reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć! Byłam u lekarza, pęcherzyk mam w macicy wg pomiarów 4tc i 6dni, na razie bez zarodka i ciałka żółtego. Już wiem co mam w tym lewym bolącym jajniku - dwie cysty, jedna ma wyrzuty krwi, druga jest jakaś dziwna do obserwacji czy nie jest pozamaciczna. Dzisiaj zrobiłam kolejna betę, za trzy dni mam skontrolować przyrost.
Za tydzień kolejne usg, żeby kontrolować czy się zarodek w jajniku nie pojawi i czy cysty się nie powiększają jeśli tak to szpital. Jeśli przez ten tydzień zacznę plamic mam od razu jechać do szpitala. Przepisał mi duphaston. Ta ciąża też nie jest do końca normalna, ale mam nadzieję, że się wszystko ułoży🙂 że cysty się wchłoną i pojawi się zarodek tylko w macicy. Staram się tym nie denerwować bo już i tak przed wizytą zmierzyłam sobie puls i miałam 129 z nerwów. Trzymajcie za mnie kciuki.
Najważniejsze, że jest pęcherzyk. Teraz trzymam kciuki za dalszy rozwój 😊
@Zagadka19 a Ty masz wynik kolejnej bety ?
Tak, kolejnego dnia miałam bete 360, więc rowno 50% wiecej przez dzień 😊 w piątek mam lekarza, to może juz cos bedzie widac.

reklama
Cześć dziewczyny. Pisałam ostatnio, że lekarz miesiąc po poronieniu przy kontroli stwierdził, że coś jeszcze zostało i trzeba zrobić zabieg. W międzyczasie inny lekarz stwierdził, że wszystko ładnie się oczyściło i jest wszystko w jak najlepszym porządku. Dwie różne opinie. Poszłam więc do jeszcze jednego lekarza, żeby mieć 3 opinie i podjąć wtedy decyzję, czy na zabieg iść czy nie. Trzeci lekarz też stwierdził, że wszystko ładnie oczyszczone. W międzyczasie zrobiłam też betę, wyszła 1 więc to też potwierdziło mnie w tym, że zabiegi nie potrzebuje.
Pisze o tym, bo może jeszcze komuś zdarzy się taka sytuacja - moja rada, nie słuchajcie jednej opinii. Teraz bym była po zabiegu którego wcale nie musiałabym mieć.
Generalnie to muszę sobie w końcu dobrego lekarza znaleźć, bo serio zwariować można 😉

Miałam wyjechać do Roztoczańskiego Parku Narodowego ale wyjazd przełożony, utknęłam w Krakowie dopóki się sytuacja nie wyjaśni. Tęsknię za przyrodą, miałam jechać już w poprzedni weekend. Ale jak ciążą się utrzyma będę tam jeździć regularnie🙂🌲☘️🌿🌱🍃
:) ja czuje duży wpływ natury, siedzę na balkonie i mam akurat prawie las i ptaszki śpiewają, od razu lepiej się czuje, polecam :)

Cześć! Byłam u lekarza, pęcherzyk mam w macicy wg pomiarów 4tc i 6dni, na razie bez zarodka i ciałka żółtego. Już wiem co mam w tym lewym bolącym jajniku - dwie cysty, jedna ma wyrzuty krwi, druga jest jakaś dziwna do obserwacji czy nie jest pozamaciczna. Dzisiaj zrobiłam kolejna betę, za trzy dni mam skontrolować przyrost.
Za tydzień kolejne usg, żeby kontrolować czy się zarodek w jajniku nie pojawi i czy cysty się nie powiększają jeśli tak to szpital. Jeśli przez ten tydzień zacznę plamic mam od razu jechać do szpitala. Przepisał mi duphaston. Ta ciąża też nie jest do końca normalna, ale mam nadzieję, że się wszystko ułoży🙂 że cysty się wchłoną i pojawi się zarodek tylko w macicy. Staram się tym nie denerwować bo już i tak przed wizytą zmierzyłam sobie puls i miałam 129 z nerwów. Trzymajcie za mnie kciuki.
Super wiadomość 😊 teraz proszę już o same takie dobre wiadomości 😊

Teraz się boję, że beta jest za wysoka dla 4+6, że jednak będę miała wewnątrzmaciczną i pozamaciczną 🙈 byłam o wiele spokojniejsza przed wizytą u lekarza. Teraz będę się martwić do przyszłego usg w poniedziałek. W czwartek idę na kolejną betę. Chociaż uspokajał mnie, że gdyby tak się stało to da się usunąć pozamaciczną i zostawić wewnątrzmaciczną. Pocieszam się tym, że nie spada.

Załączniki

• Screenshot_20210419-192650_Chrome.jpg
    Screenshot_20210419-192650_Chrome.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Teraz się boję, że beta jest za wysoka dla 4+6, że jednak będę miała wewnątrzmaciczną i pozamaciczną 🙈 byłam o wiele spokojniejsza przed wizytą u lekarza. Teraz będę się martwić do przyszłego usg w poniedziałek. W czwartek idę na kolejną betę. Chociaż uspokajał mnie, że gdyby tak się stało to da się usunąć pozamaciczną i zostawić wewnątrzmaciczną.
Nie martw się na zapas, fajnie, ze w przypadku pozamacicznej jest opcja zostawienia wewnatrzmacicznej. Głowa do góry, trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :) i koniecznie wybierz się chociaż na spacer do parku 🌲🌳🌼

reklama
Do góry