reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A próbowałaś okładów?
Moim zdaniem nie ma co się przed testem wzbraniać, bo jednak może być tak, że będziecie potrzebować pomocy. Głupio by było, gdyby szpital zrobił test przy przyjęciu i test wyszedł dodatni i zaczął Was dalej odsyłać. Kupcie sobie chociaż pulsoksymetr - choćby na allegro z dostawą do domu.
Mamy pulsoksymetr🙂 mama mi kupiła, u mnie saturacja w porzadku, mąż ma 92. Zadzwonię dzisiaj do sanepidu, bo z lux medu nie dają skierowań na test.

reklama
A bierzesz paracetamol? Musisz brać na zbicie. 1000 mg co 6 h, maksymalnie 4000 mg na dobę.
Próbowałam chłodnej kąpieli w wannie, spadło mi d 37,3 ale po 30min wzrosło do 38,6. Teraz mam cały czas 38, czasem uda mi się zbic do 37.7 ale temperatura wraca po godzinie. Nie mogę nic jeść, nawet po herbatach mam odruch wymiotny, czasem uda mi się wcisnąć biszkopta ale potem jest mi tylko bardziej niedobrze. Zaczelo mnie boleć mocniej podbrzusze. Boję się, że to covid i boję się, że ta infekcja zniszczy mi zarodek [emoji22]

ile brałaś? Regularnie trzeba brać apap żeby zadziałał. Gorączka jest bardziej niebezpieczna dla dziecka niż leki!
Rozłup sobie tabletke na łyżeczce, dodaj kropelke herbaty i połykaj w ten sposób.
Brałam apap, który ma paracetamol ale gorączka w ogóle nie spadała. Teraz już tylko gorące herbatki bo leków nie mogę, wszystko już zwracam[emoji1751] nawet biszkopty.

ile brałaś? Regularnie trzeba brać apap żeby zadziałał. Gorączka jest bardziej niebezpieczna dla dziecka niż leki!
Rozłup sobie tabletke na łyżeczce, dodaj kropelke herbaty i połykaj w ten sposób.
Brałam co 4godziny, niestety już za późno, zarodek już się przegrzewa. Może się nie uszkodzi🥺😭

Co do testu, jest szansa, że ktoś przyjedzie mi go zrobić? Nie mogę ustać na nogach samodzielnie, nie będę w stanie nigdzie dojeżdżać, żeby stać w kolejce.

reklama
Brałam co 4godziny, niestety już za późno, zarodek już się przegrzewa. Może się nie uszkodzi🥺😭

Co do testu, jest szansa, że ktoś przyjedzie mi go zrobić? Nie mogę ustać na nogach samodzielnie, nie będę w stanie nigdzie dojeżdżać, żeby stać w kolejce.
Widziałam, ze dziewczyny na forum miały gorączkę w ciąży i nic się nie stało zarodkowi. Może zadzwoń na 999 i zapytaj się co robić, ja jak miałam poronienie to zadzwoniłam i mi powiedzieli do jakiego szpitala mam jechać, bo tez przez koronę nie wiedziałam gdzie mogę, wiec oni mogą doradzić, niekoniecznie trzeba wzywać karetkę.

Do góry