Słoneczko świeci
Fanka BB :)
@Magda_krk a i jeśli masz aplikacje luxmed to powinnaś mieć dostęp do czatu z położna, położne tez opiekują się kobietami w ciąży, tylko nie mogą przypisywać leków.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie chodzi o to, że ja nawet nie mogę stanąć na nogach bo się przewracam przez zawroty głowy i od razu wymiotuję. Jakiś dramat.Widziałam, ze dziewczyny na forum miały gorączkę w ciąży i nic się nie stało zarodkowi. Może zadzwoń na 999 i zapytaj się co robić, ja jak miałam poronienie to zadzwoniłam i mi powiedzieli do jakiego szpitala mam jechać, bo tez przez koronę nie wiedziałam gdzie mogę, wiec oni mogą doradzić, niekoniecznie trzeba wzywać karetkę.
to raczej potrzebny jest bezzwłoczny kontakt z lekarzem, proponuje 999Właśnie chodzi o to, że ja nawet nie mogę stanąć na nogach bo się przewracam przez zawroty głowy i od razu wymiotuję. Jakiś dramat.
Jak ma kto ci pomóc, to choćby orsalit dla dzieci pij. Tylko nic do niego nie dodawaj, bo straci osmolarnosc. Najlepiej rozrobić w letniej wodzie. Jest łatwo przyswajalny. To elektrolity. Musisz pić i jeść. Ugotuj sam ryż na wodzie i jedz po troszeczku. Jak się odwodnisz, to wymioty będą silniejsze a ty słabsza. Skoczy wtedy jeszcze bardziej gorączka, bo przy odwodnieniu niestety tak się dzieje. Spróbuj. A potem paracetamol w czopkach by nie obciążać żołądka. Każdy spadek temp jest dobry nawet o pół stopnia. A najlepiej jedz na izbę przyjęć i niech cię na oddziale położą. Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo.Właśnie chodzi o to, że ja nawet nie mogę stanąć na nogach bo się przewracam przez zawroty głowy i od razu wymiotuję. Jakiś dramat.
Jedz na leżąco, to pomaga na mdłości, miej zawsze coś do jedzenia na szafce nocnej.Właśnie chodzi o to, że ja nawet nie mogę stanąć na nogach bo się przewracam przez zawroty głowy i od razu wymiotuję. Jakiś dramat.
Ja od 3 tyg biore SSRI, bo nie dawalam rady z moimi lękami i wlasnie chyba zatrzymal mi sie okres...test negatywny a dzis 30 dc. Nie wiedzialam, ze tak moze sie dziac i juz nie wiem co robic, przedwczoraj przeryczalam caly wieczor. Zastanawialam sie czy juz nie rzucic tych lekow.@agaaataaaa co u Ciebie?
Czemu nie można sushi?
Ja jem od początku ciąży sushi z grillowana ryba albo w tempurze. Ja nawet wole tempure czy grill bardziej niż suroweMożna z pieczoną rybką, albo w tempurze.
Edit: Niby nie można surowej ryby w ciąży, ale teraz czytam, że jeżeli jest dobrze przygotowana przez sushi chefa to można jeść w ciąży.
Oczywiście, ze przyjadą, musza. Ale możliwe, ze będzie to trwało kilka dni. Do moich teściów przyjechali chyba po 3 czy 4 dniach od zgłoszenia. Teściowie nie maja auta i nie mieli jak dojechać na test.Brałam co 4godziny, niestety już za późno, zarodek już się przegrzewa. Może się nie uszkodzi
Co do testu, jest szansa, że ktoś przyjedzie mi go zrobić? Nie mogę ustać na nogach samodzielnie, nie będę w stanie nigdzie dojeżdżać, żeby stać w kolejce.
Trzymaj się kochanaJa od 3 tyg biore SSRI, bo nie dawalam rady z moimi lękami i wlasnie chyba zatrzymal mi sie okres...test negatywny a dzis 30 dc. Nie wiedzialam, ze tak moze sie dziac i juz nie wiem co robic, przedwczoraj przeryczalam caly wieczor.