reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny nie wiem co myśleć . Za 11dni mam mieć okres . Tymczasem szyjka macicy jest głęboko w pochwie tak że ledwo mogę ją dotknąć i jest naprawdę taka miękka . Na dodatek jest biały gęsty śluz . Dodam że śluz nie wygląda jak twarożek ani nie ma nieprzyjemnego zapachu . Wcześniej miałam skorcze jakby na dole brzucha ale ustały . Nie mam też żadnych dolegliwości bólowych ani swędzenia . Któras może wiedzieć o co chodzi ?

Tez nie miałam objawów infekcji, wiec brak objawów to nie potwierdzenie braku infekcji.

Do okresu masz jeszcze tyle, ze nawet jeśli doszło do zapłodnienia, to jeszcze nie do zagnieżdżenia, po którym dopiero możesz zauważyć jakiekolwiek objawy ciążowe.

Wiele dziewczyn obserwujących szyjkę narzeka na brak konsekwencji w jej ustawieniu wiec tym to bym w ogóle się nie przejmowała.

Wiec w zasadzie jaki problem?

reklama
A powiedz czy ta owulację miałaś monitorowana u lekarza czy po prostu onserwujess organizm i wiesz że była ? Bo może właśnie teraz są dni płodne, coś się mogło przesunąć ?
Na szyjce się nie znam więc się nie wypowiadam.
Miałam u lekarza monitorowana . Mówił że mogę badać sobie właśnie szycie maciy delikatnie . Po prostu chodzi mi o to że do tej pory chwile po owulacji zazwyczaj szyjka była nisko i była twarda . Tym razem jest inaczej więc nieco się martwię czy coś się mogło zmienić czy po prostu jakąś infekcja się zaczyna. Znaczy w tej ciąży gdy byłam w październiku ( straciłam ja w 5 tygodniu ) to właśnie było bardzo podobnie z szyjka macicy . Zastanawiam się czy po prostu to może być jakie objaw że się coś może udało . Staram się nie nastawiać ale wolałbym wiedzieć wcześniej

Miałam u lekarza monitorowana . Mówił że mogę badać sobie właśnie szycie maciy delikatnie . Po prostu chodzi mi o to że do tej pory chwile po owulacji zazwyczaj szyjka była nisko i była twarda . Tym razem jest inaczej więc nieco się martwię czy coś się mogło zmienić czy po prostu jakąś infekcja się zaczyna. Znaczy w tej ciąży gdy byłam w październiku ( straciłam ja w 5 tygodniu ) to właśnie było bardzo podobnie z szyjka macicy . Zastanawiam się czy po prostu to może być jakie objaw że się coś może udało . Staram się nie nastawiać ale wolałbym wiedzieć wcześniej

Nie było zagnieżdżenia jeszcze, dziewczyno, litości [emoji85]

-Badanie insuliny-
Dziewczyny pomożecie zinterpretować wynik ?

Załączniki

• 6D7D91F9-62C5-4513-B119-70FC0A1DD1F4.jpeg
    6D7D91F9-62C5-4513-B119-70FC0A1DD1F4.jpeg
    595,6 KB · Wyświetleń: 73
Dziewczyny czy macie jakiegoś immunologa do polecenia? Chciałam zapisać się do dr.Paśnika ale obdzwoniłam wszystko i w wawie i łodzi i dopiero na 15.06 jest termin 🤦‍♀️ Moze jest w wawie jakis dobry immunolog z wczesniejszymi terminami?

reklama
-Badanie insuliny-
Dziewczyny pomożecie zinterpretować wynik ?
Wow, ale masz mega wywaloną w kosmos tą insuline po 1h. Nie wiem jakie są normy po obciążeniu, ale to juz na pewno jest zbyt dużo. Po 2h ta insulina powinna wrócić do stanu na czczo, a u ciebie jeszcze jest mocno podwyzszona. Za to cukier po obciążeniu ładny. Powiedz mi, czy po tych 2h jak wróciłaś do domu, nie zrobiło Ci się słabo? Bo cukier juz masz 76, a insulina jeszcze ponad 30, wiec na pewno ten cukier jeszcze zbijala i mógł duzo mocniej spasc. To ostatnie pytanie jest z czystej ciekawości ;)

Do góry