reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hehe no jakby mi na tych zębach nie zależy bo super sobie radzi z jedzeniem nawet bez nich ale bardziej te jej marudzenie mi doskwiera 🤣

Ojjj czas tak leci szybko, nim się obejrzę a mi się macierzyński skończy.
Super że już jestes tak blisko, a na jaki szpital się w końcu zdecydowałaś?? Jak sobie przypomnę ze ja chodziłam do 42tygodnia i robiłam masę kilometrów na końcówce po to żeby coś ruszyć to az mi się śmiać chce 😆 finalnie i tak nic nie ruszyło. Ale u mnie na ostatniej wizycie u doktorka to nawet rozwarcia na palec chyba nie było z tego co pamiętam a jak u Ciebie już czuje główke to jesteś blisko ☺☺
No właśnie jak przeczytałam , ze ma już 9 msc to pomyslalam, ze zaraz masz koniec macierzyńskiego 😦🙈
Rodzic będę w Redlowie. Położna mi polecała i Piatkowski w sumie tez.
Kurczę 42 tygodnie to jest masakra 🙈 a Ty w końcu urodziłaś naturalnie, bo nie pamietam?
u mnie rozwarcia nie ma tez póki co :D

reklama
No właśnie jak przeczytałam , ze ma już 9 msc to pomyslalam, ze zaraz masz koniec macierzyńskiego 😦🙈
Rodzic będę w Redlowie. Położna mi polecała i Piatkowski w sumie tez.
Kurczę 42 tygodnie to jest masakra 🙈 a Ty w końcu urodziłaś naturalnie, bo nie pamietam?
u mnie rozwarcia nie ma tez póki co :D
Nie nie ja miałam wywoływany poród a uwierz mi cudowalam nawet z lewatywą pod koniec 🤣 skakanie na piłce, dużo bardzo chodzenia, sprzątanie na błysk i nic 😆 więc jeśli i lou Ciebie się sprawdzi teoria Piątkowskiego to tylko się cieszyć :)

Dziś już jestem po badaniach w szpitalu i lekarze stwierdzili ze w mojej macicy najprawdopodobniej zalega zarodek!, myślałam ze się przewróce jak mi to oznajmili... dwa miesiące temu tabletki i łyżeczkowanie, a oni mi dzisiaj mówią ze mądry człowiek może się pomylić a idiota myli się dwa razy i zrobią wszystko żeby nie wyjsc na idiotów.

Dziś już jestem po badaniach w szpitalu i lekarze stwierdzili ze w mojej macicy najprawdopodobniej zalega zarodek!, myślałam ze się przewróce jak mi to oznajmili... dwa miesiące temu tabletki i łyżeczkowanie, a oni mi dzisiaj mówią ze mądry człowiek może się pomylić a idiota myli się dwa razy i zrobią wszystko żeby nie wyjsc na idiotów.
Masakra 😱

O masakra!!!

Nie oglądaj takich rzeczy. To jak wkładanie noża do rany i dźganie.
Dobrze Cię rozumiem. Kiedyś ciężko mi było nawet oglądać reklamy z bobasami. Więc czytałam odcięłam się od mediów. Trochę poszłam w stronę pracoholizmu(nie polecam)
Życie cholera nie jest sprawiedliwe i każdą starającą się dłuższy czas kobietę (lub taką po stracie) bolą takie rzeczy. Mnie też raził swego czasu taki ekshibicjonizm i obnoszenie się ciąża, macierzyństwem.
Po prostu tego nie oglądaj.
Przytulam i wierzę że Twoje marzenie kiedyś się spełni ❤️
Ja przemogłam zazdrość, odwracanie się od dzieci, wyłączanie emocji i zaczęłam przelewać miłość na chrześniaczkę 😍 jestem mamą chrzestną i jestem z tego dumna 🙂 i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła jej sprawić towarzysza/towarzyszkę zabaw (ma 1,5 roczku) 😁 To mi pomaga...pozwalanie sobie na emocje 🙂

Nie nie ja miałam wywoływany poród a uwierz mi cudowalam nawet z lewatywą pod koniec 🤣 skakanie na piłce, dużo bardzo chodzenia, sprzątanie na błysk i nic 😆 więc jeśli i lou Ciebie się sprawdzi teoria Piątkowskiego to tylko się cieszyć :)
Nie strasz 😃 bardzo nie chce wywoływania, ale wiem, ze nie mam co dyskutować, bo dziecko samo zdecyduje 😅 mi jeszcze Piatkowski powiedział - umyje pani okna w mieszkaniu i urodzi. Mhm 😂
A gdzie Ty rodzilas? Gdzieś w Gdańsku chyba?

Oo super! Miałaś 3 pod rząd czy to się jakoś rozłożyło? Czyli jest szansa że jeszcze będę mamą bo już powoli mnie czarne myśli nachodzą 😑.
No pewnie ze będziesz mama ;) wiesz co, pierwszy zabieg 27.04.2017, drugi po 6tyg bo mega skrzepy się porobiły i organizm nie mógł zrobię poradzić.... trzeci zabieg 27.11.2017. W ciążę zaszłam w sierpniu 2018, córka z kwietnia 2019, wszystko z szyjka było ideolo ;)

Dramat.... Nawet sobie nie wyobrażam co musisz czuć :(

Ja przemogłam zazdrość, odwracanie się od dzieci, wyłączanie emocji i zaczęłam przelewać miłość na chrześniaczkę 😍 jestem mamą chrzestną i jestem z tego dumna 🙂 i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła jej sprawić towarzysza/towarzyszkę zabaw (ma 1,5 roczku) 😁 To mi pomaga...pozwalanie sobie na emocje 🙂
Fajnie ze znalazłaś sposób który Ci pomaga :)

reklama
Czy Wy też dziś nie możecie patrzeć na FB j Instagrama? Wszędzie foteczki i relacje, albo z brzuchami i podpisami "mój pierwszy dzień matki" albo z niemowlakami i rzyganie tęcza.
Mam wrażenie, że z moich znajomych tylko u mnie nic...znowu się poryczalam, staram się tak dużo nie myśleć, ale jak widzę te zdjęcia, to robi mi się tak cholernie przykro...😭
Miałam podobnie...ale nic to, motywuję się do dalszej walki :)

Do góry