reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja ze swojej strony dodam , że po ciążach biochemicznych zachodziłam w kolejne max w 2 cyklu. Raz nawet nie doczekałam pierwszej @ i byłam znowu w ciąży. Tylko że u mnie problem pozostał niezdiagnozowany jeżeli chodzi o biochemiczne.

Po poronieniu zbadałam: tsh, f3, f4, fsh, lh, homocysteinę, progesteron, b12, d3, amh, sprawdzałam czy nie mam IO. Mąż miał zbadać nasienie ale nie zdążył.
W ciąży brałam dupka do 13tc, heparynę przez jakiś czas (w czasie trwania covidu i trochę po nim).
Po jakim czasie od poronienia robiłaś badania ?? Pytam bo wizytę mam dopiero 15 grudnia u mojego lekarza będę 6 tyg po poronieniu a czytałam, że niektóre badania robi się do 6 tyg po poronieniu. Nie wiem czy robic coś na własną rękę czy poczekać spokojnie do wizyty, skoro lekarz kazał poczekać i zapewnił ze zrobi wszystko zeby znaleźć u mnie przyczynę.

Czyli już po ostatnim posiłku? Mam niestety wrażliwy żołądek, na inne tabletki nie reaguje źle, jedynie na magnez o_O więc chcę minimalizować ryzyko.
Wg mnie zdecydowanie z kolacją, próbowałam brac acard przed samym snem i 3 dni zwijalam się w nocy z bolu, zaczynał się 2-3h po dawce i spowodowany był super podrażnioną dwunastnicą. Tez mam wrażliwą wyściółkę żołądka i właśnie dwunastnicy. Działanie acardu nie jest gorsze, jeśli weźmiesz go chwile wcześniej, wg badań po prostu w ciazy działał lepiej na noc, niż rano.

Wg mnie zdecydowanie z kolacją, próbowałam brac acard przed samym snem i 3 dni zwijalam się w nocy z bolu, zaczynał się 2-3h po dawce i spowodowany był super podrażnioną dwunastnicą. Tez mam wrażliwą wyściółkę żołądka i właśnie dwunastnicy. Działanie acardu nie jest gorsze, jeśli weźmiesz go chwile wcześniej, wg badań po prostu w ciazy działał lepiej na noc, niż rano.
Dziękuję :)

reklama
Do góry