reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Widziałam, ze dziewczyny na forum miały gorączkę w ciąży i nic się nie stało zarodkowi. Może zadzwoń na 999 i zapytaj się co robić, ja jak miałam poronienie to zadzwoniłam i mi powiedzieli do jakiego szpitala mam jechać, bo tez przez koronę nie wiedziałam gdzie mogę, wiec oni mogą doradzić, niekoniecznie trzeba wzywać karetkę.
Właśnie chodzi o to, że ja nawet nie mogę stanąć na nogach bo się przewracam przez zawroty głowy i od razu wymiotuję. Jakiś dramat.

Właśnie chodzi o to, że ja nawet nie mogę stanąć na nogach bo się przewracam przez zawroty głowy i od razu wymiotuję. Jakiś dramat.
Jak ma kto ci pomóc, to choćby orsalit dla dzieci pij. Tylko nic do niego nie dodawaj, bo straci osmolarnosc. Najlepiej rozrobić w letniej wodzie. Jest łatwo przyswajalny. To elektrolity. Musisz pić i jeść. Ugotuj sam ryż na wodzie i jedz po troszeczku. Jak się odwodnisz, to wymioty będą silniejsze a ty słabsza. Skoczy wtedy jeszcze bardziej gorączka, bo przy odwodnieniu niestety tak się dzieje. Spróbuj. A potem paracetamol w czopkach by nie obciążać żołądka. Każdy spadek temp jest dobry nawet o pół stopnia. A najlepiej jedz na izbę przyjęć i niech cię na oddziale położą. Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo.

Jedz na leżąco, to pomaga na mdłości, miej zawsze coś do jedzenia na szafce nocnej.
Otworzysz oczy po spaniu i chrupnij sobie coś, potem popij i odruch wymiotny nie powinien się pojawić.
Do tego czopki jak nie możesz łykać leków.
I połóż się w wannie napełnionej letnia woda.

Wydaje mi się że 38 to jeszcze nie jest aż tak źle. Ale musisz jeść, bo jak nie jesz to organizm nie ma jak walczyć.

W aptece są specjalne preparaty na mdłości. Niektóre babeczki mówią, że pomagają.

Jesli do wieczora sie nie poprawi to do szpitala pod kroplówkę, bo nie możesz się odwodnić. Bez jedzenia i picia nic nie wskórasz w walce z chorobą.

Ja od 3 tyg biore SSRI, bo nie dawalam rady z moimi lękami i wlasnie chyba zatrzymal mi sie okres...test negatywny a dzis 30 dc. Nie wiedzialam, ze tak moze sie dziac i juz nie wiem co robic, przedwczoraj przeryczalam caly wieczor. Zastanawialam sie czy juz nie rzucic tych lekow.

Ostatnia edycja:
Czemu nie można sushi?
Można z pieczoną rybką, albo w tempurze.
Edit: Niby nie można surowej ryby w ciąży, ale teraz czytam, że jeżeli jest dobrze przygotowana przez sushi chefa to można jeść w ciąży.
Ja jem od początku ciąży sushi z grillowana ryba albo w tempurze. Ja nawet wole tempure czy grill bardziej niż surowe :)

Brałam co 4godziny, niestety już za późno, zarodek już się przegrzewa. Może się nie uszkodzi🥺😭

Co do testu, jest szansa, że ktoś przyjedzie mi go zrobić? Nie mogę ustać na nogach samodzielnie, nie będę w stanie nigdzie dojeżdżać, żeby stać w kolejce.
Oczywiście, ze przyjadą, musza. Ale możliwe, ze będzie to trwało kilka dni. Do moich teściów przyjechali chyba po 3 czy 4 dniach od zgłoszenia. Teściowie nie maja auta i nie mieli jak dojechać na test.
Na mdłości ponoć pomagają banany. Musisz jesc! Wiem, ze Ci ciężko, ale musisz

reklama
Do góry