reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wow, ale masz mega wywaloną w kosmos tą insuline po 1h. Nie wiem jakie są normy po obciążeniu, ale to juz na pewno jest zbyt dużo. Po 2h ta insulina powinna wrócić do stanu na czczo, a u ciebie jeszcze jest mocno podwyzszona. Za to cukier po obciążeniu ładny. Powiedz mi, czy po tych 2h jak wróciłaś do domu, nie zrobiło Ci się słabo? Bo cukier juz masz 76, a insulina jeszcze ponad 30, wiec na pewno ten cukier jeszcze zbijala i mógł duzo mocniej spasc. To ostatnie pytanie jest z czystej ciekawości ;)
Tak, słabo się czułam przez pół dnia.
Dzięki za odpowiedz 👍🏻

reklama
Dziewczyny mam jeszcze jedne wyniki badań - tym razem na trombofilie, widzę że mam 2 mutacje ale co z tym dalej ?
( tzn lekarza mam pod koniec marca i nie wiem czy się martwić czy cieszyć ze znalazłam powód poronień )

Załączniki

• 0AE0E8FC-359A-4968-B344-8228B4DFCDEB.jpeg
    0AE0E8FC-359A-4968-B344-8228B4DFCDEB.jpeg
    134,4 KB · Wyświetleń: 64
Dziewczyny mam jeszcze jedne wyniki badań - tym razem na trombofilie, widzę że mam 2 mutacje ale co z tym dalej ?
( tzn lekarza mam pod koniec marca i nie wiem czy się martwić czy cieszyć ze znalazłam powód poronień )
Te mutacje odpowiadają za krzepliwość krwi. Q ciazy powinnaś dostać hepayne, szczególnie z uwagi na VLiden, no i pewnie tez acard. Jak najbardziej to mogło być przyczyną

Bardzo pozytywnie. Jechałam wymęczona po nocce. Pan doktor wspaniały zakochałam się w nim ❤️ Powiedział że bardzo jest ciekawy mojego przypadku i żebym nie uważała tego roku za stracony ale że ten cykl jest ostatnim z tego typu. Kazał zbadać progesteron dziś bo mam 17 dc, do tego powiedział jaki jest plan. Wszystko rozrysował i wszystkie pomysły. W ogóle najpierw dokładnie analizował każdy wynik badań potem z głowy z pamięci opisał mi moją historię łącznie z wynikami i dawkami leków. Po czym podał propozycje. Zalecił co mam wykonać przed kolejną wizytą. W związku z komórkami nk 18% i ANA 2 dodatnimi zalecił wizytę u immunologa bo mówił że terminy są kosmiczne.
Pozytywnie mnie nastawił na to wszystko. Z godzinę gadaliśmy.

Bardzo pozytywnie. Jechałam wymęczona po nocce. Pan doktor wspaniały zakochałam się w nim [emoji3590] Powiedział że bardzo jest ciekawy mojego przypadku i żebym nie uważała tego roku za stracony ale że ten cykl jest ostatnim z tego typu. Kazał zbadać progesteron dziś bo mam 17 dc, do tego powiedział jaki jest plan. Wszystko rozrysował i wszystkie pomysły. W ogóle najpierw dokładnie analizował każdy wynik badań potem z głowy z pamięci opisał mi moją historię łącznie z wynikami i dawkami leków. Po czym podał propozycje. Zalecił co mam wykonać przed kolejną wizytą. W związku z komórkami nk 18% i ANA 2 dodatnimi zalecił wizytę u immunologa bo mówił że terminy są kosmiczne.
Pozytywnie mnie nastawił na to wszystko. Z godzinę gadaliśmy.
Cieszę się że jesteś zadowolona [emoji846]

Witam się w pierwszym dniu nowego cyklu. To będzie drugi cykl z Clo. Testy owulacyjne prawidłowo wskazały owulke, która była najpóźniej dzień po pozytywie. Faza lutealna 14dni jak w pape strzelił z tym, że owulacja wypada 20dc, a od 16dc już brać dupka. Tak sobie myślę, że bez Clo ten dupek blokował mi owulke, bo od kiedy go biorę to zero objawów że coś się niby dzieje.
Poza tym miałam być koło 12dc na monitoringu u mojej ginki, a położna mnie dziś wyśmiała, że nie ma miejsc. Najszybszy termin 19dc. I pewnie mogłabym zarejestrować się dużo wcześniej, ale nie miałam tak naprawdę pojęcia kiedy przyjdzie @ bo są mało regularne.
Jeszcze lepszy numer usłyszałam od położnej, że doktor u siebie prywatnie przyjmuje w czwartki tam miejsca pewnie będą 🙄 Ech żenua...

reklama
Witam się w pierwszym dniu nowego cyklu. To będzie drugi cykl z Clo. Testy owulacyjne prawidłowo wskazały owulke, która była najpóźniej dzień po pozytywie. Faza lutealna 14dni jak w pape strzelił z tym, że owulacja wypada 20dc, a od 16dc już brać dupka. Tak sobie myślę, że bez Clo ten dupek blokował mi owulke, bo od kiedy go biorę to zero objawów że coś się niby dzieje.
Poza tym miałam być koło 12dc na monitoringu u mojej ginki, a położna mnie dziś wyśmiała, że nie ma miejsc. Najszybszy termin 19dc. I pewnie mogłabym zarejestrować się dużo wcześniej, ale nie miałam tak naprawdę pojęcia kiedy przyjdzie @ bo są mało regularne.
Jeszcze lepszy numer usłyszałam od położnej, że doktor u siebie prywatnie przyjmuje w czwartki tam miejsca pewnie będą [emoji849] Ech żenua...

No zdaje się ze duphaston powinno się brać po owulacji. Skoro wypada Ci owu później to gin nie zmienił zaleceń? Ja mam brać od 3dpo (luteina), niezależnie czy owu będzie w 12dc czy 22dc. Zawsze po owu.

Do góry