reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A kto powiedział że robiłam krzywą w ciąży? Robiłam po pierwszej @ po poronieniu po uzgodnieniu z diabetologiem (aby hormony ciążowe zeszły). Badanie było robione przed wdrożeniem leczenia. Metaforminę biorę od końca czerwca (po odebraniu wynikow badani i diagnozie lekarza) - w ciążę zaszlam teraz, test robiony w zeszły czwartek. Jutro idę na badania ale dostałam tylko glukozę na czczo i mam zbadać przy lekach więc nic nie odstawiam - z resztą za bardzo się boję odstawić więc i tak inaczej bym nie zrobiła.
No napisałaś tylko tyle, że diabetolog stwierdził cukrzycę ciążową, więc jak mogłam to odebrać w inny sposób? Nie śledzę historii każdej kobiety na tym forum. A ciąży gratuluję 😊 co do krzywej to ewidentnie widać, że coś nie gra skoro bierzesz leki a glukoza w 2h rośnie a nie spada, więc nie dziwię się, że lekarz "pogroził" insuliną poposiłkową i zapewne wieczorną 😊

reklama
No napisałaś tylko tyle, że diabetolog stwierdził cukrzycę ciążową, więc jak mogłam to odebrać w inny sposób? Nie śledzę historii każdej kobiety na tym forum. A ciąży gratuluję 😊 co do krzywej to ewidentnie widać, że coś nie gra skoro bierzesz leki a glukoza w 2h rośnie a nie spada, więc nie dziwię się, że lekarz "pogroził" insuliną poposiłkową i zapewne wieczorną 😊
Na razie jestem na samym początku ciąży, mam nadzieję że jednak uda się samą dietą. Cukrzyca ciazowa zdiagnozowana z powodu wcześniejszych wyników krzywej + cukrzycy ciążowej w poprzedniej ciąży. No i 2ch poronien spowodowanych najpewniej przez skoki cukru/insuliny bo wszystkie pozostale badania wyszly w normie - ppza AMH, ktore wyszło mi 0,26... wiek 36, jak urodę będzie 37 skończone- bo jednak mam nadzieję że tym razem będzie inaczej. Już samo to że nie kłamię jest dla mnie wielkim sukcesem i tak jakoś patrzę na to wszystko optymistycznie - 2 poprzednie plamienia non stop od początku mimo brania progesteronu. I dziękuję :)

Naprawdę przez skoki cukru można stracić ciążę? Ja od zawsze mam cukier powyżej 90 max 105 na czczo a po jedzeniu to już wogóle strasznie ale byłam kilka razy u diabetologa i nigdy nie widział żadnego problemu bo "to są wartości wysokie ale prawidłowe ". Dopiero w tej ciąży endokrynolog zwrócił uwagę, że mam za wysoki cukier No ale było już za późno bo serce przestało bić tydzień wcześniej.
Mi diabetolog powiedział że przy problemach z cukrem może być problem z zajściem w ciążę.
U mnie wyszła IO brałam metę i zaszłam zaraz w ciążę .... I ja donosilam. Nie wiem na ile pomógł diabetolog ale wierzę że to ten cukier robił problemy xd

Dziewczyny, wyszła mi hiperprolaktynemia. Tak w szpitalu mi mówią. Czyli ten dostinex od Jerzak bardzo dobrze ze mi dała.
Coś o tym schorzeniu słyszałyście? Same leki pomogą?
Diostinex pomoże ;) z tego co wiem on szybko zbija prolaktyne ;)

A kto powiedział że robiłam krzywą w ciąży? Robiłam po pierwszej @ po poronieniu po uzgodnieniu z diabetologiem (aby hormony ciążowe zeszły). Badanie było robione przed wdrożeniem leczenia. Metaforminę biorę od końca czerwca (po odebraniu wynikow badani i diagnozie lekarza) - w ciążę zaszlam teraz, test robiony w zeszły czwartek. Jutro idę na badania ale dostałam tylko glukozę na czczo i mam zbadać przy lekach więc nic nie odstawiam - z resztą za bardzo się boję odstawić więc i tak inaczej bym nie zrobiła.
Dobrze ze bierzesz metę i jej nie odstawiłaś. Mam nadzieję że lekarz nie każe ci jej przy ciazy odstawić :)

Diostinex pomoże ;) z tego co wiem on szybko zbija prolaktyne ;)

Dobrze ze bierzesz metę i jej nie odstawiłaś. Mam nadzieję że lekarz nie każe ci jej przy ciazy odstawić :)
Nie, nie każe już mamy to omówił. Dzis dzień @ i przywitali mnie dość obfite plamienie... Tak więc bez paniki się nie obędzie i lecę na progesteron i betę i pewnie jutro lekarz bo progesteronu mam za mało zeby przyjmowac w zwiekszonej dawce do planowej wizyty :/

Nie, nie każe już mamy to omówił. Dzis dzień @ i przywitali mnie dość obfite plamienie... Tak więc bez paniki się nie obędzie i lecę na progesteron i betę i pewnie jutro lekarz bo progesteronu mam za mało zeby przyjmowac w zwiekszonej dawce do planowej wizyty :/
Trzymaj się. Plamienie w czasie ciąży to zawsze niepokój🥺

Dziewczyny co sądzicie o testach z rosmana? Takich jak na zdjęciu. Czy one często przekłamują? Ten na zdjęciu to mój z dzisiaj i zwyczajnie nie dowierzam 🙂

Załączniki

• Screenshot_20211026-080728_Gallery.jpg
    Screenshot_20211026-080728_Gallery.jpg
    405 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Do góry