reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

właśnie ja waham się tylko dlatego, że jak okaże się, że jednak nie rośnie beta, to mam po prostu przestać brać zastrzyki? Mam heparyne 0,6 i nie wiem czy można tak po prostu ją przestać brać? Nigdy nie miałam styczności z lekami przeciwzakrzepowymi i nie wiem jak to jest .
ja brałam wcześniej heparynę przy straconych ciążach i gdy beta nie rosła, lekarz kazał po prostu odstawić.
W zależności od problemu czasami im wcześniej się weźmie heparynę tym większa szansa, że beta będzie ładnie przyrastać.

reklama
Wiesz co, ja pisałam cały czas, ze plamiłam, najpierw po 150, później po 75. Ale po konsultacji z nowa gineko (dr Janosz 😍), mam brac ten acard 75 i przepisała mi duphaston na te plamienie.
No właśnie ja teraz biorę na noc 75 acard, nie miałam już plamienia od tamtego czasu. Jednak wzięłam raz na noc w nowy rok acard 75 i potem scorbolamid na drugi dzień, a tam też jest ta substancja i to w sporej dawce i musiałam na kibelek po jakimś czasie. Biorę teraz 75 i jest ok☺️

Cześć,
Mam mały dylemat. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy i wyszła blada kreska, zrobiłam betę i wyszło 31. Ostatnią miesiączkę miałam 6 grudnia, mam długie cykle 35 dniowe i zawsze okres spóźniał mi się 5/6dni. Trochę martwi mnie ta niska beta, wiem że najważniejszy jest przyrost, ale to dowiem się dopiero w czwartek. Po pozytywnym teście miałam zaraz brać zastrzyki z heparyny. I teraz nie wiem, czy wstrzymać się do czwartku czy lepiej od dzisiaj zacząć już robić zastrzyki, jak myślicie?
Czyli dziś 30dc i beta 31? To dobrze ;) powtórz betę po 48h i zobaczysz przyrost. Ja w 29dc miałam betę 28, dziś 15tc ;)
Heparyne bierz już dziś. Jeśli masz brać inne leki i masz je w domu to też już bierz. Heparyne spokojnie można odstawić z dnia na dzień w razie czego i nie ma z tym żadnego problemu

Czyli dziś 30dc i beta 31? To dobrze ;) powtórz betę po 48h i zobaczysz przyrost. Ja w 29dc miałam betę 28, dziś 15tc ;)
Heparyne bierz już dziś. Jeśli masz brać inne leki i masz je w domu to też już bierz. Heparyne spokojnie można odstawić z dnia na dzień w razie czego i nie ma z tym żadnego problemu
Kurcze tak szybko macie heparynę już, ja w tej ostatniej ciąży, pierwszy wynik ponad 700 i nie miałam nic ani heparyny ani acardu ani nawet luteiny. Może gdybym miała to by wyglądało to inaczej. Muszę bardzo szybko się zatestowac kolejnym razem i od razu się zgłosić do ginekologa. Ciekawe czy ten acard teraz tylko wystarczy...

A ja mam przy okazji pytanie: czy któraś z Was robila sobie zastrzyk ovitrelle? Ile dni po zastrzyku może wychodzić fałszywie pozzytywny test ciążowy? Czytałam, ze nawet 10 dni. Któraś miałaś taka sytuacje? 🙈

A ja mam przy okazji pytanie: czy któraś z Was robila sobie zastrzyk ovitrelle? Ile dni po zastrzyku może wychodzić fałszywie pozzytywny test ciążowy? Czytałam, ze nawet 10 dni. Któraś miałaś taka sytuacje? 🙈
Serio? Wow, ja brałam ovitrelle chyba że 3 czy 4 razy, nic nie mówił mi gin że po nim może wyjść pozytywny test. Po ostatnim rzeczywiście wyszedł pozytywny, ale rzeczywiście była ciąża

Dziękuję pięknie! Uff mega mnie uspokoiłyście. Jestem po pierwszym zastrzyku i ciężko było się przemóc żeby to wstrzyknąć, ale dałam radę i jestem z siebie dumna :D

reklama
Serio? Wow, ja brałam ovitrelle chyba że 3 czy 4 razy, nic nie mówił mi gin że po nim może wyjść pozytywny test. Po ostatnim rzeczywiście wyszedł pozytywny, ale rzeczywiście była ciąża
Ja tez nic nie wiedziałam od lekarki, ale czytałam w internetach. Mnie dziś właśnie wyszedł pozytywny, ale chyba się pospieszylam z tym testem, bo jakoś dziwnie by szybko wyszedł 🤣🤣

Do góry