reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja ze swojej strony dodam , że po ciążach biochemicznych zachodziłam w kolejne max w 2 cyklu. Raz nawet nie doczekałam pierwszej @ i byłam znowu w ciąży. Tylko że u mnie problem pozostał niezdiagnozowany jeżeli chodzi o biochemiczne.

Po poronieniu zbadałam: tsh, f3, f4, fsh, lh, homocysteinę, progesteron, b12, d3, amh, sprawdzałam czy nie mam IO. Mąż miał zbadać nasienie ale nie zdążył.
W ciąży brałam dupka do 13tc, heparynę przez jakiś czas (w czasie trwania covidu i trochę po nim).
Po jakim czasie od poronienia robiłaś badania ?? Pytam bo wizytę mam dopiero 15 grudnia u mojego lekarza będę 6 tyg po poronieniu a czytałam, że niektóre badania robi się do 6 tyg po poronieniu. Nie wiem czy robic coś na własną rękę czy poczekać spokojnie do wizyty, skoro lekarz kazał poczekać i zapewnił ze zrobi wszystko zeby znaleźć u mnie przyczynę.

Czyli już po ostatnim posiłku? Mam niestety wrażliwy żołądek, na inne tabletki nie reaguje źle, jedynie na magnez o_O więc chcę minimalizować ryzyko.
Wg mnie zdecydowanie z kolacją, próbowałam brac acard przed samym snem i 3 dni zwijalam się w nocy z bolu, zaczynał się 2-3h po dawce i spowodowany był super podrażnioną dwunastnicą. Tez mam wrażliwą wyściółkę żołądka i właśnie dwunastnicy. Działanie acardu nie jest gorsze, jeśli weźmiesz go chwile wcześniej, wg badań po prostu w ciazy działał lepiej na noc, niż rano.

Wg mnie zdecydowanie z kolacją, próbowałam brac acard przed samym snem i 3 dni zwijalam się w nocy z bolu, zaczynał się 2-3h po dawce i spowodowany był super podrażnioną dwunastnicą. Tez mam wrażliwą wyściółkę żołądka i właśnie dwunastnicy. Działanie acardu nie jest gorsze, jeśli weźmiesz go chwile wcześniej, wg badań po prostu w ciazy działał lepiej na noc, niż rano.
Dziękuję :)

reklama
Do góry