2. A mutacje zrobisz w dobrej cenie w TestDNA. A TSH miałaś robione niedawno?

reklama
Jestem pod wrażeniem ginekologa, mam nadzieję, że się dobrze Tobą zaopiekuje. Co do ana1, to sprawdź w cenniku czy ana2 nie jest w tej samej cenie lub ciut droższe. A mutacje zrobisz w dobrej cenie w TestDNA. A TSH miałaś robione niedawno?
Tsh mialam robione w ciazy I wyszło 4....wysokie i właśnie do niego wtedy się zgłosiłam, dostałam od razu euthyrox ale możliwe, że już było za późno. Hormonalne mam zrobić jak moje hormony się uspokoją po poronieniu.

Do góry