reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak, teraz gin 2.02 i zobaczymy co dalej. Mam namiary na hematologów ale może ten mój nowy gin ma jakiegoś z którym współpracuje 🤷‍♀️
A może sam się będzie znał i nie wyśle Cie do hematologa :) trzymam kciuki ✊✊ ja czekam na telefon z kliniki i zobaczymy z tego co się zorientowałam to wizyta dopiero w połowie lutego będzie możliwa, ale mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze i nowy lekarz będzie miał na mnie jakiś pomysł 🥺

A może sam się będzie znał i nie wyśle Cie do hematologa :) trzymam kciuki ✊✊ ja czekam na telefon z kliniki i zobaczymy z tego co się zorientowałam to wizyta dopiero w połowie lutego będzie możliwa, ale mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze i nowy lekarz będzie miał na mnie jakiś pomysł 🥺
Trzymam kciuki żeby ten nowy lekarz był taki jakiego oczekujesz.

Dziewczyny ponawiam pytanie o badanie komórek NK bo chyba gdzieś umknęło ;)

Czy w cyklu, w którym zamierzam robić to badanie należy się wstrzymać że staraniami ? Pisalyscie że trzeba je wykonać w drugiej połowie cyklu, a co jeżeli doszło by do zapłodnienia ? Jak długo czeka się na wyniki?

Zapisałam się do immunologa prof. Jerzak na 23.02 i zastanawiam się czy udało by mi się zrobić to badanie do tego czasu.

Czy w cyklu, w którym zamierzam robić to badanie należy się wstrzymać że staraniami ? Pisalyscie że trzeba je wykonać w drugiej połowie cyklu, a co jeżeli doszło by do zapłodnienia ? Jak długo czeka się na wyniki?

Zapisałam się do immunologa prof. Jerzak na 23.02 i zastanawiam się czy udało by mi się zrobić to badanie do tego czasu.
Nie znam się na tych komórkach NK

To jest kwestia immunologiczna więc wydaje mi się, że ich poziom w organizmie jest stały bez względu na ciążę. Możesz zrobić testy ciązowy i jak negatywny dla pewności wtedy zbadać. Trzeba na pewno badać po owulacji bliżej terminu okresu.
Wyniki chyba kilka dni w diagnostyce.

Badanie należy robić ok 7 dni po owulacji. Ja mam w przyszłym tygodniu wlew z intralipidu i mimo ciąży będę badać kolejny raz komórki NK żeby patrzeć czy działa.

reklama
Dziewczyny, to ja się po cichutku chwale. U mnie jutro zaczyna się 6 tydzień. Dziś już po wizycie - serduszko już bije ❤️, wszystko w porządku. Ale z karta ciąży poczekamy z Panią doktor do następnej wizyty za 2,5 tyg, wtedy minie graniczny termin ostatniego poronienia.

Do góry